Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Trøyenummer og poker
Peter Lindau får trøye nummer 11. Frode Birkeland fortsetter med nummer 25.  

KILs nye spiller Peter Lindau, som i helgen skrev en 2-års kontrakt, skal spille med nummer 11 på ryggen. Trøye 11 er et klassisk nummer for en offensiv midtbanespiller, så vi anser det som et godt valg og håper Lindau får mange gode kamper i den trøya.

Nummer 11 ble ledig etter at Are Brodtkorb forlot KIL. Det er for tiden to ledige trøyenummer på A-laget blant de tradisjonelt mest brukte. Det er 3 og 15, som i fjor ble brukt av Ekerhaugen og Kleppe. Nummer 24 står også ledig på spillersidene, men dette nummeret er blitt brukt av junioren Ragnar Koffeld som reserve.

KIL-spillerne har ikke for vane å bytte nummere ofte. Unntaket fra regelen er Frode Birkeland som har benyttet to ulike nummere på en halv sesong. Han spilte noen kamper i høst med nummer 24, men det gikk så dårlig at han byttet til nummer 25.

Hva skjedde?

- Nummer 10 som jeg helst ville ha var opptatt da jeg kom til KIL, så da fikk jeg nummer 24 bare fordi den var ledig, sier Birkeland.

- Det gikk ikke så bra de første kampene, derfor bestemte jeg meg for å bytte trøye. Det er en mental ting og jeg trengte noen positive tanker. Til bortekampen mot Sandefjord byttet jeg til nummer 25. Da scoret jeg utlikningsmålet som ga oss ett poeng, og resten av høsten gikk mye bedre.

- Jeg har bursdag den 25. januar, og da jeg spilte for Lillestrøm scoret jeg en del mål med nummer 25. Så det var kjekt å finne et draktnummer i KIL som funka, forteller spissen.

Frode Birkeland bor fortsatt på Hamar og har planer om å pendle også denne sesongen. Han vurderte å flytte til Vinger, men har to gode grunner til å bli boende: Frodes samboer spiller håndball på Gjøvik og han har jobb som trener på fotballgymnaset på Hamar. Det at en KIL-spiller hjelper våre rivaler ved Mjøsa med talentarbeid har ført til spørsmål fra noen KIL-supportere, men som alle vet er det nødvendig at spillerne har en deltidsjobb som lar seg kombinere med toppfotballen.

Nå i vinter kan du også se Birkeland spille poker med andre B-kjendiser på TV3 i programmet ”Celeb Poker”.

Hallvard Flatland er programleder for spillere som Farmen-Snorre, Idar Vollvik fra Chess, en i Homsepatruljen og Karin Park. Pokervarianten kalles Texas hold’em, og Birkeland er med i ett av programmene.

Hvordan havnet du der?

- Ved tilfeldigheter. Det var Ståle Solbakken som først fikk tilbud om å delta. Han kunne ikke bli med og foreslo å sende en av spillerne på Ham-Kam. Da det viste seg at innspillingen før jul kolliderte med opplegget til klubben ble jeg spurt istedet siden jeg ikke trente akkurat da.

Er du god i poker?

- Nei, jeg har nesten ikke spilt før, så det kommer ikke til å se bra ut på TV. Blir nok tøft å treffe folk når de har sett det der...


For mer KIL-stoff - Klikk på "Trenerens hjørne" hvor Vegard Skogheim oppsummerer helgens treningskamp.
Publisert: 2005-01-20 09:54:47
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor