Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- Trist
Hva Frode Birkeland mener om mange av supporternes holdninger er en av tingene du kan lese om i denne oppsummeringen etter Brynekampen  


Einar Kalsæg var KILs beste spiller.
KIL kom godt i gang og det så så bra ut de første minuttene mot Bryne. Gjestene hadde nesten ikke ballen over midtbanen de første tjue minuttene og mange baller havnet inne i feltet foran Roger Eskeland. Dessverre var det ingen som var på rett plass til rett tid og KIL måtte rusle målløse av banen.

Spissen Frode Birkeland har fått supporterhodene til å koke i vår, og mange har ytret sin menig om spissen. Det synes Frode er trist, og som bergenser er han ikke redd for å si hva han mener:

- Ja, det er trist at folk er så snevre i tankegangen at de gir skylda til en spiller. Det har vært meg i stort sett hele vår, og sist scoret ikke Foday da han startet, og da ville man ha inn Kim. Det hjelper ikke akkurat på selvtilliten med hets hele tiden. Det er hele laget som sliter. Vi finner ikke rytmen og står i posisjoner istedenfor å gå på løp. Det gjelder selvsagt både meg og de andre. Vi har ulike roller i laget og jeg prøver å løse mine oppgaver etter beste evne, men kan ikke gjøre alt alene sier Birken til kil.no i garderoben etter kampen.

Etter kampen varslet Skogen knallhard trening fremover.
Om kampen mot Bryne hadde Birken dette å si:

- Det var vanskelig for oss spissene å komme med i spillet etter hvert. Det er mange ting som ikke stemmer. Våre bevegelser, bevegelsene rundt oss og ballene vi får fremover får dele skylda. For min egen del blir jeg redd for å gjøre feil og tørr ikke vende opp og klinke den inn. Det gjelder flere av gutta og da pirker vi bare til ballen. Ingen av oss er stinne av selvtillit om dagen, og da hjelper det ikke med mishagsytringer på internett og fra tribunen. Vi mangler helt klart flyt og ballen ruller ikke vår vei. Hadde vi scoret tidlig i dag tror jeg vi hadde vunnet for Bryne var ikke all verden, sa Birken, før han slo fast at bevegelsen rundt spissen neppe hadde blitt bedre om KIL hadde hatt Thierry Henry på topp.

I tillegg etterlyste Birken løp bakfra. Som eksempel nevnte han Brynes første mål som kom etter en fin gjennomløpning av deres defensive anker på midtbanen.

Kim Roger Strand fikk også sjansen som spiss da KIL kjørte både solungen og Birken på topp de siste drøye tjue minuttene.

- Det var ikke så moro så lenge vi tapte. Verken jeg eller Frode blir involvert i spillet. Vi sliter med å komme inn i det, og planen var at vi skulle komme rundt på kantene da vi la om til 4-2-4, men det klarte vi ikke. Vi ble spilt ut på midten og mistet trykket fremover, mente innbytteren.

En av de som skulle komme til innlegg fra kantene var Patrick Holtet. Han kom inn for Paul Olausson i pausen, men i likhet med resten av gutta slet han i annen omgang:

- Jeg skulle inn å holde bredden og så skulle vi fortsette som i første omgang. Jeg vet ikke akkurat nå hvorfor det går galt, men jeg kan forsikre alle om at det eneste som sto i hodet mitt var at jeg skulle gå utpå der å gjøre en god jobb. Formen er kurant, men det sitter i topplokket, slo Pat fast.

Jaakko Nyberg har ikke spilt siden han hinket av banen i Sogndal første serierunde. Mot Bryne var han tilbake og finnen klarte seg godt. Som vanlig var han trygg med ballen, og fant midtbanespillerne fint med pasninger. Til tross for tapet var han brukbart fornøyd:

- Det var en tøff kamp og jeg merket at det var en stund siden sist for min del. Jeg hadde rimelig høy puls de første ti minuttene, men etter hvert følte jeg meg fin. Alt i alt gjorde jeg det OK. Vi var bra med, men skapte alt for lite. Uansett så var det moro å være tilbake, og neste søndag er det ny kamp.

Einar Kalsæg ble kåret til KILs beste både av supporterne og Glåmdalen. Vi er enige og spesielt i første omgang var han god.

- Det er trivelig å bli satt pris på, men det hjelper så lite. Så vidt jeg vet får man ikke noe poeng av det. Hadde vi hatt dommeren fra kampen mot Oslo Øst så kanskje, sa Einar med et skjevt smil.

André Ulla skal ikke under kniven. Ekspertene mener korsbåndet ikke er helt av, så nå er keeperen i opptrening. Han er uansett ute hele denne sesongen.
Dette var en vanskelig kamp å telle sjanser i, men vi drister oss uansett til å gjengi våre tall:

Sjanser KIL – Bryne
1. omg: 1-1
2. omg: 2-3

Cornere KIL – Bryne
1. omg: 1-0
2. omg: 5-1

Pluss: Banespillet er bra i første omgang. Jaakko og Kjetils comeback var positive.

Minus: At vi skaper lite sjanser banespillet tatt i betraktning.

Overraskelsen: At vi skaper så lite sjanser på hjemmebane.

PS 1: Paul Olausson ba om å bli byttet ut i pausen. – Jeg kjente en liten greie i lysken og det ble verre utover i første omgang, så det var ingen tvil. Det var surt ettersom formen er på vei, sa Paul.

PS 2: Frode Birkeland fikk sitt tredje gule kort for sesongen og må stå over neste kamp. – Jeg håper inderlig at den spissen som får spille mot Hønefoss scorer, sa Birken etter kampen.

PS 3: Flere spillere har vært i både KIL og Bryne. I farten kommer vi på Pål Håpnes, Jon Inge Høiland, Svein Enersen og Caleb Francis.

PS 4: I niende serierunde for tjue år siden fikk KIL juling av Mjøndalen (!) på Nedre Eiker. Cato Holtet scoret trøstemålet da KIL tapte 5-1.

PS 5: For ti år siden var det langt triveligere å heie på KIL i niende serierunde. Vålerenga ble slått i Oslo etter at Vidar Riseth, Arnfinn Engerbakk og Caleb Francis sørget for 3-1 seier.

Sitatet: ”Det her er typisk forskjellen på et lag i motgang og et i medgang”, slo Skogheim fast etter nitti minutter mot Bryne.

I likhet med resten av gutta sliter Frode med å få det til å gå på skinner. Nå etterlyser han støtte fra supporterne.


Peter Lindau skulle startet, men våknet opp med feber søndag. Det gjorde at Kula måtte snøre på seg skoene.

Publisert: 2005-05-29 21:57:55
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor