Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Psssst!
Espen prater om målet sitt og linjemannen.  


Espen Nystuen både startet og avsluttet angrepet som endte med KIL sin eneste scoring mot Aalesund.
Espen Nystuen var i begivenhetenes sentrum på Kråmyra. Han jobbet som en helt hele kampen, scoret KIL sitt eneste mål, og fikk gult kort. En skuffet Nystuen tok en prat med kil.no etter kampen:

- Jeg må vel si at jeg nærmest taklet ballen i mål. Den ble liggende litt i ingenmannsland, og da var det bare å sette den i mål. Da fikk jeg trua på at vi skulle klare poeng. Det var nesten en halvtime igjen å gjøre det på.

Imidlertid skulle det ikke gå den veien. I stedet endte Espen med gult kort i kampen om utlikning.

- Jeg synes generelt dommeren tåler for få dueller. I en slik kamp må en godta en del fysisk spill.

Det var nettopp etter en duell at Espen fikk gult kort. Av en eller annen grunn mente assistentdommeren at han hadde gjort noe ulovlig.

- En merkelig avblåsning etter at linjemannen hadde vinket. Jeg spurte ham hva han hadde dømt for. Han svarte meg ikke, så jeg spurte to ganger til. Selvfølgelig kan man si at det er urutinert av meg å dra på meg gult kort for såkalt ”kjeftbruk” der, men jeg var temmelig gira. Det er også merkelig at ikke assistentdommeren kan svare når jeg spør ham, avslutter Espen.

Patrick Holtet hadde sjansen til å avgjøre kampen på overtid, og var veldig skuffet over ikke å ha gjort det:

- Jeg prøvde å legge ballen ved siden av keeper, men han klarer å få opp en arm eller et bein eller et eller annet, var Flisaguttens kommentar etter kampen.

Nå viser tabellen at Patrick sin miss neppe kommer til å ha så stor betydning for sluttstillingen. Hvis vi vinner neste helg, må uansett Sandefjord vinne sin kamp. Det som nå blir forskjellig er at vi må vinne. Uavgjort kunne ha holdt hvis vi hadde fått et poeng i Ålesund.

Tore Andreas Gundersen slapp til de siste minuttene i dag. Unggutten fikk sjansen til å avslutte fra 16 meter, men skuddet ble dessverre for dårlig.

- Jeg traff ikke ballen i det hele tatt. Hadde jeg truffet, kunne det ha blitt farlig, for det var absolutt brukbart skuddhold, kunne han fortelle etter kampen.

- Uansett var det moro å spille. Jeg får mer og mer rutine, og blir mer vant til nivået. Jeg føler jeg blir bedre for hver gang jeg slipper til. Det er positivt.

Kjetil Byfuglien var heller ikke interessert i medlemskap i dommerens fanklubb etter kampen:

- Det var helt klart straffe når jeg datt innenfor 16-meteren. Dommeren innrømte at det var kontakt, og da er det rart han ikke blåser. Jeg synes ikke vi står noe tilbake for dem, men i dag har vi ikke marginene på vår side.

Etter kampen ble det litt diskusjon om sjansestatistikken. KIL sin assistenttrener Rune Sønsterudbråten hadde 9-5 i sjanser til KIL, men kil.no var ikke helt enige. Vi har følgende tall:

Sjanser Aalesund – KIL
1.omgang: 2-1
2. omgang: 4-4

Cornere Aalesund – KIL
1. omgang: 4-1
2. omgang: 3-3

Pluss: At vi igjen er like gode som et av lagene som rykker opp. Ikke i noen av kampene mot Start eller Aalesund i år har vi blitt spilt ut. Skrittet opp er ikke så langt!

Minus: At vi glipper på to dødballer. Aalesund har ikke vært gode på dødballer i hele år, men mot oss scorer de to mål etter corner.

PS 1: Dette var den siste kampen som ble spilt på Kråmyra. Banen ble bygget i 1955. Nå blir den trolig gravd opp og brukt til hustomter. Fra neste sesong spiller Aalesund hjemmekampene sine på nye Color Line Stadion.

PS 2: Banen var i en elendig forfatning. Den var ikke bare våt, men den var tung som ei – ja – myr. kil.no har erfaring med atskillige fotballbaner på mange nivåer, men dette er en av de dårligste vi har vært borti uansett divisjon. Det er i grunnen merkelig at NFF, som legger så mye vekt på stadionfasiliteter kan godkjenne denne matta til bruk i førstedivisjon.

PS 3: André Ulla trådde sine barnesko i Ålesund, og har også en bakgrunn i AaFK. Blant annet vant han NM med klubbens juniorlag i 1991. Andre spillere som har spilt for både KIL og Aalesund er Rune Sunde og Pål Stadsnes. ”Elgen” Sunde scoret 6 mål på 35 kamper for KIL i sesongene 1991-1993. En av kampene var hjemmekampen i UEFA-cupen mot Öster. Han fikk 6 minutter som innbytter for Caleb Francis. Stadsnes fikk til sammen 53 kamper for KIL i 2000 og 2001. Han spilte for det meste venstre back.

PS 4: Espen Nystuen fikk sitt tredje gule kort for sesongen og må stå over siste seriekamp mot Haugesund. Ole Marius Hansen derimot er snill gutt, hans gule kort var sesongens første for hans del.

Sitatet: Under middagen kvelden før kampen fikk gutta en hilsen fra en lokal helt som tydeligvis var på vei ut med dama for å gjøre kvelden på byen:

- lykke til i morgen!

Espen Nystuen kontret hurtig med uttalelsen

- lykke til i kveld!


Publisert: 2004-10-25 08:02:27
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor