Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Hva skjer?
Etter at Akersgatas tabloider i dag kunne fortelle at LSK skulle kjøpe KIL har klubben fått mange illsinte henvendelser.  

Gjennomgangsmelodien er at nå selges klubbens sjel. Her går det selvsagt på følelser og styret har stor forståelse for det. Trøsten er at å selge KIL Toppfotball til en annen klubb bare er en av flere løsningsalternativer det jobbes med.

KILs investorer gjennom en årrekke, RPC, har gitt signaler om at de kanskje trekker seg. Klubben kan altså ikke regne med en redningsaksjon fra RPC. Hvis RPC trekker seg gjør de det på en slik måte at det er et godt grunnlag for eventuelle nye eiere å drive klubben.

Det vil si at KIL Toppfotballs gjeld til RPC og KIL SPORT, som er på drøye 3 millioner, slettes. Nye eiere må kjøpe spillerstallen av RPC. Da vil en del av de pengene gå til klubben i henhold til den avtalen partene har. Beløpene er av en slik art at årets økonomi reddes, slik at nye eiere tar over en gjeldfri klubb.

Så er da spørsmålet hvem som kan kjøpe klubben? Det jobbes nå parallelt med tre alternativer. De er som følger:

Det første alternativet er profesjonelle eiere med kapital. Her jobbes det både i inn og utland. I dette alternativet finner vi eventuelle eiere som har kunnskaper om toppfotball både sportslig og økonomisk. Med andre ord: de vet hva det vil koste å bringe klubben oppover i divisjonssystemet.

Det andre alternativet er å selge klubben til en annen klubb. Her har LSK, VIF, LYN og Stabæk blitt kontaktet. VIF og LYN har ikke svart mens LSK har sagt nei. Stabæk kunne ikke gi noe svar før om 4-6 uker. Dette er et alternativ fordi styret har et økonomisk ansvar og må sjekke alle muligheter. Det vil si at alle følelser er lagt til side og man har vært kyniske. Styret har stor forståelse for alle de følelsesmessinge reaksjonene vi har fått.

Det tredje alternativer er et lokalt eierselskap. Med andre ord et A/S bestående av bedrifter i Glåmdalsdistriktet, private med varierende kontostørrelser samt kommunene i distriktet. Dette alternativet vil gi en bred distriktsmessig forankring.

Det jobbes med disse tre alternativene parallelt

Har du lyst til å slå av en prat om dette eller andre ting med noen av gutta så er de å finne på Kongssenteret hele lørdag.


Publisert: 2001-09-07 21:51:00
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor