Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Vi dveler...
...ved de tre poengene gutta halte i land mot Moss. Se målet og les hva spillerne mener om avgjørende situasjoner.  


Så enkelt kan det gjøres. Vel og merke hvis serven er bra og opphoppet med påfølgende hodestøt perfekt.
Nok en gang ble det vanskelig for topplaget KIL i en kamp der mange av supporterne regnet med tre poeng. Mot Hønefoss ble det stang ut, mens det ble stang inn mot et Mosselag som kanskje hadde fortjent et poeng.

- Vi har en del å rette på foran kampen mot Aalesund, men etter det vi så i dag er Moss for gode til å rykke ned. De var bedre enn oss i dag, sa matchvinner Birkeland etter kampen.

Vi kan si oss enige i det. Moss hadde også med seg en del supportere som var med å skape en god ramme rundt kampen. Sammen med heiaropene fra barnelenken var det et fint tillegg til de vante bidragene fra KIL-supporterne.

Espen Nystuen har vært i storform i høst, og var nok en gang den beste av de tre på midten. Men i dag hadde trioen ikke like godt tak på motstanderen som normalt.

- For min egen del var det mye slurv i første omgang. I annen tok det seg litt opp, men jeg må innrømme at vi tapte midtbaneduellen i dag, sa Espen.

Han fikk støtte av midtbanekollega Ole Marius Hansen:

- Vi hadde nesten ikke ballen i midtbaneleddet i dag. Moss var gode i annen omgang, men det er jo typisk for nedrykkstruede lag at de ikke scorer, sa Kula, før han forklarte hva som førte til straffen:

- Det er soleklart skuespill. Når dommeren blåste straffe ble jeg fly forbanna og det er helt utrolig at han ikke ser at det er skuespill. Mossespilleren bare venter på meg, og når jeg er en halv meter unna kaster han seg inn i meg og faller, forklarte Kula.

Og at gutten ble fly forbanna kan vi skjønne, for hadde ikke Ulla tatt frem sitt beste på straffen kunne Tryslingen endt opp som en slags syndebukk. Heldigvis ble det ikke slik og KIL kunne rusle av banen uten syndebukker, men med to helter: Ulla og Birken.

De to var også innblandet i en situasjon i andre omgang som endte med at den ene ble liggende nede en stund.

- Mossespilleren gikk inn i ryggen min, og da Ulla kom ut ble jeg overkjørt av han. Du kjenner det for å si det mildt. Jeg fikk vondt i både hodet og ryggen i tillegg til at jeg mistet pusten. Jeg prøvde å fortsette, men hadde gelebein og fikk mer og mer vondt i hodet. Da var det bare å gi seg, forklarte Birken, som ble erstattet av Scattred.

Lars Erik Fremming spilte fra start for første gang siden bortekampen mot Hødd i august. Turbo har vel spilt bedre kamper for KIL, men var brukbart fornøyd med innsatsen:

- Det gikk vel helt greit. Jeg ble jævlig sliten de første femten minuttene. Det var nesten som å ha innbytterpuls. I dag var jeg vel verken dårlig eller bra, men helt på det jevne, mente Fremming.
En spiller som stadig vekk spiller godt over det vi kan kalle det jevne er Jaakko Nyberg. Nok en gang sto han frem som krumtappen i et stødig KIL-forsvar:

- Vi vant alle duellene defensivt i dag, men vi sliter litt med å få tak i andreballene. Vi fire bakerst gjør en god jobb, men oppspillene våre var kanskje ikke helt på høyden i dag. Dette var en mye tøffere jobb enn mot Hønefoss, slo finnen fast.

Ser vi på sjansestatistikken så har KIL et overtak, mens Moss vant en knusende seier i antall cornere. Heldigvis er ikke tre cornere mål i norsk førstedivisjon, og KIL vant nok hele kampen tatt i betraktning fortjent. Likevel sender vi en tanke til stakkars Moen som brant straffen. Trøsten får være at straffen var god, men Ulla var supergod.

Sjanser KIL – Moss
1. omg: 2-0
2. omg: 4-4

Cornere KIL – Moss
1. omg: 1-2
2. omg: 0-5

Pluss: Defensiven. Forsvaret er igjen solid, og Ulla bakerst tar vi av oss hatten for.

Minus: Vi taper for første gang på lenge midtbanekrigen

Overraskelsen: At Moss var så gode.

PS 1: KIL har nå holdt nullen i tre kamper på rad..

PS 2: Kanskje du de siste kampene har reagert på KILs nye keeperdrakt, og tenkt at den er skremmende lik bortedrakta. Da har du helt rett. Keeperne har ønsket å bruke denne blå drakten fremfor de opprinnelige keeperdraktene.

PS 3: Barnelenken på 500 meter har du aldri sett maken til i Norge.

PS 4: Dagens hjelpetrener Jørn Karlsrud har spilt for Moss. I tillegg har også Pål Håpnes vært lånt ut til Kråkene fra KIL en gang. En annen gammel helt, Dag Riisnæs, var så godt som klar for Moss da KIL kastet seg inn i kampen og signerte den elegante midtbanespilleren i 1989.

PS 5: Stabæk frykter at de ender opp i kvallik og hadde søndag to mann på Gjemselund for å finsikte KIL.

PS 6: Frode Birkeland har nå fire mål for KIL. Alle Frodes mål har vært avgjørende for poengfordelingen i de respektive kampene.

Sitatet: ”Dommeren slapp nok unna en del ubehagelige intervjuer da Ulla reddet straffen”. Hørt på vei ut av stadion.

André Ulla var populær både blant lagkamerater og supportere etter kampen.

Forsvarsspillet, her representert ved John Reidar Jensen, var igjen meget bra.


Publisert: 2004-10-18 19:47:17
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor