Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Rar kamp
Vi har tegnet tre mål og studert situasjoner fra kampen mot TUIL. Noen kommentarer har vi selvfølgelig også fått  


Frode Birkeland setter inn 1-0.
Det ble en merkelig forestilling mot Tromsdalen sist søndag. KIL gikk ut i fin stil og et bortelag som sto høyt ga bort enorme rom for våre offensive gutter. Ingen var vel spesielt fornøyd med KILs uttelling de første tjue minuttene, men de fleste regnet med solid seier da Birken satte inn sitt først mål på Gjemselund.

Nå ble det aldri kalassifre, men vi våger påstanden om at de fleste hadde vært godt fornøyd om KIL hadde vunnet 3-0. Tilfeldigheter, sensasjonelt god uttelling og personlige feil i KIL-laget gjorde imidlertid sitt til at det ”bare” ble 3-2. Heldigvis ble det tre poeng, og om noe annet hadde skjedd ville det vært likestilt med ran. Selv om KIL ikke spilte opp mot sitt beste var de soleklart bedre enn Tromsdalen.

- Vi gjør oss selv usikre ved å gi dem 1-1, men egentlig var de helt ufarlige. Etter 1-1 snek det seg inn en liten nervøsitet og vi spilte litt usikkert. Uansett så er det sterkt at vi kommer tilbake når vi trenger det, og det var deilig med tre poeng, sa Kjetil Byfuglien etter kampen.

Tre poeng er alltid deilig, og det kan ingen ta fra gutta. I tillegg er det hyggelig å tenke på de flotte angrepene som var i kampen. Spesielt i perioden rundt Fodays 2-1 mål var det feiende flott angrepsfotball. I andre perioder var ikke kvaliteten like høy, men vi får fokusere på det positive.

- Det var et fint angrep som jeg scoret på. Jeg føler vi har full kontroll på dem, selv om vi helt klart skulle gjort flere mål. Vi blir kanskje litt stresset. Vi vant og det er det viktigste, sa Foday etter kampen. Svensken føler også at formen er bra og at det hele tiden går fremover. Og det så vi vel alle på søndag.

Ser vi på statistikken er det liten tvil om hvor overlegne KIL tross alt var:

Sjanser KIL – TUIL
1. omg: 5-2 (og da er vi snille mot gjestene)
2. omg: 7-1

Cornere KIL – TUIL
1. omg: 3-1
2. omg: 1-0

Pluss: Alle tre foran gjør, bortsett fra effektiviteten, en god kamp. KIL har vunnet de tre siste hjemmekampene.

Minus: At vi ikke scorer flere mål, og den dårlige kommunikasjonen i laget.

Overraskelsen: At TUIL gikk ut såpass høyt, og ga KIL et enormt bakrom å boltre seg i.

PS 1: Dette var Tromsdalens første tap på Gjemselund. I 2000 vant de 4-3 og i 2001 3-0. Da KIL vant 4-0 der oppe 16. mai var det lagets første seier i Tromsdalen, så her er mange vonde trender brutt.

PS 2: Foday Scattred topper effektivitetslisten for KIL. Han trenger nå 112 minutter spilletid før han scorer. Utlånte Kim Roger Strand er nestemann med 164 minutter, og på tredjeplass ligger Frode Birkeland med 205 minutter pr mål.

PS 3: Tore Andreas Gundersen, som er høyaktuell for Norge U-18, fikk sin hjemmedebut på søndag. Et poeng er det at hans førstedivisjonsdebut kom i bortekampen mot TUIL 16. mai i år.

PS 4: I samme runde for ti år siden ble det uavgjort på Gjemselund. Viking så lenge ut som vinnere, men like før slutt sørget backen Geir Bakke for at det ble 1-1.

PS 5: Tjueførste serierunde i 1984 ble en fin dag for KIL på Gjemselund. Lillestrøm ble sendt hjem med 3-1 tap. Olav Nysæter scoret to mål, mens spisskollega Erik Nystuen satte inn en ball bak kanarifuglenes keeper.

Sitatet: ”Det er greit at vi var dårlige mot Pors, men da møtte vi i hvert fall et fotballag”. Hørt på tribunen av frustrert hjemmetilhenger med høyt blodtrykk.Endelig uttelling. Midt i kampens beste periode for KIL setter Foday inn 2-1.

Jaakko Nyberg banker en solid spiker inn i Tromsdalenkista. 3-2 og ei grene får væra nukk....


Publisert: 2004-08-31 17:58:34
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor