Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Hva gikk galt?
Det var naturlig at selvransakelsen sto i sentrum etter kampen i Mandal.  

Vegard Skogheim stengte garderobedøra noen minutter før han slapp til journalister og andre interesserte med spørsmål. Hva han sa der inne vet vi ikke, men derimot vet vi hva han sa etter at han hadde kommet ut.

- Vi mangler den gode følelsen overalt på banen. Når det i tillegg ser ut som om vi er dårlig forberedt på å gå til hardt i dueller blir det vanskelig. Vi vinner forsåvidt en del av førsteballene, men da gjør vi oss ferdige, og er nesten ikke med på å kjempe når ballen detter ned for andre gang, sa Skogen etter kampen.

Det er ikke vanskelig å være enig med ham i dette. MK presset oss høyt, og vi klarte dermed ikke å spille oss ut bakfra. Det var symptomatisk for kampen at Fredrik Persson kun en gang forsøkte å kaste ut til back. Den ballen ble såpass vanskelig at Håkon Wibe-Lund ikke klarte å ta den ned.

- Det å spille gjennom midtbanen ser det ikke ut som om vi får til. Det er veldig sjelden at vi klarer å spille oss gjennom midtbanen deres. Vi prøver og prøver, men det går ikke vår vei, mener Espen Nystuen.

Kai Olav Ryen var kaptein, og var kanskje den som så mest skuffet ut etter kampen. Også hos han er det de samme glosene som går igjen. Usikkerhet, svake dueller, skuffet og tør ikke er ord som kommer ut.

De to siste årene har KIL fått en meget god start. Nå er starten vår dårligere enn vi hadde håpet. Det blir spennende å se hvilke grep trenerne og spillerne velger å bruke for å snu trenden. På søndag møter vi et Follolag som fikk et brukbart resultat mot Stabæk. De tapte 2-4, men det å score to mål mot Stabæk er uansett ikke dårlig. Det er derfor helt opplagt at de vil kjempe med nebb og klør for å sikre seg sin første seier i Adeccoligaen.

Sjanser MK – KIL
1. omg: 4-1
2. omg: 4-5

Cornere MK – KIL
1. omg: 2-4
2. omg: 4-3

Pluss: Espen Nystuens innsats. Liasvarten spilte sin første hele kamp siden hjemmekampen mot Bodø/Glimt i høst og kom godt fra det.

Minus: At vi blir så til de grader statister i første omgang. Mandalskameratene er bedre enn oss på alle områder – i alle deler av spillet

Overraskelsen: Duellspillet til vårt forsvar er som regel meget bra. Søndag var det slett. Vi kjenner både Molnberg, Ryen, Jensen og Wibe-Lund som noen tøffinger, men mot MK tapte de mange fighter.

PS 1: Dette var første gangen (og forhåpentligvis siste) KIL tapte borte mot MK. I 2001 sørget Nystuen for 1-0 seier, mens kampen i 2004 av mange ble omtalt som årets bortekamp. Da vant KIL 3-0 (Nystuen, Kalsæg, Strand). På Gjemselund vant gutta 2-1 (Holtet og Scattred) i 2004 og tapte 0-1 i 2001.

PS 2: Da KIL vant 3-0 borte mot MK i fjor vår var bare fem av dagens ellever på banen. Jensen, Ryen, Holtet, Nystuen og Olausson. Det sier litt om skadesituasjonen i KIL brede stall.

PS 3: Så vidt vi vet er det ingen spillere som har vært i både MK og KIL, bortsett fra MK-angriper Pål Kristien Økland som prøvespilte for KIL i 2001. Han ble ikke funnet god nok og KIL hadde vel nok spillere på rundt 170 cm på den tiden.

PS 4: KIL tapte 3-0 to ganger i fjor. Mot Pors og Moss borte (skrekk og gru).

PS 5: De litt overtroiske i KIL-leiren var meget optimistiske før sesongstarten. De to siste sesongene har gutta nemlig ikke tapt en eneste kamp med lang busstur i forkant. Og med langtur både til Sogndal og Mandal så det lyst ut. Nå må vi tydeligvis finne andre ting å tenke på.

PS 6: I tredje serierunde for ti år siden fikk KIL med seg ett poeng i en vanskelig bortekamp. Viking ble holdt til 0-0 i Stavanger. KIL 2 sin motstander mandag, Bjerke, trenes av tidligere KIL spiller Jørgen Neumann. Sammen med Dalløkken fikk han gul kort denne kvelden i Stavanger.

PS 7: I tredje serierunde for tjue år siden slo KIL Eik Tønsberg 1-0 borte. Noe ukjente Asbjørn Edvardsen, som kom inn til fordel for Erik Nystuen i kampen, sørget for scoringen.

Vi spanderer på oss to sitater i dag – siden de er bygget over samme lest..

Sitatene:
- Hadde vi visst hva problemet var hadde vi gjort noe med det (Kai Olav Ryen)
Jeg veit ikke hvorfor vi sliter (Espen Nystuen)I mangel av tegninger må vi ty til bilder fra før kampen. Her fra middagsbordet lørdag kveld da gutta fikk servert biff stroganof.


Publisert: 2005-04-25 17:44:22
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor