Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Ole Enok Skjellestad
Vi har tatt en liten prat med den nye mannen i KILs trenerteam  


- I og med at Jørn holdt 5. divisjonsnivå de siste årene han spilte kan vi si at Ole og Jørn har ganske lik bakgrunn som aktive, sier skøyeren Espen Nystuen til kil.no.
66-modellen fra Sør-Odal ble i vinter en del av KILs trenerteam, og tar på mange måter over oppgavene Jørn Karlsrud hadde i fjor. Det vil si at han skal lede KIL 2 i kampene i 3. divisjon. I tillegg skal den tidligere Disenå spilleren være med på et par treninger i uka.

- Som spiller har jeg ikke mye å skryte av. Jeg har vært keeper og forsvarer for Disenå i gamle 4. divisjon. På åttitallet begynte jeg med trenerutdannelse. Da hadde jeg blant annet Sønsterudbråten som instruktør. Andre kjente navn fra den tiden er Even Pellerud, Per Mathias Høgmo og Åge Steen, forteller Ole.

Som trener har Ole trent Disenås seniorlag og damelaget til Odal, men i all hovedsak har han prioritert aldersbestemte lag. De siste fem årene har inneholdt et hvileår, ansvar for et småguttlag på Skarnes og jobb som soneansvarlig i kretsen.

Med andre ord har KIL hentet nok en relativt umerittert trener til klubben, og det ser ut som om det har vært vellykket:

- Jeg har sans for måten KIL driver på. Noe av det viktigste er positiviteten som er med hele tiden. Det satses på mer ros enn ris, samtidig som man stiller krav. Vi forventer at gutta vil noe med fotballen og er seriøse, og da slipper vi å jage på hele tiden, sier Ole, før han forteller om et utrolig gult kort.

- Ja, jeg er vel den eneste treneren som har fått gult kort for gi for mye ros fra sidelinja, men det sier vel kanskje mer om dommeren.

- I tillegg så prøver vi å spille gjennom midten og det er noe jeg også vil. Hva formasjonen heter er ikke så viktig, mener han.

Ole noterte flittig under mandagens kamp mot Stabæk og satt igjen med dette inntrykket etter nitti minutter:

- Den kampen viser at vi kan være med å kjempe med et av de antatte topplagene. Samtidig ser vi i annen omgang at vi mangler en del på samhandling. Bevegelsene mangler mønster, vi starter sent og ser ikke mulighetene før det er for sent. Det går litt på spilleforståelse og noe av forklaringen kan være at vi har en ung spillergruppe, forklarer Ole.

På spørsmål om hvorfor KIL hentet Ole kommer Rune Sønsterudbråten med følgende kommentar:

- Ole ble hentet fordi vi trengte en fjerde dommer til Idolkonkurransen vår. Nei, fra spøk til alvor; jeg kjenner litt til Ole fra før og vi hentet inn en del referanser før vi tok kontakt. En av de viktigste grunnene til at det ble Ole er at han er opptatt av talentutvikling, og det passer oss bra.

Ole er så langt veldig fornøyd med sin nye jobb innen fotballen:

- Jeg har blitt veldig godt mottatt i klubben, og det er en trivelig gjeng. Jeg suger til meg alle inntrykk og er veldig ydmyk i forhold til nivået, avslutter Ole, før han tusler til lunsj.
Rune Sønsterudbråten mener Ole har gode kvaliteter, bortsett fra i kortspill.

I dag tidlig var det is på bilene i Spania, men nå ved lunsjtider er det tropikal stemning.


Publisert: 2005-03-08 12:42:05
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor