Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Endelig en borteseier!
En lang dag på flyplassen i Tromsø tok ikke gnisten fra KIL-gutta. De kjørte over Alta og vant 3-0.  


Frode Birkeland jobbet og slet gjennom hele kampen.
Dette var en kamp som KIL dominerte fra ende til annen. Gutta fortsetter den gode trenden de begynte på i forrige kamp mot Stabæk, og det var Alta som fikk unngjelde.

Gutta var ikke på plass på stadion før 35 minutter før kampstart, men det så ut som om det var hjemmelaget som var dårligst forberedt. Allerede fra start trykket KIL på, men det ble ikke så mange målsjanser av det til å begynne med. Det drøyde faktisk til det 24. minutt, men da ble det ikke bare en sjanse – det ble mål!

- Jeg løper innover i banen, og får ballen fra Kula. I et drag vender jeg bort to spillere, så finter jeg bort den ene midtstopperen og setter ballen i hjørnet fra et par meter utenfor 16-meteren, sa en meget godt fornøyd Paul Olausson til kil.no etter kampen. Etter dette skapte KIL mange sjanser, og med litt mer effektivitet kunne det ha blitt langt flere mål enn det ble. Assistenttrener Rune Sønsterudbråten telte 11-2 i målsjanser til KIL.

- De hadde en god periode i begynnelsen av andre omgang, men ellers var vi suverene. Vi ble enige om å gå ut på banen og late som om det var trening, og det viste seg at det ikke var dumt.

Omtrent halvveis i andre omgang hadde Alta sin største sjanse ved Jørn Hansen, men skuddet ble blokkert av et KIL-bein på 5-meteren. Siden KIL sløste brukbart med sjansene, var det en lettelse når Einar Kalsæg fant veien til nettmaskene et drøyt kvarter før slutt.

- Paul driblet en mann utpå kanten sin og la ballen inn langs bakken. Jeg startet på et løp, nådde ballen med tåa og satte den i det bortre hjørnet. Det var godt å se den ballen gå inn. Vi burde strengt tatt ha avgjort dette tidligere i kampen, men det er glemt nå, sa Kalsæg søndag kveld.

Etter dette prøvde naturlig nok Alta seg med å flytte flere folk opp i angrep, med det resultatet at de blottla seg bakover. Dette førte naturlig nok til en del målsjanser. Blant annet hadde Tore Andreas Gundersen en kjempesjanse alene med keeper.

Noen som gledet spesielt i dag var flankespillet. Både Paul Olausson og Einar Kalsæg var strålende og vi utelukker ikke at et par av Altaspillerne våkner opp i morgen med noen grå hårstrå. Flankespillet har vært en av KIL-lagets styrker de siste årene, og at det nå fungere igjen gleder oss spesielt.

Rune Sønsterudbråten trekker i tillegg fram Frode Birkeland:

- Frode gjør en meget god kamp på en uvant plass. Han jobber, sliter og rykker opp i Altas spill gjennom hele kampen fra sin indreløperplass. Nå må vi vurdere ham også på denne plassen, sier assistenttreneren.

Hans midtbanekollega Espen Nystuen fikk gleden av å sette den siste spikeren i Altakista. På en corner ruvet han desidert høyest, og headet ballen i mål fra en meters hold.

Det var moro med en seier etter et par dager med noen negative oppslag i media. Nå viste gutta hva de er laget av, og dersom de klarer å holde denne stilen utover, kan vi definitivt se oppover tabellen i stedet for nedover.

For fakta se kamper.
Paul Olausson var etter manges mening KILs beste spiller i dag.


Og også Einar Kalsæg på den andre flanken imponerte.

Publisert: 2005-06-19 22:51:24
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor