Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Om laget
Mye av det sportslige går nå innom Svein Ivar Sigernes, som har gjort comeback i KIL.  

Han ble valgt inn i styret i vinter for å ta seg av en del sportslige oppgaver. Nå har Svein Ivar Sigernes en rolle som sportslig leder i klubben han tidligere har vært trener i. Dette er ofte en funksjon som er lønnet hos klubber i eliteserien og 1. divisjon, men siden økonomien gir rom for få stillinger rundt laget, gjør Sigernes mye på frivillig basis.

Han skal nå støtte trenerne i det sportslige arbeidet, styre med spillerutvikling, rekruttering og annet for A-laget, B-laget og juniorene. Et ganske solid comeback, med andre ord.

- Det er en spennende utfordring. Jeg vurderte det en stund før jeg takket ja til dette ansvaret, for det er mange omfattende oppgaver. Jeg er jo først og fremst en trener, så det går mest tid til fotballfaglige ting, deriblant diskusjoner med trener Erik Nystuen. Jeg er tilstede på treninger av og til for å gi Nystuen litt oppfølging, noe jeg savnet selv da jeg var trener.

- En av oppgavene er å vurdere forsterkninger til laget, holde kontakten med folk jeg kjenner i fotballmiljøet og samle tips om talentfulle spillere i andre klubber. Dessuten jobber jeg litt med å få til et samarbeid med naboklubbene i distriktet, først og fremst Grue og Galterud. Det er viktig med gode lag i distriktet for å gi flere spillere utviklingsmuligheter. Om vi får et 2. divisjonslag i nærheten av Kongsvinger, vil det være en fordel for KIL, sier Sigernes.

Han har i vår opprettet kontakt med en sentral person i engelske Blackburn, og har tilrettelagt for prøvspill for Gary Hamilton, og nå sist Paul Forsyth. Dette har gått gjennom Stig Inge Bjørnebye, som Sigernes kjenner fra KIL-tiden.

- Kontakten med Blackburn er uformell, men vi har noen muntlige avtaler om samarbeid. Derfor har vi fått Forsyth hit, en spiller som har spilt mye på reservelaget til Blackburn og gått på deres football academy. Vi har også muligheter for å la våre unge spillere få treningsopphold i England i vintersesongen. Samtidig kan vi fungere som en kontaktklubb i Norge, slik at det er flere muligheter med samarbeidet.

Den sportslige lederen skal være med på å utvikle spillerstallen. Siden A-laget er inne i et generasjonsskifte blir det en prioritert oppgave å beholde gode spillere og hente nye.

- De fleste unge gutta har kontrakter som varer til neste år, og vi håper flere av dem vil satse videre i KIL. Men det er tøft å slå gjennom i toppen. Det blir også en utfordring for oss å tilrettelegge for å kombinere fotball med studier for de som ønsker det.

KIL må nok satse på å rekruttere mest unge talenter de neste par årene. Lønningene i eliteserien er høyere enn i 1. divisjon, så Sigernes mener det også blir tøft å hente gode Bosman-spillere i moden alder til Kongsvinger. Økonomien tillater ikke store spillerkjøp, ihvertfall ikke når ingen selges.

- Jeg jobber litt med spillersalg nå. KIL har budsjettert med et salg i år, men det er vanskelig i et så tørt marked. Sannsynligvis er Karim det heteste salgsobjektet for tiden. Han er blitt en spiller med høy kvalitet, som snakker norsk og er blitt vant med soneforsvar. Jeg tror faktisk ikke de store klubbene er klar over hva Karim står for. Han er etter min mening blitt så god at det er rart ikke en klubb som Rosenborg vurderer han når de trenger forsvarere.

- Som vi vet ønsker Karim å flytte til en større by, så vi får se hva som skjer. Det er mange tilfeldigheter når spillere skifter klubb. Bare i sommer har to-tre tippeligaklubber vært ute etter keeper, og de ville nok vurdert Ole Arvid Langnes om han ikke hadde vært skadet.

I løpet av høsten blir det en avklaring om hvem av de rutinerte spillerne som fortsetter. Steinar Adolfsson sliter så mye med skader at han trolig må gi seg, mens Jørn Karlsrud og Ole Einar Martinsen trekker på åra. Torbjørn Vaadal er den nykommeren i år som har fått mest spilletid. Han har kontrakt ut året, og skal diskutere en eventuell forlengelse i august. Mye tyder på at Robin Straumbotn gir seg etter denne sesongen og flytter tilbake til Trondheim. Laget må helt sikkert få nytt blod, kanskje også fra juniorlaget?

- Utover høsten får de beste juniorene trene med A-laget med mulighet for å bli tatt opp i stallen. Av de som får muligheten, kan jeg nevne Vegard Storvik, som kan bli en god backtype. Dinco Felic og Petter Severeide er to andre som har gjort mye bra på juniorlaget. Vi vil også at Kai Olav Ryen skal få prøve seg igjen med KIL, nå som han har gjort det bra i Eidskog.


Publisert: 2001-07-21 13:05:59
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor