Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Tilbake på vinnersporet
KIL gjorde en mildt sagt rufsete førsteomgang, men klinket til med solid spill i annen omgang mot Hønefoss. De ga tre nye poeng.  


Kula scoret mål, gjorde mye lurt og var KILs beste spiller mot Hønefoss (Foto: Inge Jensen)..
KIL hadde avspark, men gutta klarte ved egen hjelp å rote bort ballen etter seksten sekunder. KIL-slurv ble litt symptomatisk for første omgangen. Fremover på banen var gutta brukbare, men bakover var det tidvis horribelt.

Etter tre minutter førte en kjempeblemme av Jensen til et innlegg som gikk langs streken. Heldigvis fikk ikke hjemmelaget en tå på ballen, men de fikk en corner. På den fikk en totalt umarkert spiller heade i KILs tverrligger.

Mot kvarteret jevnet det seg litt ut, og KIL scoret for en gangs skyld på sin første sjanse. Einar Kalsæg dro til fra tjuefem meter og ballen gikk i en fin bue over keeper og snek seg inn under tverrliggeren.

Noen minutter etter scoringen startet en periode som må være KIL forsvarets svakeste hittil i år. Sleiving og bomming på ballen var forløperen til 1-1. Hønefoss fikk igjen ballen høyt oppe og da innlegget kom var det ingen som markerte Simon Steffensen ved bakre stolpe, og dermed var utligningen et faktum.

Like etter kunne hjemmelaget økt, men avslutningen fra kort hold gikk heldigvis over. Da Ryen rotet det til da han burde hatt full kontroll endte det med at ballen rullet like utenfor KILs stolpe.

KIL hadde en sjanse ved Brodtkorb før rot inne i KIL sin sekstenemeter endte med at Brodtkorb felte en spiller. For en gangs skyld reddet ikke Ulla straffen og hjemmelaget tok ledelsen 2-1.

KIL slo umiddelbart tilbake og utlignet med et flott mål. Jensen spilte frem Olausson som la flott inn til en svevende Brodtkorb. Midtbanesliteren headet nydelig inn 2-2 mindre enn minuttet etter Hønefoss sitt straffemål.

Etter utligningen misbrukte hjemmelaget et par sjanser før Paul Olausson sto for kampens prestasjon. Han driblet av en haug med Hønefosspillere i det som må kalles et superraid. Skuddet han sendte av gårde gikk dessverre i stolpen. Da en fremadstormende Kalsæg ikke fikk returen mellom stengene endte omgangen 2-2.

Vegard Skogheim hadde følgende å si om det som skjedde bakover på banen i første omgang:

- Det vi gjorde da hadde vi ihvertfall ikke trent på. Jeg vet ikke hva vi drev med, men vi var veldig ustrukturerte. Vi var enige om å komme oss opp et hakk fra start og det virket nesten som om gutta var litt gira, og ville for mye. De kom feil inn i dueller, og skapte problemer for seg selv.

Skogheim var langt mer fornøyd med annen omgang, og det hadde han god grunn til.

- Det vi gjør etter pause er veldig sterkt. Vi hever oss og har full kontroll. De skaper ingenting bortsett fra scoringen, så annen omgang er bra.

Og KIL hadde god kontroll, for allerede etter to minutter skapte KILs bestemann Ole Marius Hansen ro i rekkene da han banket inn 3-2 til KIL.

- Jeg fikk et innlegg fra venstre og gikk i duell med midtstopperen. Jeg vant den og endte opp med ballen i beina feilvendt og med backen i ryggen. Jeg vippet ballen over oss begge, kom meg forbi og klinte til på volley lavt, fortalte Kula etter kampen.

Ti minutter senere overså dommeren en klar straffe da Foday Scattred ble dyttet ned når han var igjennom. Nå styrte KIL kampen og Scattred burde putta da han minutter etter var alene med keeper. Solvoll kom imidlertid tett oppi spissen og fikk altså avverget.

Paul Olausson, som spilte sin beste kamp for året fintet seg nok en gang forbi sin mann, og kunne økt. Foday Scattred hadde en stor mulighet til da han ekspederte et innlegg fra Olausson over. Men på en corner fra Kalsæg fikk Scattred endelig full klaff. Blant mange inne i boksen var det svensken som satte inn 4-2.

Resten av omgangen hadde KIL kontroll bortsett fra ved en anledning. På overtid fikk Kamal Saaliti utnytte kommunikasjonssvikt i KILs forsvar og redusere til 3-4. Det var den eneste sjansen hjemmelaget skapte i annen omgang.

Dermed tok KIL en ganske sterk seier på bortebane, og spillet i annen omgang tyder på mer moro utover i sesongen.

For fakta, se under kamper.

Her header Are Brodtkorb inn utligningen til 2-2 (Foto: Inge Jensen).

Paul Olausson gjorde sin beste kamp så langt i år. Her får han en stygg smell i kneet i første omgang. Han fortsatte kampen ut, men haltet stygt senere på kvelden (Foto: Inge Jensen).


Publisert: 2004-06-16 21:50:32
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor