Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- En vond følelse
Det var en av beskrivelsene Vegard Skogheim brukte i garderoben etter at KIL hadde tapt i Sandefjord. Vi har flere kommentarer  


Nei, Espen gjorde ikke sitt fornødne i bussen, men han fikk en lårhøne og lekte litt doktor for seg selv.
En stund vurderte vi å kjøre en «Skeid» og skrive at vi kjørte kampen og hadde fortjent å vinne, men ærlighet varer vel lengst. Det er vel heller ikke dumt å opprettholde en viss kredibilitet. For etter kampen i Sandefjord må vi innrømme at det var greit at poengene ble igjen i hvalfangerbyen.

Allikevel var ikke hjemmelaget bedre enn at KIL kunne tatt poeng, og på en god dag ville vel også det skjedd. Vegard Skogheim var veldig skuffet etter kampen, og han satt igjen med en vond følelse.

- Her burde vi hatt poeng, rett og slett fordi vi er såpass mye med i kampen. Det mest positive er at vi mot et av de bedre lagene styrer så mye som vi gjør etter de første femten minuttene. Det mest negative er vel at vi ikke scorer og at vi mangler aggressivitet og vilje inne i boksen, slo Skogen fast.

Det var egentlig en litt rar kamp i Sandefjord søndag. Lagene byttet på å føre kampen i korte perioder, og da det så ut som om vi skulle ta over våknet hjemmelaget, og da de så ut til å kjøre over oss kviknet vi til og tok over. Slik varierte det gjennom hele kampen, men alt i alt var hjemmelaget vassest og skapte de største og fleste sjansene.

Patrick Holtet var innblandet i et par av KILs gode muligheter i første omgang. Annen omgang av kampen så Pat fra benken. Han var passelig fornøyd med egen innsats, og mente dette om KILs innsats totalt sett:

- Det var dårlig de første femten minuttene, men så kommer vi oss inn i kampen og er på høyde med hjemmelaget. Etter at vi la om til 4-5-1 vant vi ballen gunstig og kunne komme på kontringer. Da kom vi til en del innlegg og skapte noen nestenmuligheter. Sandefjord var som forventet. Det vil si trege og godt organisert, mente Pat.

Kjetil Byfuglien var noe betenkt sist uke. Etter mandagens kamp for KIL 2 vet vi om han er aktuell for kampen 16. mai.
Så lenge Frode Birkeland var på banen fungerte han som et oppspillspunkt. Han ble byttet ut til fordel for Foday like etter pause. Trenerne ville ha inn en bedre bakromsspiller, men Birken var rimelig forbannet over å bli tatt av banen:

- Jeg var ikke fornøyd med å bli byttet ut. Jeg føler jeg gjorde min beste kamp til nå i år og at jeg virkelig er på gang. Nå har jeg fått spilt noen på rad og føler det går bedre og bedre. I dag jobbet og slet jeg, gikk i dueller og vant baller, forklarte Birken, før han sa dette om kampen i sin helhet:

- Jeg synes vi gjør en bra kamp og at vi fortjener et poeng. Dessverre er vi ikke gode nok foran målene, og på slutten burde vi klart å skape mer trøkk. Det som er bra er at banene begynner å bli bedre nå og da spiller vi bedre, men vi må bli mer kyniske innenfor sekstenmeterne og ofre flere tenner, sa Frode.

Fritz var stødig mot Sandefjord.
Sjanser SF – KIL
1. omg. 6-3
2. omg. 2-2
Cornere SF– KIL
1. omg. 4-2
2. omg. 2-1

Pluss: Fritz viser igjen gode takter. Mot Sandefjord var han også tryggheten selv i feltarbeidet.

Minus: At vi igjen slipper inn mål i starten av en bortekamp. Vi ser ut til å trenge litt tid før vi ser mulighetene.

Overraskelsen: At to forsåvidt gode lag spiller en såpass svak kamp.

PS 1: Lars Erik Fremming kom inn ti minutter før slutt og spilte med det sin kamp nummer hundre for KIL. Vi gratulerer.

PS 2: Den gamle KIL-helten Trym Bergman slo innlegget som førte til 1-0. KILs assistentkeepertrener Morten Kristiansen er den eneste andre spilleren vi kommer på har spilt for begge klubbene.

PS 3: Espen Nystuen dro på seg en lårhøne i løpet av kampen. Han forsikret oss om at det ikke er noe alvorlig.

PS 4: En gammel KIL-helt til overvar kampen. - Jeg må jo se på når det kommer storlag til byen, slo Caleb Francis fast. Han bor nå i Larvik og har endelig lagt skoene på hylla.

PS 5: I sjette serierunde for tjue år siden gikk det galt på hjemmebane. Bryne vant 3-2 på Gjemselund. Cato Holtet og Øivind Tomteberget scoret KILs mål.

PS 6: I samme serierunde for ti år siden gikk det langt bedre. Ham Kam ble sendt hjem som slakt etter at KIL vant 4-1. Ole Einar Martinsen, Vidar Riseth, Arnfinn Engerbakk og Jørn Karlsrud scoret for KIL før Iver Sletten pyntet på resultatet for gjestene. Vegard Skogheim spilte hele kampen for Ham Kam.

Sitatet: - Nå må du skjerpe deg Kula…det er jævlig bra nå gutter, var nok Skogheims mest forvirrende meldinger fra benken søndag.

KIL og Frode Birkeland måtte bite i gresset.


Håkon Wibe-Lund spiller ikke mot Løv Ham. Han har tre gule kort.

Publisert: 2005-05-09 16:52:38
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor