Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
God vårsesong!
Jørn Karlsrud er fornøyd med innsatsen i 3. divisjon hittil.  


Jørn Karlsrud skryter av sine disipler på 3. divisjonslaget.
2. laget har foreløpig spilt 11 kamper som har resultert i 10 seirer og ett tap. Målforskjellen er 54-11 og vi ligger da på andre plass, 2 poeng etter Groruddalen med en kamp mindre spilt.

Foran denne sesongen følte jeg det viktig å sette fokus på innstilling og motivasjon for spillerne som skulle spille B-kamper. Med en så jevn og sterk A-stall er det naturlig med en del skuffede spillere som ikke fikk plass i førsteelleveren på A-laget. I dialog med Skogheim/Sønsterudbråten ble det samtidig satt fokus på at veien til A-laget gikk gjennom B-laget. Dette har til nå fungert svært bra. Spillerne har vist en fantastisk innstilling til kampene. Vegard og Rune har dessuten fulgt opp B-kampene på en god måte og "premiert" de beste fra B-kampene med A-lagsplass.

Årets sesong startet med to storseirer mot hhv Grue og Rasta. Disse ble etterfulgt av en jevn kamp mot Sander (seier 2-1) og en ”middels-pluss” kamp mot Galterud (seier 4-2). 18.mai stod Groruddalen borte for tur med nesten rent juniorlag. Kun Stian Kleppe og David Molnberg holdt senioralder. Dette ble en nyttig erfaring for juniorspillerne. Vi møtte et teknisk godt 3. divisjonslag med opprykksambisjoner, hvor det ble tap 2-1. En fortjent seier men jeg ble imponert over ungguttene som stod distansen helt ut. Med litt flaks kunne vi ha utliknet i sluttminuttene. Jeg tror spillerne "vokste" på denne kampen.

Etter dette er det blitt 6 seirer på rad med stigende kvalitet som toppet seg i siste kamp mot Skeid 2, med seier 6-1.

Alle juniorene som har blitt plukket ut har vist en fin innstilling til kampene enten de har startet eller sittet på benken. De unge spillerne har vokst på å spille sammen med A-lagsspillerne samtidig som disse har vokst på å "måtte" ta ansvar. Tror de fleste synes det har vært gøy å spille disse kampene.

Vi har forøvrig fulgt A-lagets formasjon med 4-3-3 fra start i alle kampene, men justert formasjonen underveis i enkeltkamper. Vi har da endret til 4-4-2/4-2-4 avhengig av spillertyper/kamputvikling.

33 spillere totalt har fått spilletid på B-laget så langt. Av disse har 19 holdt junioralder, 13 senioralder og en "old -boys".

Selv om klubbens intensjon er å utvikle enkeltspillere og ikke "å prioritere" B-laget har det ikke vært problemer så langt å plukke ønskede spillere så langt. Undertegnede mener det ikke er farlig å "drille" spillere i roller selv på B-laget og gå for å vinne kampene. Vi skal dessuten utfordre Groruddalen til "døra" gjennom høstsesongen.

Videre ønsker jeg ikke å gå inn i diskusjonen om hvilken serie som er best (3. div. eller interkrets), men er 100 % sikker på at 3 div. kampene har vært god læring for juniorene rent fysisk.

Jeg vil avslutningsvis presisere at jeg brukt liten tid i forkant av kampene til å analysere og legge opp spillet etter motstanderen. Det eneste som er blitt informert overfor spillerne er fargen på motstandernes drakter. Takker imidlertid trenerkollega Tommy Gjerde for den lille informasjonen jeg har trengt.

Jørn


Publisert: 2004-07-25 19:55:02
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor