Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
God kamp
Søndagens kamp mot Skeid hadde mange positive elementer, og en helt med turbo  


Lars Erik fikk velfortjent skryt av sjefen etter kampen.
Etter planen skulle KIL slå litt lengre baller mot Skeid. Dette fungerte fint på søndagens morgentrening, og trenerne ønsket å se igjen dette i kampen. Og umiddelbart serverte gutta noen gode pasninger, og Skeids keeper fikk trent litt på å være sweeper.

Etter et kvarters spill kunne vi greit slå fast at KIL viste seg fra en mye bedre side enn mot Strindheim. Og ettersom klokka dro seg mot halvtimen så vi tidvis virkelig godt spill. Skeid var absolutt med i kampen, men det føltes litt urettferdig da de tok ledelsen etter et gjennomspill på sekstenmeteren.

Det siste kvarteret av omgangen ble også positivt fra KILs side. Først fikk Fredrik Eriksen vist seg frem da han reddet etter nok en gjennomløpning i midten. Så fikk de offensive kreftene endelig ting til å stemme. Kim Roger Strand var veldig nære scoring da han headet i tverrliggeren etter et av omgangens mange gode innlegg. Rett før pause var Byfuglien, Landro, Fremming og Kalsæg involvert da KIL nydelig sydde seg frem til en stor sjanse. Ballen endte opp hos Lindau, men svenskens skotupp var litt for kort og ballen gikk utenfor stolpen.

- Det ser muligens ut som beina er litt tunge etter mye trening, men allikevel er det tendenser som lover godt, sa Espen Nystuen, som var enig i at førsteomgangen var klar fremgang fra Strindheimkampen.

Annen omgang startet med et lite spillemessig overtak til gjestene fra Oslo, men KIL hadde det som var av brukbare avslutninger. Mellom et par tunneler for begge lag hadde Byfuglien et volleyskudd like over, men det var midtbanesliter Fremming som sørget for at KIL fikk en stor sjanse til å utligne. Med ballen i beina ble han dyttet overende innenfor den viktige streken og dommeren tildelte KIL et straffespark. Frode Birkeland satte ballen sikkert inn og det sto 1-1.

- Jeg spiller ballen forbi og han tar unna begge beina mine og da er det greit at det blåses, men det gjorde ikke akkurat vondt, sa Fremming etter kampen.

Nå fikk vi plutselig se KIL sjanser på løpende bånd. Ingen nådde et godt innlegg fra Fremming og like etter ble det gitt corner etter et godt Kalsægskudd. Etter et par cornere endte ballen opp hos Stormoen på tjuefem meter. Kapteinen klinte til og endelig lyktes han med skuddfoten. Ballen suste knallhardt inn borte ved stolpen og KIL ledet 2-1.

- Ja, nå var det virkelig på tide å treffe igjen, sa Harald, som også lagde noen perlemål i treningskampene i fjor.

KIL fortsatte å produsere klare sjanser og neste målscorer ble Fremming, som for øvrig spilte en meget god kamp søndag. Etter et fint løp satte han ballen i nettet fra sju meter.

- Det var jævlig bra av Birken i forkant av scoringen min. Han serverte en fin stuss, og det ble et fint mål, sa Fremming.

KIL var virkelig gode i annen omgang og vi telte ti klare målsjanser, mens alt Skeid hadde var et innlegg som traff tverrliggeren. Det hører med at Eriksen hadde full kontroll på den.

Kaptein Stormoen var fornøyd etter kampen:

- Dette var et godt steg i riktig retning. I første manglet vi det siste lille, men i annen får vi målene og skaper masse sjanser etter eget spill. Det var deilig å få denne kampen før vi skal ha noen dager fri i slutten av uka, sa han etter kampen.

Dagens beste KIL spiller var etter vår mening Lars Erik Fremming. Han var overalt, ga alt og kom til sjanser og scoring. Selv følte ikke KILs turbo at han løp så mye:

- Nei, og jeg blir ikke så veldig sliten heller. De som spilte mot meg i dag ble i hvert fall mer slitne enn meg.

Også Skogheim var godt fornøyd:

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa av matchen. Vi holder et brukbart nivå kampen igjennom, og selv om vi ligger under etter første omgang ser vi at det er noe der. I annen fikk vi mål og det ga selvtillit. Da ser alle at vi er et godt lag. Duellspillet og gutsinga er positiv og i tillegg er vi farlige på dødballer, sa treneren, som i dag ga ekstra ros til Fremming og Birken.

Og selv om vi andre kanskje har vært litt bekymret etter de siste kampene kan Skogen love at han har vært rolig:

- Ja, jeg har vært trygg på at vi er gode, men det var viktig for gutta å få en bekreftelse gjennom en god kamp. I dag ”knuste vi stein” og da får vi rommene vi trenger utover i kampen.

Fakta
KIL – Skeid 3–1 (0-1)
Kongsvingerhallen
150 tilskuere
Gule til KIL: Birkeland, Byfuglien

0-1 Espen Grina (25)
1-1 Frode Birkeland (56)
2-1 Harald Stormoen (64)
3-1 Lars Erik Fremming (76)

KIL (4-3-3):
Fredrik Eriksen
Vegar Landro
(Nyberg fra 60)
John Reidar Jensen
Kai Olav Ryen
Kjetil Byfuglien
Peter Lindau
Harald Stormoen (K)
Lars Erik Fremming
Einar Kalsæg
Kim Roger Strand
(Holtet fra 60)
Frode Birkeland

Benken:
André Ulla
Tor Vidar Leikvin
Tore Andreas Gundersen
Thanh Tran
Ole Marius Hansen
Patrick Holtet
Jaakko Nyberg
Peter Lindau kom til store sjanser også i dag. En god egenskap for en midtbanespiller.

Frode kan være KIL sin nye straffesparkeksekutør.


Publisert: 2005-02-20 18:33:43
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor