Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Derby-quiz
Vi varmer opp til Derby-kampen med en quiz og litt informasjon om våre engelske motstandere.  

Onsdag kommer Derby til Kongsvinger for å spille treningskamp. Kampstart på Gjemselund er klokka 19. I den anledning tilbyr quiz-redaksjonen følgende spørsmål:

1. Hvor mange ligagull har Derby?
2. Hvilke to nordmenn spilte for Derby på 90-tallet?
3. Hva heter hjemmebanen til Derby?
4. Hvilken Derby-keeper spilte kamp på Gjemselund sommeren 2002?
5. Hvilken KIL-spiller prøvespilte for Derby på slutten av 80-tallet?

Svarene finner du i denne artikkelen eller nederst på siden.

Derby rykket ned fra Premier League etter sesongen 2001/02 og spiller nå i 1. divisjon. Klubben er en gammel storhet i England, men regnes ikke som opprykkskandidat foran den kommende sesongen. Det mener ihvertfall ekspertene før seriestart.

Årsaken er at de mangler stjernespillere og har dårlig økonomi. På plussiden kan man nevne at de har mange lojale supportere og en ny stadion med plass til 33.000 tilskuere. Derby bygger opp et lag med mange unge spillere og sikter seg trolig inn mot øvre halvdel av tabellen og en plass i play-off.

To ganger har de vunnet ligaen i England. Først i 1971/72, deretter i 1974/75.

70-tallet var altså tiåret da Derby herjet i England, noe som forklarer hvorfor de ivrigste Derby-supporterne i Skandinavia er født på 60-tallet. De vant også FA-cupen en gang - i 1946, men det var før vi fikk TV og tippekamper.

Tidlig på 80-tallet rykket Derby ned fra den øverste divisjonen før de rykket opp igjen midt på 80-tallet. Den mest kjente spilleren fra den perioden var Peter Shilton, som da var landslagskeeper for England.

På 90-tallet spilte Derby flere sesonger i Premier League med kreative spillere som Lars Bohinen og Georgi Kinkladze på midtbanen.

George Burley er dagens manager i Derby. Han har hentet tre nye spillere til klubben denne sommeren: Mo Konjic fra Coventry, Morten Bisgaard fra FC København og Tommy Smith fra Sunderland. Alle kommer på free transfer.

Derby-laget som kommer til Kongsvinger har mange talenter og rutinerte spillere, men mangler kjente profiler. Vi gir derfor en presentasjon av spillerne her:

Keepere:

Lee Grant er førstevalget i mål. Han er engelsk U-21 landslagskeeper og har faktisk spilt på Gjemselund før! Grant sto nemlig i mål for England U-19 da de spilte EM i Norge i 2002. Vegar Landro spilte forøvrig for Norge i dette mesterskapet.

19-åringen Lee Camp er trolig andrekeeper denne sesongen siden deres tredje keeper Andy Oakes står på transferlisten.

Forsvar:

Den nye midtstopperen Mo Konjic danner midtstopperpar med Michael Johnson. På backene spiller veteranen Jeff Kenna, som har en fortid i Southampton og Blackburn, og Richard Jackson. Alternativer i forsvaret er talentet Pablo Mills og Jamie Vincent.

Midtbane:

Her har Derby et par talenter som klubber i Premier League sikler etter. Tom Huddlestone, født i 1986, og Lee Holmes, født i 1987, er faste på laget tross sin unge alder. Venstrevingen Holmes debuterte for Derby allerede som 15-åring og er den yngste spilleren som noensinne har spilt i FA-cupen.

Den tidligere Aston Villa-spilleren Ian Taylor er den rutinerte kapteinen på midten, mens danske Morten Bisgaard er den nye playmakeren. I tillegg har de tyskeren Marco Reich og løpsmaskinen Adam Bolder.

Angrep:

Fire spisser kjemper om to plasser på topp. 24-åringen Tommy Smith banket inn mål for Watford før han gikk til Sunderland i fjor. (Smith er forresten et stjernekjøp i spillet Championship Manager.) Fotball-nomaden Paul Peschisolido er canadisk landslagsspiller, mens brasilianske Junior og talentet Marcus Tudgay er de to andre spissene.

Det blir antakeligvis rotasjon på laget til Derby siden det er tidlig i sesongoppkjøringen, mens KIL vil rotere på laget siden det er midt i sesongen. Vi håper det blir en bra kamp hvor spillere fra begge lag får vist seg fram.

Derby er på treningsleir i Halden hele denne uka. De spiller to treningskamper under oppholdet. Først mot KIL på onsdag, og på lørdag møter de et sammensatt lag fra Halden.

7. august starter de serien borte mot Leeds.


Svar på quizen:
1. Derby har 2 ligagull
2. Lars Bohinen og Bjørn Otto Bragstad
3. Pride Park (Baseball Ground før 1997)
4. Lee Grant spilte U-19 EM på Gjemselund i 2002
5. Charles Berstad prøvespilte i DerbyPublisert: 2004-07-13 00:13:31
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor