Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Solid
Etter sist kamp hadde vi ”rufsete” som overskrift. Denne gangen må det bli solid. Mer om Godsetkampen finner du her  


Einar Kalsæg måtte forlate banen ti minutter før slutt. Han fryktet strekk, men det var nok bare krampe. Mandag morgen løp han en tur og det gikk fint.
KIL reiste til Drammen med et surt tap mot Moss i bagasjen. Spillemessig var annen omgang mot Moss god, så det var et berettig håp om tre poeng. Mange var nok skeptiske på grunn av en del rokkeringer på laget, men gutta gjorde negative forhåndtips til skamme.

Aller bakerst sto en fornøyd Fredrik Persson. Han kunne glede seg over at han selv var solid og i tillegg var han fornøyd med det fireren foran presterte. Også Jaakko var fornøyd med sin egen lagdel:

- Det funka veldig bra for vi lå ganske lavt, og vi nektet dem mange store sjanser. Det gikk fint med Frode og backene var også bra. Håkon løp veldig mye og var også rolig med ballen i dag, og da ble det bra, slo kapteinen fast.

- Jeg sitter med en følelse av at vi burde vunnet. Taktikken vår fungerte veldig bra og vi var trygge bak der, la Håkon til.

I likhet med den bakre fireren var også midtbanetrioen nykomponert. Kula og Fremming gjorde mye grovarbeid, mens Lindau viste seg som den kreative spilleren han er. Gutta utfylte hverandre bra, og vi driter i om ”Doffen” har daua, for vi har Turbo-Fremming. Den gutten løper sykt mye og når han i tillegg kommer til sjanser og scorer mål kan vi ikke forlange noe mer.

- På det siste lange løpet hjem, da jeg fulgte han helt ned til linja var jeg så sliten at jeg nesten begynte å grine da jeg passerte midten, sa Fremming. Vi takker for at han da løp førti meter til slik at Godsetspilleren ikke fikk fred.

Om målet som reddet poeng hadde Turbo dette å si:

- Det var bra oppbygning i forkant, og det endte med en kjapp vegg mellom meg og Lindau. Da jeg fikk igjen ballen satte jeg den i lengste på ett touch. Ødegaard sto på feil bein så jeg var sikker på scoring hele veien. Det var deilig at vi kom så kjapt tilbake etter baklengsmålet. Vi har stort sett klappet sammen før i år, mente Fremming.

Fritz var som vanlig stødig som siste skanse. I hvert fall bedre enn vi er til å ta bilder.
Peter Lindau kom til KIL fra Godset før denne sesongen og på gamle trakter fikk han vist seg fra en god side. Han var opptatt av begge lags evne til å spille fotball:

- Marienlyst er en fin stadion og begge lag viser at de kan spille i de periodene de prøver på det. Men begge slo en del langt. Det er helt tydelig at vi skaper sjansene våre når vi prøver å spille. Vi skapte lite på langballene, sa Peter, som var mest fornøyd med seg selv de gangene ballen var på bakken.

På topp var det som vanlig Olausson og Kalsæg som regjerte på kantene. Begge viser at de fremdeles er i form, og i andre omgang sørget svensken for at Godsets spillere kjøpte både en og to pølser. Mellom kantspillerne hadde vi for første gang fra start Tore Andreas Gundersen. 19-åringen imponerte de fleste. Med god fysikk, god fart og bra ferdigheter ga han stopperne nok å gjøre.

- Det var jævlig synd at keeperen fikk en hånd på det skuddet i første omgang, sa Tore og tenkte på da han vendte bort stopperen og fyrte av fra seksten meter.

- Vi hadde spillet og de skaper bare et par store sjanser. Det er surt at vi ikke vinner, slo Tore fast.

Kjetil Gerhardsen og Eskil Koffeld var for første gang med A-laget på kamp. De satt på benken hele kampen.
Så over til tallene. Ganske likt i sjansestatistikken, men KILs sjanser var nok større enn hjemmelagets. Gutta han blant annet to stangskudd.

Sjanser SIF – KIL
1. omg: 1-2
2. omg: 4-4

Cornere SIF– KIL
1. omg: 1-2
2. omg: 4-5


Pluss: At vi igjen ser ut som et lag som henger godt sammen, og skaper minst like mange sjanser som hjemmelaget.

Minus: At målene på Marienlyst ikke er to cm bredere.

Overraskelsen: At Birkeland løste midtstopperjobben så godt. Hele fireren bak var solid.

PS 1: Vi kan komme på følgende spillere som har spilt for både SIF og KIL: Peter Lindau, Vidar Evensen, Vegar Hansen, Kjetil Johansen og Tor Arne Sannerholt.

PS 2: Fremmings scoring etter 57 minutter var årets første KIL mål i det første kvarteret i annen omgang.

PS 3: Peter Lindau fikk kake av gamle kjente fra Drammen. Denne ble levert i garderoben akkurat da SIF tok ledelsen så kil.no så aldri det målet. KIL vant derfor 1-0.

PS 4: I fjortende serierunde for tjue år siden var EIK Tønsberg på Gjemselund, og det passer bra ettersom FK Tønsberg kommer neste søndag. KIL vant 3-1 etter scoringer av Øivind Tomteberget, Cato Holtet og Kjetil Sagen.

PS 5: Også for ti år siden ble det en grei hjemmeseier for KIL. Strindheim ble slått i Trondheim runden før og på den tiden snudde serien slik at de kom til Gjemselund helga etter. Vidar Riseth (2), Caleb Francis, Trym Bergman og Arnfinn Engerbakk sørget for at KIL vant 5-1 foran 2078 tilskuere.

Sitatet: Jeg lurer på hvilken klubb i Europa jeg hadde vært i nå hvis jeg hadde satset som midtstopper fra starten av karrieren, undret Birkeland på ekte Birkelandvis.

Peter Lindau fikk kake.


John Reidar Jensen var førstemann bort for å takke supporterne. De lagde bra liv og ga hjemmesupporterne god kamp.

Publisert: 2005-07-04 13:39:46
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor