Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Klare for kvalik
KIL klarte biffen, og fikk den hjelpen de trengte av Mandalskameratene  


Så glade er gutta da de scorer.
Det skulle bli en festaften til slutt, men fra start virket det ikke som om KIL skulle få sving på sakene. Haugesund la seg på egen banehalvdel, og satset på kontringer. KIL, som så litt nervøse ut, var upresise og skapte lite i første omgang.

- Det var nok ikke nerver, men de var veldig defensive, og vi brukte litt tid på å finne ut hvordan vi skulle spille. For min egen del så var jeg på litt uvant plass, men det løsnet både for meg og laget i annen omgang, sa Are Brodtkorb etter kampen.

Tidlig kom det melding om ledelse til MK i Sandefjord, og KIL øynet muligheten til å sette enda mer press på vestfoldlaget. Etter tjue minutter fikk Kalsæg med seg ballen inn i sekstenmeteren, og etter et fint touch endte Birkeland opp alene med keeper. Dessverre var Larsen fint ute og avverget scoring.

Haugesund hadde ingenting å by på før pause. Et par slappe skudd fra distanse og en ufarlig corner var alt de hadde i første omgang. KIL prøvde og prøvde, men skapte heller ikke noe å snakke om. Det var litt tamt i den siste fasen, og det som lignet mest på en sjanse var da Byfuglien skaut over fra drøye tjue meter.

Frem mot pause kom Haugesund noe mer med i spillet, Jensen slo en tunnel ved hjelp av hælen, og MK økte til 2-0 i Sandefjord. KIL kunne tatt ledelsen like før pause, men Birkelands forsøk fra veldig langt hold gikk utenfor målet da Larsen var på bærtur.

I annen omgang var det mer fart i hjemmelaget, og før ti minutter var passert tok Kjetil Byfuglien ansvar offensivt. Han skar inn i sekstenmeteren og serverte etter hvert ballen til Fremming. Midtbanesliteren vendte opp, og klinket ballen i mål fra fem meter:

- Mottaket før målet var vel mitt første gode touch på ballen i kampen. Jeg var helt elendig før jeg scora, sa Fremming, som også mente at kil.no sin utsendte ville gjort en bedre jobb de første femti minuttene. Vel vel…

- Etter målet var jeg bedre, selv om det gikk mye på vilje, sa Fremming. På spørsmål om han noen gang hadde scorer et viktigere mål måtte han tenke litt før han sa:

- Nei, antageligvis ikke, men herregud for et journalistspørsmål.

Etter målet var det KIL som fortsatte å styre kampen, og etter en times spill la Birkeland ned et stykke arbeid som det står respekt av. Han presset FKH spilleren til å sleive ballen bakover, og etter intens jobbing kom han seg forbi, og inne i feltet ble han dyttet i bakken. Hva Birken mener om den saken kan du lese i morgen.

Frem til straffemerket gikk den bunnsolide stopperen Jaakko Nyberg. Han satte sikkert inn 2-0 og det meste så ut til å gå KIL sin vei. Like etter 2-0 spilte gjestene seg umiddelbart til et par sjanser, men enten nådde de ikke frem eller satte ballen utenfor ramma. Da de fikk et par cornere var Brodtkorb på plass og Ulla plukket ned det han skulle.

Et kvarter før slutt kunne Frode Birkeland satt spikeren i Haugesundkista med en strålende lobb fra atten meter.

- Hvis den hadde gått inn hadde jeg gått rett i dusjen. Jeg var helt iskald da jeg lobbet. Keeperen sier han hadde fingeren på den og det var tydeligvis nok, sa Frode om ballen som gikk i stolpen før den rullet langs streken og ut.

Talentfulle Tore Andreas Gundersen kom inn for Patrick Holtet, og slik kamputviklingen ble passet det perfekt for unggutten. Sammen med resten av gutta sørget han for at publikum, som nå visste at MK ledet 3-0, holdt nervene under kontroll.

Da under ti minutter gjensto så det ut til at Haugesund skjønte alvoret i situasjonen. Plutselig sendte de alle mann fremover, og Grindheim fikk den første store sjansen. Heldigvis gikk skuddet utenfor.

Men da fem minutter gjensto fikk bortelaget uttelling. KIL mistet ballen på midtbanen, og den litt paniske situasjonen endte med frispark på tjue meter. Ulla måtte gi retur på Bertelsens skudd, og Rolf Magne Olsen var på rett plass og reduserte for Haugesund.

Dermed ble det skikkelig nervøst på slutten, og KIL gutta kjempet med nebb og klør for å holde motstanderen fra livet. Da klokka passerte nitti minutter skjedde det veldig mye. Fremming ble slått i ryggen, men dommeren lot det passere uten kort. Selv fikk Fremming gult kort for drøying like etterpå, men mest dramatisk var det da en av bortelagets lange baller ble liggende inne i feltet. En av de hvite og blå klinte til fra kort hold, men på plass var Kai Olav Ryen og blokkerte skuddet.

- Jeg trur det var en viktig blokkering, gliste eidskogingen etter kampen.

Noen minutter på overtid blåste dommeren av kampen, og dermed eksploderte Gjemsleund i jubelscener. Hva alle mener om viktige hendelser i kampen kan du lese i vår oppsummering mandag. Det som er brennsikkert er at KIL er klare for to kamper mot Bodø Glimt. Det er vel bare å ta av seg hatten for den prestasjonen.

For fakta, se kamper.
Jaakko Nyberg setter inn 2-0 fra straffemerket.

Frode Birkeland kjempet hele kampen, og skaffet KIL en viktig straffe.


Publisert: 2004-10-31 16:32:40
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor