Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
KIL til 4. runde
Etter en dramatisk og underholdende cupkamp var det KIL som kunne juble for avansement  


André Ulla var populær etter kampen. Så langt i år har han bare sluppet inn en av fem straffer. Sterkt!
KIL fikk en bra start på cupoppgjøret mot Aalesund. Allerede i kampens første minutt kunne Paul Olausson sendt KIL opp i føringen, men en Aalesund spiller rakk akkurat å blokkere skuddet fra hjørnet av femmeteren.

Før kampen ønsket Skogheim at laget skulle ligne mer på det de presterte inntil for et par uker siden, og han fikk ønsket sitt oppfyllt. KIL fortsatte å ha et solid overtak de første tjuefem minuttene. Patrick Holtet hadde en volley over før en skuddvillig Are Brodtkorb viste seg frem. Først satte han ballen rett på keeper før han sendte av gårde en skikkelig suser like utenfor stolpen. Minutter senere gikk ballen over da han prøvde seg.

Aalesund kom etter hvert mer med, men måtte spille i tjuesju minutter før de fikk sin føste sjanse. Da ble det til gjengjeld mål. Ulla bokset en corner ut, men bare til en av bortelagets spillere ute på kanten. Han lempet ballen inn og fyrtårnet Aarøy vant den første duellen. Da ballen falt ned igjen ble det litt klabb og babb før Christian Steen pirket inn en ufortjent 0-1 ledelse.

Målet hjalp tydeligvis på humøret til bortelagets spillere, for nå førte de kampen i en liten periode. Dos Santos hadde et skummelt skudd like utenfor før KIL igjen kom til hektene. Ti minutter etter Aalesunds mål kom utligningen. En av Patrick Holtets cornere ble for mye for bortelaget og i duellen på streken var det nok til slutt Tor Hogne Aarøy som sørget for at ballen gikk over streken.

Begge lag kunne tatt ledelsen før pause, men Kalsægs heading gikk utenfor og klabb og babb foran KIL-målet ble klarert.

Annen omgang startet med en farlig KIL-corner, før Jaakko Nyberg måtte klarere et slapt skudd på streken. Det var jevnt i starten av omgangen, men KIL tok etterhvert føringen. Og etter en drøy time fikk gutta endelig uttelling. Are Brodtkorb foteller:

- Jeg husker at Paul ble spilt fri på kanten. Jeg kom på løp litt bakfra på venstre siden og snek meg mellom stopperne. Da jeg så drømmeinnlegget komme satset jeg alt og planta ballen i nota. Deilig, gliste midtbanespilleren etter kampen.

Rett etter avspark spilte Aalesund seg til en stor sjanse, men de måtte vente noen minutter før de klarte å utligne. Gjennom hele kampen var de livsfarlige på dødball og en av disse endte i 2-2. Espen Nystuen rakk bare såvidt opp og fikk bare stusset ballen inn i feltet. Der dukket Morten Moldskred opp og klinket ballen opp i nettaket.

Dermed var kampen igjen helt åpen. Melland ble spilt igjennom, men klarte bare å sette ballen utenfor lengste stolpe. Ellers lå Aalesunud lavt og satset på kontringer og dødballer. Harald Stormoen fikk store rom på midten og viste at han er en eminent ballfordeler.

Like før full hadde bortelaget et av sine mange lange innkast og det ble farlig igjen. Heldigvis gikk avslutningen fra kort hold over. Patrick Holtet hadde en ball som gikk like utenfor før Ulla avsluttet omgangen med en dårlig utboksing. Heldigvis gikk skuddet fra tjue meter over.

Dermed var det duket for ekstraomganger på Gjemselund. I løpet av de 2 * 15 minuttene var KIL det klart førende laget. Einar Kalsæg hadde den største sjansen da han tidlig i første ekstraomgang satte ballen utenfor alene med Aalesunds keeper.

Are Brodtkorb kunne blitt tomålsscorer, men en meget patent keeper sørget for at det bare ble corner. Like før den lille pausen hadde bortelaget et angrep, men meget gode Jaakko Nyberg, som i dag var overalt, ryddet opp på bakre stolpe.

Mange ropte på straffe da Kim Roger Strand ble revet ned inne i feltet, men kampens gode dommer Øverbø lot fløyta hvile.

- Jeg blir helt klart dratt, men har forståelse for at det ikke blir straffe av det, sa Strand etter kampen.

Litt sener kunne kanskje bortelaget fått straffe etter en takling, men nok en gang lot dommeren spillet gå.

Begge lag ble slitne utover i ekstraomgangene, og i en ellers god match ble det en del feilpasninger. I løpet av kampens to siste minutter kunne det blitt avgjort til fordel for KIL, men hverken Kalsæg eller Strand fikk satt sjansene.

Straffekonken fikk en lei start da keeper reddet Kjetil Byfugliens skudd, men heldigvis er Ulla ekspert på straffer. Bortelagets to først ble reddet mens det tredje gikk utenfor. Når da Jensen, Nyberg og Strand klinket ballen inn var det KIL som kunne juble over cupavansement.

- Jeg ser litt på personen og hvordan den opptrer. Det har jeg litt rutine på, og jeg er selvsagt glad over å redde straffer. Kampen i dag blir spennende i og med at de er farlige på andre ballene. Vi slipper markeringene etter den første duellen og da får de sjanser. Jeg har også et par dårlige utboksinger som det blir farlig av, så vi har alle litt å jobbe med, sa en glad André Ulla etter kampen.

KIL vant dagens cornerstatistikk 11-2, mens vi i sjanser hadde 10-10. Allikevel var det meget fortjent at KIL gikk videre etter å ha hatt et solid spillemessig overtak kampen sett under ett.

Trekningen er allerede unnagjort og KIL får i 4. runde besøk av Sandefjord på Gjemselund (onsdag 23. juni).


Fakta 3. runde NM
KIL - Aalesund 5-2 etter straffer (1-1)(2-2)(2-2)
952 tilskuere

Gule kort til KIL:
Strand

Mål:
0-1 Christian Steen (27)
1-1 Selvmål (37)
2-1 Are Brodtkorb (66)
2-2 Morten Moldskred (73)
3-2 John Reidar Jensen (str)
4-2 Jaakko Nyberg (str)
5-2 Kim Roger Strand (str)

Byfuglien (KIL) og Holm, Melland, Steen (AaFK) bommet straffer.

Laget (4-3-3):

André Ulla
Vegar Landro
(Jensen fra 72)
Kai Olav Ryen
Jaakko Nyberg
Kjetil Byfuglien
Espen Nystuen
Harald Stormoen (K)
Are Brodtkorb
(Hansen fra 115)
Paul Olausson
(Strand fra 77)
Einar Kalsæg
Patrick Holtet

Benken:
Fredrik Eriksen
David Molnberg
Foday Scattred
Thanh Tran
Ole Marius Hansen
Kim Roger Strand
John Reidar Jensen

Patrick Holtet fremprovoserte et selvmål, mens Are Brodtkorb stupte inn et av de peneste målene vi har sett på lenge.

Jubelen etter kampen minnet nesten litt om en oktoberdag i 2003...


Publisert: 2004-06-09 18:58:57
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor