Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Alt om den siste seriekampen
Helt vilt, sa innbytter Tore Andreas Gundersen etter kampen. Vi har samlet alle de ville kommentarene  


Her ser dere målet som dere sikkert har sett hundre ganger på TV.
- Ja, det var helt vilt. På slutten var det skikkelig nerver. Spesielt etter at de satte inn sin redusering. Jeg var litt nervøs når jeg kom inn også, men alle sier jeg bare skal prøve på det jeg kan, og det gjorde jeg, og det gikk bra, sa Gundersen etter kampen.

Før Gundersen kom inn var det litt mindre dramatisk på Gjemselund, men for all del: Nerve var det i kampen fra første spark på ballen. Og ettersom den ene julegaven etter den andre tikket inn fra Sandefjord økte presset på våre gutter. Heldigvis var gutta også i stand til å gi seg selv julegaver. De holdt hodet kaldt og gjorde jobben.

- Vi hørte resultatene tydelig over høyttaleren, men jeg og Kai snakket om at nå måtte vi holde tett bakover og ikke mase på de fremover på banen. Vi prøvde å unngå stress, sa Jaakko Nyberg etter kampen.

Midtstopperen, som nok en gang gjorde en suveren kamp, holdt hodet kaldt da han skulle ta straffen en halv time før slutt. Finnen er ikke akkurat kjent for å få panikk med ballen i beina, og viste nok en gang at han er en kald fisk.

- Ja, jeg var ganske rolig og så at keeperen gikk til venstre for meg. Da var det bare å sette ballen i det andre hjørnet. Jeg hadde ikke bestemt meg på forhånd. Jeg tar det heller litt på feelingen. På slutten ble det utrolig spennende, og heldigvis var Kai der og blokkerte kjempesjansen på overtid. Da de flyttet opp en fire-fem spisser på slutten mistet vi litt kontrollen, men heldigvis rodde vi det i land, fortalte Jaakko etter kampen.

Vi kunne fortelle Jaakko at Liverpool hadde en speider på tribunen, og da gliste finnen lurt. Vi vet ikke hvem mannen i dress var der for å titte på, men Jaakko kunne avsløre at han har et visst kjennskap til Liverpools finske midtstopper Sami Hyypiä:

- Da jeg spilte på det finske U-21 laget var han på A-laget og vi bodde ofte på samme hotell. Jeg har også spilt mot han flere ganger i Finland, sa Jaakko, som er sikker på at han vet bedre hvem Hyypiä er, enn Hyypiä vet hvem Nyberg er.

Hadde det ikke vært for Frode Birkelands fandenivoldske innstilling hadde KIL ikke fått straffen som ga 2-0. Gutta vasser ikke akkurat i penger fordi de spiller i KIL, men ingen skal ta fra dem at de yter 100% og gjør så godt de kan i hver kamp. Frode hadde mye han ville snakke om etter kampen, og kunne blant annet fortelle følgende om situasjonen som ga straffe:

- Før kampen sa Skogen at vi måtte ligge igjen med to oppe for å få litt hurtighet, så jeg tenkte jeg fikk motbevise at jeg ikke kan løpe. U-21 backen er rask, så jeg er vel ikke så treig og feit som folk skal ha det til, men det hjelper å ha en ball å løpe etter. Da han først hadde sleivet prøvde han bare å skjerme meg unna, men jeg løp rundt han og da jeg først får skuldra foran er jeg så sterk at han bare har to muligheter: Å felle meg eller la meg komme alene med keeper. Straffen var grei, sa Birken.

- Da Skogen hentet meg sa han at han ikke regnet meg som hundre prosent før neste år, men jeg føler at jeg har fått bidratt, med viktige mål, og situasjoner som den i dag da vi får straffe. Jeg har ikke dragninger, finter og rykk, men gjør en god jobb med ting som har manglet i laget. Jeg vinner dueller, oppspill, og skaper rom for de andre. I tillegg prøver jeg å piffe opp de andre i kamp og på trening. Selv om jeg ikke har en supergod dag selv er det viktig å stille krav til de andre og hva de presterer. Det handler om å holde gutsen oppe i en lang sesong med tretti kamper, og drøssevis treninger. Vi må ha trøkk på treningene, og der bidrar jeg nok. Selv om jeg selv ikke har dagen er det viktig å vekke de andre. Jeg føler at jeg har bevist litt nå, og at de som har hånet meg kan spise opp ordene sine, mente engasjerte Birken etter kampen.

Før kampen slang Frode med kjeften i forhold til Mandalskameratene og sa de kom til å tape 6-0, men etter kampen hadde han bare lovord å komme med til sørlandsklubben:

- Takk, og jeg tar tilbake det jeg sa.

Sammen med resten av gutta sto han for sesongens lengste KIL-rop i garderoben etter kampen. Og gutta kunne virkelig juble. Først og fremst for å selv ha gjort sin jobb, men også fordi Mandalskameratene gjorde alle forhåndstips til skamme i Sandefjord. Samtidig sendte flere en liten tanke til Haugesundgutta, som må ta turen ned en divisjon. Det er ikke lenge siden vi var i den båten selv, og mange vet hvordan araberne har det i dag.

Sett ut fra kampen i dag var det for oss merkelig at gjestene, med sitt utgangspunkt, ikke satset noe mer offensivt. Ved å spille som de gjorde skapte de riktignok mye trøbbel for KILs angrepsspill, men skapte selv sørgelig lite bortsett fra helt på slutten. Som statistikken viser ble det til slutt jevnt, men ingen kan vel mene at KIL ikke vant fortjent.

Sjanser KIL – Haugesund
1. omg: 1-0
2. omg: 3-4

Cornere KIL – Haugesund
1. omg: 1-1
2. omg: 1-3

Vi har nok vært litt strenge med sjansene i dag, men vi var tross alt supernervøse. Med de tre poengene vel i havn kan vi kose oss med småting som skjedde i kampen.

- At jeg ikke ble utvist i dag kan karakteriseres som litt heldig, men da Haugesundspilleren ikke fikk kort for å slå meg i ryggen er det vel greit at jeg ikke får for tøffe taklinger, sa Fremming, etter å ha vært involvert i det meste mot slutten.

På en dag som denne koster vi også på oss å nevne at Kjetil Byfuglien slo sesongens dårligste corner rett før reduseringen. - He he, var alt den stødige backen hadde å si etter kampen.

Og før vi gir oss minner vi om Jensens hælsparktunnel i første omgang, og slår fast at gutta underholder på hjemmebane.

Et Ryenbein som blokkerte skuddet på slutten er faktisk forskjellen på tredje og fjerde plass. Litt småsykt å tenke på etter tretti spilte kamper.

Pluss: Gutta gjør jobben fremover og står i mot på slutten.

Minus: Tilskuertallet.

Overraskelsen: At Haugesund ikke satset mer fremover tidligere i kampen

PS 1: Kongsvingergutten Ragnar Koffeld, som har banket inn 29 mål for juniorlaget i år, debuterte på KIL-benken.

PS 2: Jørn Karlsrud, som man hadde børstet både støv og rust av før kampen satt på benken med drakt nummer 77. Er det dobbelt så bra som å ha nummer 7?

PS 3: Foday Scattred har vært på banen i 24 kamper i år, men svensken har enda ikke spilt 90 minutter seriefotball i et strekk.

PS 4: Da Patrick Holtet overlot flankeplassen til Tore Andreas Gundersen var det en Flisagutt ut, og en Flisagutt inn. Det skjer vel ikke hver dag i norsk toppfotball.

PS 5: KIL har hatt dårlig tak på Haugesund på Gjemselund. Før søndagens kamp sto vi med en seier og to tap. Vi har aldri slått dem borte, så det var kanskje bra for oss at vi ikke skal møtes neste år.

PS 6: Siste dag i oktober hadde kil.no, i forhold til normalt, dobbelt så mange unike brukere innom. Det ble solklar ny rekord.

Sitatet: Speaker opplyste følgende over høyttaleranlegget:”Mål i Haugesund: Vard - Hødd 1-1” før han off the air la til: ”Men hvem i helvete bryr seg om det”Slik så det ut fra bak mål. Fremming setter inn 1-0.

John Reidar Jensen tok godt vare på supporternes ene flagg etter kampslutt.


Publisert: 2004-11-01 18:17:19
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor