Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Dramatisk seier
Lite finspill, masse nerve og godt keeperspill var hovedinntrykket de fleste satt igjen med etter kampen mot Moss  


Frode Birkeland avgjorde kampen med sin scoring tidlig i første omgang.
Det var ikke bare den lave temperaturen som gjorde at Gjemselund ved flere anledninger skalv på søndag. Moss havnet tidlig under, men kjempet knallhardt for å få scoring, og da de skapte noen sjanser utover i annen omgang satt vi med hjertet i halsen flere ganger.

Moss gikk høyt ut fra start, og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. De første minuttene var det jevnt, men sjansefattig. Kampens eneste mål kom etter et drøyt kvarter. Kjetil Byfuglien skaffet KIL et frispark ute på kanten, og Are Brodtkorb slo inn i feltet. Der fikk Frode Birkeland lov til å gå opp helt alene. Dermed endte kampens første sjanse med scoring, og KIL hadde fått en drømmestart.

- Are og jeg øvde på slike frispark på fredagens trening og jeg sa til den ene midtstopperen til Moss at nå må dere passe på meg for nå scorer jeg. Men jeg fikk gå opp helt alene, og det var deilig å se ballen gå inn. Sist kamp hadde jeg to store sjanser og scoret ikke, men i dag hadde jeg en, og scoret. Slik er fotballen, fortalte Frode før han la til at ingen hadde vel regnet det som en sjanse hvis han ikke hadde headet i mål.

Moss la seg ikke ned for å dø, men kom umiddelbart tilbake og tvang frem en corner. Det ble småfarlig, men bortelaget skapte i det store og hele ingen sjanser i første omgang. KIL hadde god kontroll, men skapte bare en bra sjanse til før pause. Uheldigvis traff ikke Einar Kalsæg mellom stengene da han avsluttet fra hjørnet av femmeteren.

KIL hadde i tillegg et par meget gode overgangsmuligheter, men klarte ikke å omsette de i scoringer. Utenom disse mulighetene var omgangens siste kvarter preget av midtbanekrig, og en dommer som ikke var inneforstått med begrepet ”fordel av ballen”.

Annen omgang startet med Mossepress, men både KILs forsvar og Ulla i målet var solide. Dermed ble det KIL som fikk omgangens første sjanse. Kalsæg vendte fint opp på seksten meter, men avlutningen snek seg utenfor stolpen.

Moss sin første sjanse i omgangen kom da ballen ble slått hardt inn fra 10-12 meter. Ulla fikk fingertuppene på ballen, men den smøg seg videre, og Gjemselund skalv skikkelig for første gang. Heldigvis plukket sisteskansen ballen opp igjen i lufta rett bak seg.

- Jeg føler jeg har god kontroll på den, selv om den spinner bakover. Det er slikt som gir publikum litt nerver, gliste Ulla etter kampen.

KIL fikk ikke noe særlig flyt over spillet sitt og fremover på banen tapte gutta mange dueller mot aggressive Mossegutter. Scattred og Holtet kom inn for Birkeland og Kalsæg, men det ga ikke noen umiddelbar bedring. Et kvarter før slutt kunne Moss utlignet, men Ulla vartet opp med en god redning ved den lengste stolpen.

KIL la mot slutten om til 4-5-1 og prøvde å forsvare ledelsen etter beste evne. Moss fikk avslutte fra god posisjon en gang til før KIL fikk kontringssjanser. Etter at Mosseskuddet hadde gått utenfor stormet KIL i angrep og Espen Nystuen fikk to muligheter til å punktere kampen. Først skaut han over fra skrått hold, og i angrepet etter klinket han til med et langskudd. Det ble imidlertid reddet av Kristiansen i Mossemålet. Så tråklet Foday Scattred seg gjennom forsvaret, men også han avsluttet over fra skrått hold. Svensken burde nok valgt å sentre til Brodtkorb som sto meget godt plassert. Etter kampen bedyret Foday at han ikke hadde sett Brodtkorb.

I annen omgang hadde det lenge ligget et Mossemål i lufta, og da dommer Kjell Alseth på overtid delte ut en gavepakke av et straffespark stank det scoring på hele stadion. Tor Erik Moen sendte av gårde et godt skudd, men André Ulla var helt borte ved stolpen og reddet den gode straffen. Dermed ble Ulla, sammen med Birkeland, dagens KIL-helt.

- Soleklart skuespill, sa Kula om straffesituasjonen, mens Ulla gledet seg over sin egen innsats i kampen:

- Det er sånne øyeblikk man lever for. Jeg måtte ha full strekk for å ta den, men egentlig er jeg mer fornøyd med redningen jeg gjør på headingen et kvarter før slutt. Selvfølgelig er det mer trøkk rundt et straffespark, og det var selvsagt moro å ta den, sa Ulla, som altså var mer fornøyd med redningen tidligere i kampen.

- Den headingen så jeg i mål, sa Kai Olav Ryen.

For fakta, se kamper.
André Ulla koser seg over redningen borte ved stolperota, mens Moen fra Moss fortviler etter straffemissen.

Noen ganger er det veldig koselig å være KIL-trener.


Publisert: 2004-10-17 18:37:43
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor