Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Vant med ti mann
KIL/NTG spilte med en mann mindre i 86 minutter, men dro allikevel i land seieren mot Skjetten.  


Ruben Haakonsen scoret kampens eneste mål og var en meget glad gutt!
Eskil Koffeld og Kjetil Gerhardsen spilte ikke, så KIL/NTG stilte med en nykomponert forsvarsfirer med Rune Tungen, Herman Odden, Henrik Bråten og Chris Lundhaug. Etter bare fire minutter skulle trenerne måtte komponere enda en gang.
Bakerst sto Kenneth Volden som en vegg kampen igjennom.
Chris Lundhaug hadde tilsynelatende full kontroll bak, men mistet noe klønete ballen til en motspiller. Den raske Skjettenspissen gikk i retning mål, og for å stoppe ham tok Lundhaug et godt gammeldags livtak. Dagens gode dommer vurderte det som om han var bakerste og dro opp det røde kortet.

Det ble litt diskusjon på sidelinja om hvorvidt kortet var riktig, og omkvedet var nok at dommeren kunne ha kommet godt unna det både ved å gi rødt og gult. Han var nødt til å vurdere om Henrik Bråten kunne ha kommet mellom spissen og keeper Kenneth Volden. Han vurderte det til rødt, og det var ihvertfall ingen skandale.

Som om ikke dette var nok måtte også trenerne etter bare ti minutter bytte ut playmaker Petter Linstad. Han fikk ei slags lårhøne i en duell, og orket ikke å fortsette. Trenerne prøvde seg nå med en 4-4-1 formasjon, med Randulf Nedrum som høyreback og Ragnar Koffeld som ensom spiss.

Selv med en mann mer prøvde ikke Skjetten et øyeblikk å spille fotball. Deres eneste angrepsvåpen var å slå ball etter ball fram mot sine raske spisser. En gang gikk det galt for KIL-forsvaret. Det var da Herman Odden prøvde seg på en offsidefelle. Det prøvde han bare en gang, og etter det spilte han og Henrik Bråten en god kamp i midtforsvaret. Heldigvis ryddet Kenneth Volden opp.

Før pause var det få sjanser til begge lag. Jon-Kristian Krybelsrud hadde KIL sin største, da han fikk ballen alene på bakerste stolpe. Dempingen hans med hodet ble dessverre litt for hard, og han rakk ikke fram med beinet før keeper kom ut. Jon-Kristian spilte for øvrig mot sine gamle lagkamerater, og det kriblet nok litt ekstra i magen hans av den grunn.

I pausen holdt Trond Amundsen en tordentale av de sjeldne. Det var ikke ørens lyd i hele ishallen – både dommere og motstandere fikk nok med seg det meste han sa.

Men hva gjør det når det faktisk virker? Gutta så mer mye mer tente ut når de kom inn på banen igjen. Det gikk ikke mer enn et par minutter før ballen satt i Skjettenmålet. KIL fikk frispark på høyresida. Ruben Haakonsen slo ballen hardt inn foran mål. Jermund Udnæseth kom foran keeper, men var ikke nær ballen. Det var heller ikke keeper, og dermed gikk ballen rett i mål.

Med et mål i baken og en mann mer hadde vi nok forventet at Skjetten skulle begynne å spille mer gjennom midten, men de holdt seg til den samme taktikken med å banke lange baller. Nå gikk spissene stort sett i offside, og de gangene de ikke gjorde det, ryddet forsvaret bra opp.

Det var helt tydelig at en del av våre spillere ble slitne i varmen. Ragnar Koffeld jobbet som en helt, men ble ofte alene. Den som hjalp ham mest framover var Jermund Udnæseth. Han viste idag fram sin tekniske side, og var ikke innblandet i så mange dueller som vanlig. Uansett gjorde han en meget god kamp.

Keeper Kenneth Volden hadde også en god dag. Han tok det som var, og sto en prikkfri kamp. Helt på slutten reddet han to poeng, da han tok et skudd fra en Skjettenspiller som var gjennom alene.

Verdt å nevne er det også at Stian Habberstad i dag fikk debuten sin på juniorlaget. Han kom inn for Jon- Kristian Krybelsrud på høyre kant, og ble flyttet fram som spiss da Ragnar Koffeld ble skadet på slutten. Stian er bare 16 år og guttespiller, og vi kommer sikkert til å få se mer fra ham senere.
En skadet Ragnar Koffeld måtte hjelpes av banen av den reddende engelen Jan Martin Knashaug. Blir Ragnar skadet til JET i år igjen?
Det endte altså med seier i en jobbekamp. Det gjør at juniorlaget har gått gjennom vårsesongen med ni seire to uavgjorte og bare et tap. Det er imponerende! Nå tar gutta noen dager fri før de samles igjen for å spille JET på Hamar i midten av juli.

KIL/NTG – Skjetten 1-0 (0-0)
Gjemselund bane 2, 100 tilskuere

Rødt kort: Chris Lundhaug

1-0 Ruben Haakonsen (47)

KIL/NTG (4-3-3)
Kenneth Volden
Chris Lundhaug
Herman Odden
Henrik Bråten
Rune Tungen
Ruben Haakonsen
Petter Linstad
(Randulf Nedrum i 80 min.)
Jermund Udnæseth
Jon-Kristian Krybelsrud
(Stian Habberstad i 21 min.)
Ragnar Koffeld
(Jon-Kristian Krybelsrud i 3 min.)
Robert Leistad
Henrik Bråten spilte godt i midtforsvaret med Herman Odden.


KIL har fått en odøling igjen! 16 år gamle Stian Habberstad fra Skarnes debuterte i kveld.

Publisert: 2005-06-30 22:14:12
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor