Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
To nye
KILs nye spiss, Frode Birkeland var ikke det eneste nye fjeset på dagens KIL-trening.  


Frode Birkeland sammen med sin nye sjef.
For i tillegg til Bergenseren fikk de fremmøtte se et litt mer eksotisk innslag. Angrepsspilleren Fatmir Hajdari har tatt turen fra Tyskland, der han spiller for SG Bad Soden, for å vise seg frem for Skogheim. Unggutten er fra Kosovo, men har bodd i Tyskland i elleve år. Der har han spilt juniorfortball, og nå altså seniorfotball litt nedover i divisjonene.

I dag skal vi allikevel konsentrere oss om klubben nye spiss. Birkelnad, som er 32 år, har tidligere spilt for Minde, Varegg, Åsane, Lyngbø, Eik, Sogndal, Lyn, LSK, og Ham Kam. Nå har han signert en 21/2 års kontrakt med KIL, og er klar for en ny start på karrieren:

- Jeg føler litt at jeg begynner på nytt igjen. KIL er en klubb som har vært litt nede så det kan minne litt om da jeg gikk til Ham-Kam. Nå har KIL en bra trener med en fin kurs på plass så klubben har nå begynt å bygge seg opp. Det er mye ungt her så jeg forventer at laget blir bedre og bedre og at det hele skal ende i Tippeligaen, forteller den forventningsfulle Bergenseren til kil.no.

I år har ikke Birkeland hatt den store sesongen i Ham-Kam. Etter en vinter med skader ble det noen innhopp før han ble skadet igjen. Angriperen har derfor fulgt et spesielt hardt treningsprogram, og er trygg på sin egen fysikk:

- Ja, jeg har mye mengde inne, så nå gjelder det bare å få det ut.

På dagens trening kom Birkeland rett fra trening på Hamar, og full av selvinnsikt hadde han følgende kommentar etter treningen:

- Ut fra det jeg viste i dag har jeg ingenting å tilføre KIL. Når ting får satt seg litt forventer jeg imidlertid at jeg skal tilføre fysikk og ta tak i duellspillet på topp. 1. divisjon er en krig og jeg skal være med å krige KIL oppover. Det var kjedelig å sitte på benken i Ham-Kam, og jeg håper selvsagt på mye spilletid i KIL. Jeg regner ikke med å gå rett inn på laget, men må tilpasse meg spillestilen og kjempe for en plass, sa Birken etter treningen.

Birkeland har tenkt å bo på Hamar resten av denne sesongen, men er klar for å yte maks for KIL. Som spiller beskriver han seg selv slik:

- Jeg setter alltid laget foran meg selv, og mine prestasjoner er bare en del av lagets. De rundt meg må hjelpe meg, for jeg er en typisk boks-spiller. Jeg er bra i luften, god i duellen, har et godt mottakk og er god med mann i ryggen. Men drible, det kan jeg ikke, avslører han med et smil.

Lurer du på hva Skogheim mener om KILs nye spiller kan du klikke deg inn på ”trenerens hjørne”.

Ellers kan vi rapportere om en god trening uten alvorlige skader. Patrick Holtet sliter litt med en akillessene, men påstår selv han er kommer til å være klar til helga. Kjetil Byfuglien fikk en smell i armen, men is gjør trolig underverker. Håkon Wibe-Lund har nå trent sju treninger på rad, og mente det måtte være rekord for året.


Før dagens KIL-trening signerte Birkeland en kontrakt som binder han til KIL ut 2006 sesongen.

Fatmir Hajdari fikk vist frem både skuddfoten og farten på dagens trening.


Publisert: 2004-08-05 21:56:04
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor