Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Rock bottom
KIL må tilbringe hele uka på bunnen av Adeccoligaen. Det betyr at det nå bare kan gå oppover. Vi har de utfyllende kommentarene i vår oppsummering av kampen i Sogndal  


Tore Andreas Gundersen koste seg i KILs nye reiseantrekk fra Jack & Jones
KIL ville veldig gjerne ha med seg poeng fra Sogndal, selv om alle har fått med seg at hjemmelaget var favoritt og er ventet å rykke rett opp i Tippeligaen igjen. Ute på matta gikk det ikke våre gutters vei, og spesielt i første omgang fikk Sogndal dominere mye, uten at de skapte veldig mange klare sjanser.

I annen omgang kom de røde mer med, og tidvis ble det lagt bra trøkk på Sogndal. I tillegg var det godt å se at det igjen ble skapt sjanser. Likevel slår kil.no fast at det ble et fortjent tap mot et lag som var litt bedre og hadde marginene med seg.

KIL startet med flere spennende spillere i elleveren. Nyervervelsen Peter Lindau bekledde den venstre indreløperplassen, men den rutinerte svensken var fryktelig skuffet etter kampen:

- Jeg kom ikke med i kampen i det hele tatt. Ballen var nesten ikke nede på bakken på midtbanen, og slik Sogndal spilte hadde ikke deres midtbane ballen noe særlig heller. De banket den bare opp og kjempet i duellene. Jeg får bare bryte sammen og komme sterkere igjen, sa Lindau etter kampen.

Som vi skjønner fikk ikke Lindau vist seg fra sin beste side. Debutant Gundersen fikk det også vanskelig den omgangen han spilte. Angriperen, som også nå ble utelatt fra landslagstrener Skulleruds G-19 tropp, hadde en tøff jobb, men kom til en avslutning. Det var en heading som Skjeldestad tok seg enkelt av.

- Det var helt greit utpå der. Midtstopperen jeg hadde mot meg var veldig god og full av tjuvtriks, så det ble ikke lett for meg. Jeg har lyst til å spille mer og håper jeg får flere sjanser utover, sa den blide Flisagutten.

Også KILs midtstoppere gjorde en solid jobb, enten det var den ene eller den andre som spilte. John Reidar Jensen kom inn for lyskeskadde Jaakko Nyberg og tok ansvar fra først spark.

- Jeg synes ikke jeg var noe veldig mye bedre enn noen andre. Mot slutten styrer vi en del og da er jo også jeg god. Jeg synes alle fire bak var gode i andre omgang, og jeg er fornøyd med egen innsats, sa Jensen, som demonstrerte hva en kompromissløs klarering er ved flere anledninger.

Paul Olausson slappet av i bussen, vel vitende om at han fortsatt kan spille fotball.
Bakerst i KIL-laget sto en svett Fredrik Eriksen. Han fikk tillitt av trenerne etter å ha vist bedre takter, spesielt i feltarbeidet, enn Fritz på trening sist uke. Vi kan fortelle at vår nye svenske keeper Fritz var meget skuffet etter uttaket, og han er nok heltent på å gi Fredrik kamp denne uka også. Vi lar Eriksen fortelle om de tre baklengsmålene:

- På 1-0 taper vi den først duellen og Øren står alene på bakre stolpe. David takler, men ballen spretter inn i mål. Unødvendig.

- På straffa som ga 2-0 gikk jeg til rett side, og det var bittert å bare være noen centimeter fra. Hadde jeg gått tidligere hadde han nok satt den i det andre hjørnet.

- 3-0 var jo et drømmetreff som suste over David og meg. Jeg sto på tre meter og mener jeg er sjanseløs så lenge jeg står der jeg står. Og å stå på streken når ballen er på tretti meter blir jo feil det også, forklarte Eriksen i en trøtt KIL buss.

Vi har som vanlig notert sjanser i kampen. Hva som er en sjanse kan alltids diskuteres, men et noenlunde bilde av begivenhetene gir det nok.

Sjanser Sogndal – KIL
1. omg: 4-1
2. omg: 5-6

Cornere Sogndal – KIL
1. omg: 3-1
2. omg: 6-4

Har du husket å bestille KIL-lue på KILshop? Vi minner om at lue er på moten hele året.
Pluss: Paul Olaussons friske takter etter langt skadeavbrekk.

Minus: Personlige feil gir Sogndal de to første målene.

Overraskelsen: At Sogndal med sitt spillermateriell spiller så kynisk kælkefotball på hjemmebane.

PS 1: Håkon Wibe-Lund debuterte i 1. divisjon. Tore Andreas Gundersen debuterte fra start og Peter Lindau debuterte i obligatorisk kamp for KIL.

PS 2: I farten kommer vi på følgende spillere som har spilt for både SIL og KIL: Frode Birkeland, Rune Buer Johansen, Filip Apelstav og André Ulla, Ståle Bokalrud, Julian Johnsson og Kai Erik Moen. I tillegg prøvespilte Espen Nystuen for SIL høsten 2002.

PS 3: Begge lag spilte med sørgebind ettersom dommeransvarlig i Norges Fotballforbund, Reidar Bjørnestad gikk bort for en liten tid tilbake. På 90-tallet bidro han som hjelpetrener i Sogndal.

PS 4: Situasjonen rundt Jaakko Nybergs lyske er fortsatt uviss. Vi følger en eventuell utvikling utover i uken.

PS 5: I første serierunde for ti år siden gikk KIL på en skikkelig smell i Trondheim. RBK vant 6-0 etter to mål av både Mini og Skammelsrud. Brattbakk og Strand puttet et hver bak Kenneth Ringsrød.

PS 6: I første runde for tjue år siden besøkte KIL den ikke luktfrie byen Moss. Oppgjøret endte 2-2. Superspissen Cato Holtet scoret begge KILs mål.

Sitatet: - Har du sett et fjell har du sett dem alle, var Fritz sin kommentar om vakker norsk vestlandsnatur.

- Det er så kjett å tape. Som forventet var det tøft ute på matta, og vi møtte nok divisjonens beste lag i dag, sa divisjonsdebutant Håkon.


KILs mål

Publisert: 2005-04-11 21:42:54
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor