Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Super-KIL er tilbake
Gutta sto for nok en fantastisk opphenting, og kapret tre deilige bortepoeng mot Raufoss  


Foday og Frode: To blide spisskollegaer.
Førsteomgangen på Raufoss stadion ble ganske hyggelig sett med KIL-øyne. Gutta hadde et greit spillemessig overtak, og kom lett til rundt hjemmelagets sekstenmeter. Flere innlegg ble slått inn, spesielt fra høyresiden, men det ble bare skikkelig farlig et par ganger.

Byfuglien slo et frispark fra nesten død vinkel knallhardt inn på mål, og Jankulovski måtte ta frem en fin redning. Like etter gjorde Olausson et flott forarbeid, men både Kalsæg, Birkeland og Hansen bommet på innlegget.

Raufoss var absolutt med i kampen, men KIL hadde god kontroll defensivt. Allikevel skapte hjemmelaget tre store sjanser de første førtifem minuttene. To av dem etter dødball, og rett før pause headet de en ball i tverrliggeren. Selv om det var jevnt hadde nok KIL mest grunn til å være fornøyd med at det sto 0-0 ved pause.

Annen omgang må kunne betegnes som et målkallas. Det første kvarteret var Raufoss i førersetet, og hjemmelaget fikk meget god uttelling på sine sjanser. To minutter inn i omgangen headet Ryen ballen før en Raufoss spiller løp inn i han, og dommeren ga hjemmelaget et snodig frispark. Det endte på hodet til Mikael Øhrman, og han headet inn 1-0.

Noen minutter senere fikk de gule lagt inn i KILs felt, og nok en gang kom Ryen i fokus:

- Han hopper inn i meg før han faller om. En ganske billig straffe spør du meg, sa midtstopperen etter kampen.

Fra vår posisjon så det ut som en grei straffe, og ettersom Espen Haug overlistet Ulla måtte gutta slå fast at det sto 2-0.

To minutter etter straffen sparket Ryen bort ballen like utenfor sekstenmeteren, og nok en gang ga dommeren Raufoss et svært tvilsomt frispark. Og nok en gang endte det opp i mål. Ulla reddet skuddet flott borte ved stolpen, men Harald Lødemel var først fremme på returen og økte til 3-0.

Nå så det mildt sagt svart ut med KIL øyne. De røde så ikke akkurat ut som vinnere utpå gressmatta.

Frode Birkeland måtte vike plass for Foday Scattred og gradvis klarte gutta å spise seg inn i kampen igjen. Den første store sjansen kom da snaue tjue minutter gjensto, men stolpen sto i veien for Paul Olausson. Sekunder senere unngikk Kalsæg å score da ballen snek seg forbi foten hans rett foran kassa.

Da mindre enn et kvarter gjensto fikk Kalsæg endelig nettkjenning. En fin crosspasning av Jensen sendte flanken alene igjennom.

- Jeg startet tidlig inn i rommet og ballen fra Jensen kom der det skulle. Jeg dempet og avsluttet på neste touchet. Skuddet var godt plassert, men ikke hardt. I tillegg kom det nok overraskende på keeperen, sa en glad gutt etter kampen.

Med den reduseringen gikk rullgardina ned for Raufoss. Plutselig var de ikke interessert i å skape noen ting, og det virket umiddelbart som de ble engstelige for poengene. KIL trykket på og da ti minutter gjensto var Ole Marius Hansen på vei gjennom hjemmelagets forsvar. I siste sekund ble han kontant stoppet av tre mann, og dommeren pekte på straffemerket.

- Raufoss-spillerne sa jeg ble felt utenfor, men jeg vet ikke helt. Jeg ble vel tatt på streken, men da jeg lå nede trodde jeg det var blåst for frispark. Jeg vet rett og slett ikke om jeg var innenfor eller utenfor, sa KILs beste spiller etter kampen.

- Da jeg gjorde meg klar visste jeg at det var veldig viktig å score. Hvis vi fikk 3-2 kunne vi fortsette å kjempe for poeng, sa straffeskytter Jaakko Nyberg etter kampen.

Straffa satt der den skulle og gutta hadde virkelig fått trua på poeng. Innbytter Are Brodtkorb ble viktig på slutten. Herlig fightervilje var foranledningen til 3-3. Brodtkorb fikk lobbet ballen mot mål før han ble meid ned av keeper Jankulovski. Mens klokka passerte åttini minutter og alle ropte på straffe dukket Kai Olav Ryen opp og pirket inn utligningen.

- Etter Ares lobb ble ballen headet ut fra streken, og jeg kastet meg frem med venstrebeinet først, forklarte Ryen, som minutter tidligere hadde blitt flyttet frem i angrep.

Are kunne blitt helten da han sendte avgårde et flott frispark like etterpå, men Jankulovski reddet flott borte ved stolperota.

Også var det Foday da. Svensken er tydeligvis i form, og da Olausson la inn på overtid gjorde han det han ble hentet til KIL for. Rolig og fint headet han ballen i mål fra kort hold, og i det klokka passerte nittito minutter hadde KIL tre poeng i lomma. Og når du har det setter du bare på debutant Tor Vidar Leikvin. Han fikk ballen nesten med en gang og kunne bedrive sine ballkunster nede ved cornerflagget omtrent til dommeren blåste av.

For en utrolig deilig seier. Gutta ”tok en Vard” og kunne smile fra øre til øre hele veien hjem til Kongsvinger. Samtidig sendte de en liten tanke til Raufoss. Det er alltid synd på de som taper en kamp på den måten.

For fakta, se under kamper.


Kai Olav Ryen var innblandet i mye mot Raufoss. En scoring ble det også på den tidligere spissen.

Olausson var god, Ulla stødig, og Leikvin fikk endelig sin debut på dette nivået.


Publisert: 2004-09-05 22:33:29
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor