Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
36000 fot
KIL fløy høyt til Bodø, og jammen fløy de ikke like høyt ned igjen også.  


Supporterne gjorde en glimrende jobb i Bodø
- Jeg er uansett stolt. Ser man på året generelt har de gjort det kjempebra. Det er viktig å huske på. Vi feirer innsatsen her i Kongsvinger, og det bør også dere gjøre. Slik lød en av tekstmeldingene som tikket inn til oss i Bodø. Og forfatteren av den meldingen har helt rett. Gutta har gjort en kjempesesong, men i dag var det rusk i maskineriet mot et opplagt Glimtlag.

Hjemmelaget gikk ut i hundre på Aspmyra, og KIL ble fra start trykket tilbake på banen. Bare de første fem minuttene hadde hjemmelaget et par gode sjanser og et par cornere. I det femte minutt ble trykket for stort, og et fint gjennomspill på kanten førte til 1-0. Ulla kom ut, men kunne ikke hindre at Trond Fredrik Ludvigsen satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Etter 1-0 sleit KIL fortsatt med å få til noe eget spill, og de gule var klart førende i banespillet. Gutta skapte ikke noe annet enn et par innlegg, som hjemmelaget lett tok seg av. Hjemmelaget derimot fikk corner etter corner, og etter et drøyt kvarter fikk Kristoffer Paulsen lov til å heade inn 2-0.

KILs eneste sjanse i første omgang var et frispark ved Are Brodtkorb. Det snek seg like utenfor krysset. Gutta spilte seg også til et par cornere, men det var liten tvil om at Glimt ledet fortjent ved pause.

Annen omgang startet langt bedre enn den første. Etter fem minutter var innbytter Patrick Holtet på vei igjennom, men dommeren blåste frispark til KIL midt på banen. Det var ikke eneste gang han viste manglene forståelse for bruk av fordelsparagrafen.

Nå var KIL på full fart inn i kampen, og bare avbrutt av en fin Glimtkontring som Ulla ryddet opp i, var gutta på hugget. Ole Marius Hansen, som etter kil.no sin mening var KILs bestemann, fyrte av et langskudd og KIL burde fått straffe. En Glimtspiller sto med armen rett ut og ”reddet” ballen.

- Det var en soleklar hands, og ballen hadde veldig god retning. Hadde han ikke stoppet den mener jeg den hadde gått inn borte ved stolpen, sa Kula om den situasjonen.

Så skjedde det som trolig avgjorde kampen. Trond Olsen sendte av gårde et hardt skudd fra langt holdt, og Ulla måtte se ballen gå inn borte ved stolpen. KILs keeper mente etter kampen at han kanskje burde tatt den.

KIL ga seg ikke og vartet opp med et par fine angrep mot slutten av omgangen. Ryen fikk en skuddmulighet som han misbrukte, og da Langnes mistet et innlegg fikk Birkeland en god sjanse. Dessverre var Langnes tett oppi angriperen og fikk avverget for Glimt.

Like etter fikk Patrick Holtet en stor mulighet da Brodtkorb serverte ballen på bakerste stolpe, men headingen gikk i bakken og over tverrliggeren. Så kom Tore Andreas Gundersen inn for Kalsæg, og fikk de siste minuttene vist at fremtiden ser lys ut. Attenåringen gikk respektløst til verks og kom flere ganger rundt på kanten. Men uttelling ble det ikke for KIL.

På slutten ble Ryen flyttet opp, men de siste fem minuttene var det igjen Glimt som var vassest. De hadde et par langskudd som strøk tverrliggeren før Runar Berg klinket inn 4-0 på overtid. Dermed var løpet virkelig kjørt og en flott sesong fikk en litt trist slutt.

Etter kampen takket gutta de fremmøtte supporterne og delte ut effekter i hytt og pine. I dag var det virkelig trøkk fra KILs supportere, og velkomsten gutta fikk da de ankom Bodø lufthavn varmet skikkelig. Da sto supporterne i andre etasje og sang KILsanger og takket for en fin sesong. Flott og imponerende gjort.

Det som i dag ikke var like imponerende var Aspmyraspeakerens opptreden. Flere ganger dro han i gang Glimtsanger. Vi synes dette er både usportslig og uprofesjonelt. Når kilder i arrangementsstaben i tillegg kunne opplyse om at dette var planlagt, og at de kalkulerte med en bot fra NFF blir det ikke bedre.

Vi kommer tilbake med mer om kampen og flere kommentarer fra gutta i dagene fremover. Vi lar Kula si litt om lagets og egen innsats og slutter oss til hans oppsummering som konkluderer med at over to kamper tapte vi for et bedre lag:

- Vi er litt urutinerte når de scorer. Vi følger ikke folk og burde avklaret lenge før sjansene som ga mål oppsto. Det gjelder særlig de to første målene. De to siste kommer fordi vi satser fremover. I tillegg overrasket stussen på banen oss litt. For min egen del synes jeg at jeg er litt opp og ned i prestasjonene. Noe gjør jeg veldig bra, mens i andre tilfeller roter jeg. Luker jeg bort feilene blir det veldig bra. Jeg løper i hvert fall mye, mente Kula etter kampen.

Og til slutt gratulerer vi Glimt med seieren og ønsker lykke til i Tippeligaen neste år.

Fakta
Bodø/Glimt – KIL 4-0 (2-0)
Aspmyra stadion
2738 tilskuere
Gule kort til KIL: Jensen og Birkeland.

1-0 Trond Fredrik Ludvigsen (5)
2-0 Kristoffer Paulsen (18)
3-0 Trond Olsen (57)
4-0 Runar Berg (90)

KILs lag (4-3-3):
André Ulla
John Reidar Jensen
Jaakko Nyberg
Kai Olav Ryen
Kjetil Byfuglien
Espen Nsytuen
(Holtet fra 45)
Ole Marius Hansen
Lars Erik Fremming
Are Brodtkorb
Frode Birkeland
Einar Kalsæg
(Gundersen fra 68)

Benken:
Fredrik Eriksen
Håkon Wibe-Lund
Thanh Tran
Tore Andreas Gundersen
Tor Vidar Leikvin
Ragnar Koffeld
Patrick Holtet
Are Brodtkorb var med på mye lurt angrepsspill på høyresiden i andre omgang.

Einar Kalsæg og Frode Birkeland jobbet hardt i angrep, men sjanser ble det lite av.


Publisert: 2004-11-13 23:50:39
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor