Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- Vi spiller veldig bra
Målscorer Ole Marius Hansen var godt fornøyd med KILs spill mot Stabæk  


Espen Nsytuen var både høyt og lavt mot Stabæk. Han tapte ikke mange duellene, og var igjen god.
- Stabæk var som forventet av et topplag. De er jevnt besatt, men vi spiller veldig bra og bør vinne kampen. Nå ligner vi mer på fjorårsutgaven av KIL og da er det artig å spille. Midtbanen får være mer med i spillet, og vi viser at vi er gode når vi har en mer spillende stil. I tillegg er det artig å spille da, slo Kula fast etter kampen.

Og det var artig å se på KIL også. Gutta spilte med hjertet utenpå trøya, hadde bra tempo på ballen og vartet stadig vekk opp med fikse kombinasjoner. I store perioder var de blå redusert til statister ute på Gjemselund.

En som føyer seg inn i rekken av spillere som er på vei mot go’formern er Paul Olausson. Mot Hønefoss var han aktiv og god, og mot Stabæk fortsatte han fremgangen.

- Det fungerer bedre og bedre for min del og for laget. Det er vanskelig å forklare hva det er, men det føles bra og jeg har driv i steget. Alt skjer fortere og det blir mer helhet i det jeg gjør. Det er ikke bare litt bra en gang i blant. Jeg føler jeg har kontroll og gjør riktige valg. Driblingene fungerer og da drar jeg på meg mer folk og kan lettere spille fri andre slo den raske svensken fast.

Da Vegard Skogheim tok han av banen et kvarter før slutt var han ikke blid. Forklaringen fra Paul etter kampen var slik:

- Jeg følte jeg hadde mer krefter igjen, men Vegard mente jeg var sliten. Jeg var ikke tom og da ble jeg forbanna.

Frode Birkeland entret banen til stormende jubel mot Stabæk. – Hyggelig at folk klapper både da og etter kampen, sa Birken, før han med et smil røpet at han skulle hjem for å stelle i hagen.
Alle som har sett KIL de siste kampene har lagt merke til en spillemessig fremgang, og tryggheten ser ut til å være tilbake i laget. Lagdelene henger sammen og laget fremstår som en enhet. Limet som har gjort forskjellen har kanskje vært Jaakko Nybergs gjeninntreden etter skade. Mot Stabæk var finnen nok en gang svært god.

- Det var en bra kamp, og vi var veldig bra defensivt. Presspillet fungerer bra foran oss og da er det mye lettere for oss bak der. I dag var vi tøffe og aggressive, og vi hadde fortjent å vinne. Min egen form begynner å komme etter et langt skadeavbrekk, fortalte Jaakko.

Da vi spurte hvem som var bedre enn han ute på Gjemselund søndag fikk han litt problemer med å svare, men etter en liten tenkepause kom følgende melding:

- Jeg synes Espen var bra, og hele forsvaret skal ha skryt.

Patrick Holtet kom inn for Olausson det siste kvarteret, men kom ikke til sjanser.
Da er det tid for å se litt på statistikken:

Sjanser KIL – Stabæk
1. omg: 7-2
2. omg: 3-2

Cornere KIL – Stabæk
1. omg: 6-1
2. omg: 3-2

Pluss: At laget kjører over topplaget Stabæk. Spillet varmet, og igjen er det vanskelig å se noen som presterer under pari.

Minus: Vi kan ikke si annen enn effektiviteten.

Overraskelsen: At Stabæk ikke var bedre.

PS 1: Lars Erik Fremming fikk sitt tredje gule kort på tre kamper. Den ivrige midtbanespilleren må stå over mot Alta.

PS 2: I farten kommer vi på disse spillerne som har vært i begge klubber: Geir Bakke og Jon Knudsen, Kjell Roar Kaasa og Christer Basma. I tillegg var Kongsvingergutten Lars Dalbak i Stabæk da de kjempet seg oppover i divisjonssystemet på nittitallet.

PS 3: Bæringenes assistenttrener, Petter Belsvik, spilte sammen med en av KILs nåværende juniortrenere, Morten Kristiansen, på Faaberg, men det må være svært mange år siden.

PS 4: I ellevte serierunde for tjue år siden slo KIL Vålerenga 2-1 på Gjemsleund. Cato Holtet scoret begge målene for KIL, mens Jørn Andersen satte inn VIF sitt trøstmål på overtid.

PS 5: For ti år siden var KIL i Bodø og spilte 2-2. Caleb Francis og Pål Håpnes satte inn KILs to scoringer. Begge de to gamle heltene var på Gjemselund søndag.

Sitatet: - Hadde det vært i fjor hadde vi vunnet 4-0, ble det humoristisk slått fast i garderoben.

Vegard Skogheim ertet på seg Stabæks trener Jan Jönsson i annen omgang. Kanskje litt barnslige begge to, men kanskje ikke så rart ettersom Jönsson i følge Stabæks hjemmesider er født 30/11 1999.


Fremming bryter Stabækspilleren i bakken og holder han nede slik at Kula kan sette ballen i mål. Vi kan i hvert fall late som det var slik.

Publisert: 2005-06-13 16:21:13
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor