Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Moss ble for sterke
KIL var lenge med i en tidvis underholdende kamp, men måtte gi tapt for et bedre lag.  


Kaptein Stormoen hadde en bra utfordring i Patrice Bernier på midten i dag(foto: Inge Jensen).
KIL hadde avspark og motvind da dommeren blåste i gang kampen på Melløs. Og KIL måtte tåle å få den første sjansen mot seg i Moss sitt første angrep. Sakariassen slapp gjennom i midten, men Ulla reddet skuddet.

KIL presenterte sitt angrepsspill et par minutter senere. Kula avsluttet med et skudd over fra tjue meter. Dermed var tendensen for første omgang satt. Begge lag stormet i angrep når de fikk ballen, og det ble underholdende i Moss. Hjemmelaget skapte flest sjanser, og det virket som de fikk litt mer fart på ballen når de var i angrep, og de var et hakk vassere enn KIL i første omgang.

Hjemmelaget hadde et par skikkelig farlige angrep. De hadde en farlig heading like over etter en corner, og bare Ulla sto i veien da Rob Friend var gjennom. I tillegg blokkerte Jaakko Nyberg en avslutning fra fem meter og Friend misset igjen da han fikk en perfekt 45 graders pasning på femmeteren. Ulla fikk store problemer på en heading mot lengste stolpe og Nyberg reddet KIL da han headet ut fra streken.

KILs beste muligheter rant også ut i sanden. Kalsæg hadde et par skudd fra god posisjon over, og Scattred burde fått skutt da han gled gjennom Mosseforsvaret. Men ballen ville ikke mål og KIL kunne være mest fornøyd med at første omgang ble målløs.

Annen omgang fikk en rufsete start for KIL, og det ble ikke bedre da Jaakko Nyberg lagde straffe etter sju minutter. Sakariassen sendte Ulla i feil hjørne og hjemmlaget tok for alvor kommandoen i kampen.

Litt senere fikk KIL en stor sjanse til å utligne. Olausson spilte Kula fri og han klinte ballen inn i boksen. Der kom Foday Scattred stormende, men han klarte ikke få det harde innlegget i mål. Så reddet Ulla et skudd før KIL fortsatte kampen for utligning. Det ble med nesten sjanser og skudd utenfor stengene. Stormoen hadde en flott mulighet da Mossekeeperen var på bærtur, men lobben endte utenfor.

KIL gjorde noen bytter og la om til tre bak, men klarte ikke å få uttelling i form av scoringer. For dette var dagen da motstanderen skapte mer og utnyttet sjansene sine bedre, og da Amin Askar vandret inn i KILs sekstenmeter og klinket inn 2-0 var det slutt.

Mot slutten skapte KIL et par halvsjanser, mens hjemmelaget utnyttet passivt forsvarsspill og økte til 3-0. Einar Kalsæg kunne pyntet på resultatet på overtid, men traff ikke rent på ballen.

- Dårlige mottak får ta noe av skylda for jeg bør score i dag. Jeg er skuffet over at jeg ikke treffer mål, sa en molefonken spiss etter kampen.

Paul Olausson har vært på vei mot storformen, og var god i en omgang mot Moss. Etter kampen beskrev svensken kampen slik:

- Det var et helvetes tempo i først omgang, og det tok på kreftene. Ballen var nesten ikke på midtbanen og det var overganger fra sekstenmeter til sekstenmeter hele tiden. De får uttelling på sjansene sine i annen omgang, men vi hadde våre beste sjanser før pause. Hadde vi scoret da kunne vi roet tempoet litt. Når de gjør 1-0 vil vi frem, og når de gjør 2-0 ble det litt kaos, og det kunne fort blitt mer, men Ulla reddet oss fra flere baklengs.

For fakta, se kamper.
Foday Scattred og de andre KIL-gutta sleit med å få uttelling mot Moss(foto: Inge Jensen).

Kai Olav Ryen og resten av forsvaret er ikke like stødige som tidligere i sesongen, men så har KIL også møtt langt bedre lag i det siste (foto: Inge Jensen).


Publisert: 2004-06-20 20:52:13
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor