Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Velfortjente poeng
KIL fremsto langt bedre enn tidligere i år, og kunne etter en underholdende og dramatisk kamp juble for tre poeng  


I dag midtbanen god. Espen var nok best av de tre.
Hjemmelaget kom godt i gang mot gjestene i blått. Ballen gikk lettere mellom spillerne og det så ut som om spillegleden og selvtilliten var tilbake i laget. I tillegg ble det skapt sjanser. Bare i løpet av det først kvarteret hadde gutta fem avslutninger på mål. Uheldigvis var verken Nystuen, Birkeland eller Kalsægs skuddfot helt finjustert.

Lange innkast og tidvis fint angrepsspill var foranledning for de fleste av mulighetene. Etter drøye tjue minutter kom KIL til to store sjanser. Først klinte Lindau til på volley, men Hansen fikk bokset unna. Like etter var han nær ved å pirke ballen inn fra kort hold.

Follo fikk sin første sjanse etter trettifem minutter, men det harde skuddet gikk utenfor stolpen. Ellers var gjestene mest opptatt av å drøye tida, og ødelegge for KIL, noe de lyktes bra med. Like før pause var de imidlertid utspilt da Kalsæg slo inn. Dessverre for KIL gikk Lindaus heading fra bakre stolpe i bakken og over.

Ryen-air flyr igjen.
Annen omgang startet som den første. KIL hadde et solid spillemessig overtak, men nå ble det ikke skapt så mange sjanser. Allikevel satt hjemmepublikummet bare og ventet på den forløsende scoringen. Follo, som hadde presset ganske høyt i perioder i første omgang, var nå fryktelig baktunge og satset alt på kontringer.

Få lo da gjestene lyktes med en kontring etter en drøy time. Den endte med at Peter Enckell fra snaue tjue meter dunket ballen inn nede ved stolpen. Ord som ran, sjørøverstreker og tjuveri verserte på tribunen etter den scoringen.

KIL ga imidlertid ikke opp. Espen Nystuen bidro til å heve temperaturen da han prøve å få en skadet Follospiller av banen. Han fikk et velfortjent gult kort og innrømmet etterpå av det var litt drøy oppførsel:

- Jeg hadde sett meg lei på at de la seg ned og drøyde hele tida, og da gikk jeg litt drastisk til verks. Jeg dro ned rullgardina litte grann, forklarte Espen etterpå.

Noen minutter etter Follos ledermål ble innbytter Foday Scattred flott spilt igjennom av Birkeland. Spissen rundet keeper og ble felt.

- Jeg synes det er en klar straffe. Jeg er forbi og han er på meg slik at jeg faller, sa Scattred etter kampen.

John Reidar Jensen var skråsikker fra ellevemeteren og det sto 1-1. To minutter etterpå scoret Follo igjen, men dommeren annullerte for en forseelse mot Molnberg.

- Han holder rundt meg og ligger oppå meg så jeg har ikke mulighet til å komme opp. Linjemannen vinket mål så jeg var på full fart bort til dommeren da jeg så at han hadde sett det og blåst frispark. Hadde han ikke sett den hadde han vært blind, sa backen til kil.no.

Fredrik Persson måtte redde ett forsøk til fra Follo før KIL fortsatte dominansen og presset på for seiersmålet. Lindau, Nystuen og Kalsæg hadde begge gode muligheter før Foday Scattred nok en gang ble lagt i bakken inne i feltet.

- Jeg er i litt ubalanse og faller lett da han er borti meg, så det var greit at han ikke blåste en straffe til, forklarte svensken før han gikk i dusjen.

I det nittiførste minutt kom endelig avgjørelsen. Einar Kalsæg slo et frispark inn, og på første stolpe stusset Kai Olav Ryen ballen i nettet. Fantastisk deilig og fantastisk fortjent.

- For et mål. Jeg fikk akkurat panna på den slik at den gikk forbi keeper. Jeg var usikker og så langt etter ballen. Det var deilig å se den gå inn.

Peter Lindau var god, og gliste bredt, selv om han mistet en tann i dag.
Mandag kommer vi tilbake med en oppsummering full av kommentarer. Da kan du også lese om den litt artige foranledningen til 2-1 målet.

For fakta, se kamper.

Einar Kalsæg var aktiv og god, spesielt i første omgang. Og så slo han jo det perfekte frisparket som ble til seiersmålet.


Vegard Skogheim var hoppende glad over den spillemessige fremgangen, og de tre poengene

Publisert: 2005-05-01 21:31:41
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor