Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Deilig seier
Alle gutta hadde en bra dag på jobb og det var nok til å sende Strømsgodset hjem med tap  


Kai Olav Ryen jobbet som en helt og var god som spiss mot Godset.
Det ble en trivelig første omgang mellom KIL og Strømsgodset. Og i stil med at regnet høljet ned bølget spillet frem og tilbake. Gjestene fra Drammen var farligst de første minuttene, og etter en dødball headet de ballen i tverrliggeren og over.

KIL hadde også angrep som endte med avslutninger, men riktig farlig ble det ikke helt i starten. Olausson var frisk de første minuttene og så tok venstresiden over. Patrick Holtet og Kjetil Byfuglien spilte seg flere ganger til fine innleggsmuligheter. En av dem endte med et godt innlegg som kom litt brått på Fremming. Det var nok årsaken til at ballen gikk utenfor.

Godset var farlig gjennom KIL sitt forsvar to ganger. Først løp Kim Larsen gjennom, men skuddet gikk utenfor den lengste stolpen. Like etter så det mistenkelig ut som offside da en av de blå fikk all verdens tid alene med Ulla. KILs keeper sto lenge og reddet avslutningen fint med bena.

Strømsgodsets neste mulighet kom etter at de blå fikk frispark på seksten meter. Heldigvis satte Brandshaug ballen like over mål. KIL skapte en fin sjanse like etterpå. Holtet kastet langt og etter litt klabb og babb fikk Nystuen skutt, men Ødegaard reddet.

Mot pause hadde KIL et lite overtak og viste frem flere fine angrep. Nystuen fikk et skudd blokkert og Stormoen fikk litt skuddvegring da han fikk ballen på tolv meter. Bortelagets bidrag til publikum var Hagens tunnel på dommer Morten Høgberg.

Etter pause var Olsusson en skikkelig trussel de første minuttene, og flere innlegg fra høyre skapte farligheter, men den største sjansen kom da Stormoen la inn. Nystuen fikk ballen på ti meter, men satte den over. Så fikk Byfuglien et feilaktig gult kort da han felte Olsen:

- Lasse Olsen sa at jeg tok ballen, så det kortet var nok feil. Hadde jeg gjort mye stygt i løpet av de første seksti minuttene kunne jeg skjønt at jeg fikk kort, men jeg tror det var min første skikkelige takling i kampen, sa Byfuglien etter kampen.

Like etterpå kunne imidlertid Byfuglien og de andre gutta smil bredt. Olausson kjempet til seg ballen og Ryen overtok. Dagens gode KIL-spiss la hardt inn, og der var Olausson på plass og satte inn 1-0 borte ved stolperota.

Etter målet fikk Godset et par cornere. Den første bokset Ulla ut, mens den andre ble farlig etter klabb og babb. Heldigvis fikk gutta klarert og roet det hele ned. Godset kom snart på besøk hos KIL igjen og headet like utenfor, men Ulla så ut til å ha kontroll. Så løp Kim Larsen igjennom, men hardt presset av KILs forsvar sleivet han ballen langt utenfor.

KIL virket farligere enn Godset og mange gode initiativ fra Ryen og kantspillerne gjorde at 2-0 virket mer sannsynlig enn 1-1. Da drøye tjue minutter gjensto løp Ryen fra alt og alle, men Ødegaard fikk slått til corner da spissen avsluttet fra litt skrått hold.

Kjetil Byfuglien hadde god kontroll på Lasse Olsen kampen igjennom og bidro også offensivt. Da tolv minutter gjensto spilte han Olausson nydelig igjennom, og svensken ble lagt i bakken.

- Jeg hadde ballen på min venstre side, og han taklet meg fra høyre og tar meg før han tar ballen, så det var straffe, forklarte en god Olausson etter kampen.

Straffe ble det, og Jaakko Nyberg satte inn 2-0 foran et smånervøst publikum.

- Jeg har trent mye på straffer i det siste, så jeg var sikker når jeg gikk frem. Jeg hadde bestemt meg for hjørne på forhånd, og selv om han var borti ballen var det så hardt at jeg var trygg på scoring, sa den stødige midtstopperen i en jublende KIL-garderobe.

Etter 2-0 målet hadde KIL god kontroll og kunne økt ledelsen. Godset hadde et slapt skudd rett på Ulla, men truet ikke KIL-målet skikkelig. Innbytter Kalsæg ble forhindret i å øke til 3-0 av en sprek Ødegaard redning, og Ryen var millimetere fra en fortjent scoring på overtid. Men det ble med 2-0 og stemningen var endelig på topp igjen i hjemmegarderoben på Gjemselund:

- Det er en utrolig deilig følelse å sitte her med en seier før ferien. Dette var liksom starten på høsten, og vi kan ta med oss en god følelse inn i ferien. Vi kan være stolte av det vi har prestert i vårsesongen og glede oss til høsten, slo kaptein Stormoen fast.

Fakta finner du under kamper.Espen Nsytuen løp, vant dueller og bidro sterkt til seieren.

Vill jubel etter Pauls 1-0 mål.


Publisert: 2004-07-18 20:44:53
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor