Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
En studie
Vi har studert scoringen og fått mange kommentarer av gutta etter seieren mot Godset.  


Her går Paul Olausson i bakken og dommeren blåser for straffe. Og for de som lurer: Selv om Holmen endte opp med ballen så tok han mannen først, og det er ikke lov i fotball.
Kampen mot Strømsgodset ble en trivelig opplevelse for de som så kampen med KILøyne. Første omgang var jevn, med de største sjansene til Strømsgodset. Heldigvis hadde Ulla lagt feilen mot Skeid bak seg og reddet i viktige situasjoner.

I annen omgang var KIL det klart førende laget og endelig scoret vi på hjemmebane igjen. Dette var første seriemålet på Gjemselund siden 9. mai (Hødd). Vi scoret også først, og det ga gutta selvtillit nok til å tidvis kjøre over gjestene fra Drammen.

Endelig var det våre gutter som var tøffest innenfor de to sekstenmeterne. Masse løping og godt duellspill la grunnlaget for en etterlengtet seier. Fremover på banen så vi mange flotte kombinasjoner, og Strømsgodset klarte etter hvert ikke å henge med på det som skjedde på midtbanen. Det vil si at gutta kan ta ferie med visshet om at de ikke er noe dårligere enn de andre lagene i divisjonen. Noe de for så vidt også viste tidligere i sesongen.

Bakover på banen virket det også solid. Backene, og spesielt Byfuglien, bidro både offensivt og defensivt. I tillegg ser det ut til at det nykomponerte stopperparet med Jensen og Nyberg har funnet tonen:

- Vi har god kontroll bakover på banen. Vi var veldig flinke til å sette dem i offside, forklarte Jaakko etter kampen.

Selv om det ikke ble scoring på ex-midtstopperen Ryan-air var han en suksess på topp mot Godset. Med fart, styrke og fine løp var han en konstant trussel:

- I dag har jeg løpt mye, og jeg fikk mange fine baller i bakrom. Vi klarer å få strekt ut litt og det er bra for oss. Så selv om jeg ikke scorer, så skaper vi mye og får mål til slutt. Det gikk bra, men jeg vil ikke spå noe om hvor jeg spiller fremover, sa Ryen etter kampen. Det funka så bra at vi tror Ryen er spiss også i neste seriekamp.

Sjansestatistikken var enig med Ryen etter kampen. KIL skapte mye og fikk til slutt uttelling:

Sjanser KIL – Godset
1. omg: 2-4
2. omg: 6-2

Cornere KIL – Godset
1. omg: 1-2
2. omg: 9-2

En av KILs absolutt beste var Espen Nystuen. Han var en drivende kraft på midtbanen og bidro stort både defensivt og offensivt. Kongsvingergutten var i godlune etter kampen:

- Jeg begynner å komme i form nå, og det var en god følelse å spille i dag. Det mangler det siste lille, en goal for eksempel. Det hadde gjort seg, men nå er det deilig med tre poeng. De er forholdsvis små og lette på midten så i dag vant vi de fleste duellene, sa Espen etter kampen.

En annen som også viste at han er i slag var Paul Olausson. Sammen med Ryen og Holtet var han del av en farlig angrepstrio, og svensken synes han har mer fart i beina enn på lenge:

- Jeg har kjent meg lett hele uka, og føler jeg har fart i beina. Da trenger jeg ikke ta i så mye og da er det lettere å løpe og å ta de riktige valgene. Det gir selvtillit og da tør jeg også prøve de litt vanskelige tingene, sa mannen som scoret et mål og skaffet KIL straffe. Say no more!

Pluss: At så å si alle gutta har en god dag. Det gjorde at KIL var gode i alle spillets faser.

Minus: Vi vet at høljeregn og fellesferie ikke er forenelig med folkefest, men allikevel: Tilskuertallet (1204). På tide å ta med naboen og bestemor igjen..

Overraskelsen: Overraskelser, nei, det har vi ikke sett.

PS 1: KIL har meget god statistikk mot Strømsgodset på hjemmebane. Søndagens kamp var det trettende oppgjøret på Gjemselund og KIL står nå med åtte seiere, to uavgjorte og bare tre tap.

PS 2: Lars Erik Fremming er eneste KIL-gutt med korte ermer på drakta. Det har gutten bestilt i anledning sin nye Turbotatoering.

PS 3: Lars Erik fikk sitt andre gule kort på to kamper. Ett til og han må stå over. Kjetil fikk sesongens første i serien.

PS 4: Tre spillere har spilt for både KIL og Strømsgodset. Den mest profilerte er Vidar Evensen, men de som vrir hjernen litt husker nok også Kjetil Johansen og Vegard Hansen.

PS 5: I samme runde for ti år siden var KIL på besøk i Drammen, og også da ble det seier for våre gutter. Vidar Riseth, Geir Frigård og Bjørn Arild Levernes sørget for at Strømsgodset ble slått 3-2. Jørn Karlsrud markerte seg med gult kort.

PS 6: I syttende serierunde 1984 spilte KIL uavgjort borte mot Moss. Olav Nysæter sørget for at KIL klarte 1-1.

Sitatet: ”Du kan trene innkast i ferien”. En munter Rune Sønsterudbråten til Byfuglien i garderoben etter kampen.


Her ser vi hvordan 1-0 scoringen oppsto. Flott jobb av flere av spillerne.

Kjetil Byfuglien var noen hakk bedre enn Lasse Olsen på søndag, og kan ta ferie med god samvittighet.


Publisert: 2004-07-19 11:04:36
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor