Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Spennende laguttak
KIL må på grunn av sykdom og karantener gjøre flere endringer fra sist kamp. Det gir en spennende startellever mot Godset søndag  


Tore Andreas Gundersen starter som spiss mot Strømsgodset
Fredagens trening besto som vanlig av at det laget som skal starte søndag spilte mot resten. I dag var det en del juniorer på det andre laget og KIL spilte seg til en 4-0 seier. Vi var vitne til noen skikkelige perlescoringer og et par som sikkert varmet et trenerhjerte. Et hurtig angrep endte med Gundersenscoring og Olausson banket inn en volley fra langt hold. I tillegg headet (!) Kalsæg inn et mål. Før alt dette skjedde hadde Lindau scoret dagens første.

Laget som ble drillet fredag besto av følgende elleve (4-3-3):
Fredrik Persson
John Reidar Jensen
Jaakko Nyberg (K)
Frode Birkeland
Håkon Wibe-Lund
Peter Lindau
Ole Marius Hansen
Lars Erik Fremming
Paul Olausson
Tore Andreas Gundersen
Einar Kalsæg

På benken søndag sitter: Fredrik Eriksen, Kjetil Gerhardsen, Eskil Koffeld, Kim Roger Strand og Patrick Holtet.

Håkon gleder seg til å ta Einars plass på kanten i fremtiden.
Med Ryens sykdom (operert bort blindtarm) og Byfugliens karantene måtte det endringer til i bakre firer. Wibe-Lund flyttes over på venstre, mens Jensen skyves ut på høyre back. Inn som stopper kommer rutinerte Frode Birkeland.

- Fireren bak har sett grei ut hele uka. Frode ser ut til å takle midtstopperrollen bra, fortalte Skogheim fredag. Og med Birken bak har fireren fått en til som tar kommandoen.

- Bedre med to som styrer enn ingen, slo treneren fast.

Gundersen startet på kanten i serieåpningen på Fossahugane, men har etter det måttet nøye seg med et par innhopp. Likevel har han gjennom spill i tredjedivisjon og interkretsserien dokumentert solid fremgang formmessig. Nå får han endelig sjansen fra start på favorittplassen som spiss.

- Tore viser fremgang hele tiden. Han er i god form og utvikler seg hele tiden. Han er sterk, lett og fin og spiller med selvtillit. I tillegg har han en ungdommelig optimisme i alt han foretar seg, mente Skogheim etter treningen.

Peter Lindau kom til KIL fra Godset i vinter og får sjansen fra start mot gamleklubben. Han starter sammen med mer spillevante Hansen og Fremming på midtbanen.

Einar gruer seg til å jobbe mye hjem med Håkon som back.
Håkon Wibe-Lund fikk en utfordring da han skulle starte sist, og nå får han en til ettersom han bytter side i forsvaret. Nå skal det sies at Håkon har spilte på venstreback mange ganger før, så helt nytt er det ikke.

- Det går motsatt vei med meg i forhold til Birken. Neste kamp regner jeg med å starte på midtbanen, og etter det er jeg vel på kanten. Der skal jeg danke ut Einar, sa Håkon med et lurt smil.

- Med Håkon på backen må det jobbes mye hjem, slo Kalsæg fast, mens han sikkert koste seg over sin egen eminente form. Kantspilleren har vært glimrende hele uka.

Om det kribler litt ekstra dagene før kamp for oss som skal se på, så har sikkert også unge Gerhardsen og Koffeld et par spennende dager foran seg. Blir det debut?

Til de som lurer på hvorfor KIL slår Strømsgodset søndag kan Vegard Skogheim fortelle følgende:

- Vi er godt organisert og gutta jobber knallhardt sammen. Alle tror det er krise i KIL med både spillere og økonomi, men vi har et slagkraftig lag. Gutta kan bare slappe av.


Frode Birkeland skal spille midtstopper


Munter passiar rundt vannvogna.

Publisert: 2005-07-01 19:38:29
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor