Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Kjempeinnsats
KIL klarte 1-1 mot VIF, og endelig kokte det litt på Gjemselund igjen.  

KIL var ikke til å kjenne igjen etter de siste kampene. Med Karlsrud tilbake, Olaussen på topp og 2500 på tribunene ble det fart i laget igjen. KIL åpnet bra i sin nye 4-4-2 formasjon og det tok 10 minutter før VIF kom til sin første avslutning.

Bortelaget hadde ballen mest, men KIL skapte den første store sjansen. Etter en nydelig kontring kom Olaussen alene med Morten Bakke i VIF buret. Dessverre for svensken reddet keeper avslutningen. Like etter hadde Musæus en farlig heading, men Vålerenga skapte lite i forhold til hvor mye de hadde ballen.

KIL gutta kjempet som helter og VIF fant ikke ut hvordan de skulle skape farlige sjanser. Etter en halv time la bortelaget om til 4-3-3 uten at det ble spesielt mye farligere av det. Viljugrein hadde en sjanse, men Medalen i KIL målet hadde kontroll på det som kom og Karim var konge i midtforsvaret.

KILs nye spiss Paul Olaussen viste seg frem ved flere anledninger i første omgang. Like før pause viste han igjen at han ikke sto tilbake for noen av de andre på banen når det gjelder teknikk. Han dro seg elegant fri flere ganger.

Etter en god første omgang var det fornøyde KIL gutter som entret banen til ny dyst. Starten på omgangen ble akkurat slik den ikke skulle bli. Etter en feilpasning på midtbanen kontret VIF inn 1-0. Hagen satte Bjørkans innlegg kontant i mål.

Hjemmelaget lot seg ikke knekke av baklengsmålet. Gutta jobbet bra sammen og klarte og tette igjen. Raabe kunne putta fra 14 meter, men skuddet ble blokkert. Som i første omgang hadde bortelaget ballen mest, og etter at Levernes og Bjørkan kom inn ble det stadig skapt innleggsmuligheter på KILs venstre side.

Raabe ble byttet med Konterud, Karlsrud med Sørlien og Olaussen med Straumbotn. Debutanten fra Arvika leverte en overbevisende debut.

-Jeg var nervøs i dag tidlig, men når kampen kom i gang slapp det. Dessuten så var det motiverende og morsomt og bli buet ut av så mange. Ellers så hadde de ballen mest og vi kontret. Det passer meg bra, sa svensken som var litt irritert over at han ikke satte den store sjansen i første omgang.

Mot slutten bølget spillet frem og tilbake. Fremming hadde en heading utenfor og Medalen slo et Rekdal frispark til corner. Straumbotn fikk dagens sjanse da han helt umarkert headet utenfor fra 8 meter.

Den sjansen ble fort glemt på Gjemselund i dag. Etter 86 minutter sto Fremming med ballen inne i feltet. Han fikk levert til Konterud, som for første gang i år satte ballen i mål.

-Ballen var litt langt unna så jeg måtte skli for å nå den. Keeper var så vidt på men den gikk inn. Det var utrolig godt, sa en smørblid spiss etter kampen.

Et minutt etter scoringen kunne Straumbotn avgjort for KIL, men det knallharde volleyskuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen. VIF prøvde febrilsk å skape noe, men KIL gutta kjempet heroisk og rodde i land ett deilig poeng.

KIL trener Erik Nystuen var blidere enn på lenge etter kampen.
-Slik det utviklet seg så er vi fornøyd. De styrer spillet, men vi kan faktisk avgjøre kampen flere ganger. Vi var disiplinerte og kyniske. 4-4-2 fungerte bra. Lars Erik og Espen jobbet bra på kantene. Det blir mye løping for de to, men litt roligere for spissene. Da er de litt mer på hugget. Dette var bra, konstaterte Erik etter kampen.

Kort og godt så var dette fremgang i alle lagdeler. Enorm innsats, kollektiv jobbing og liv på tribunene ga et viktig poeng.

For fakta: se kamper.


Publisert: 2001-08-05 21:04:41
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor