Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- Jeg tenkte negativt en stund
Birken var i hardt vær på Gjemselund, men han reiste seg mesterlig etter straffemissen. Vi har som vanlig samlet en del kommentarer og kuriositeter etter kampen. Noen bilder har vi også  


Peter Lindau spilte sin beste kamp for KIL.
Frode Birkeland kom i fokus da han satte straffen utenfor like etter pause. Heldigvis rettet han opp alt igjen med stødig stopperspill og en deilig 2-0 scoring.

- Etter at jeg bommet var jeg negativ oppe i hodet noen minutter, men jeg vant kjapt et par dueller og kom meg inn i kampen igjen. Når jeg satte inn 2-0 var jeg så glad at jeg bare kunne løpe. Det betydde mye for meg å få den goalen. Jeg synes vi gjør en bra kamp defensivt og vi er pottetette, sa Birken som var fornøyd med seg selv og forsvarkollegaene sine.

Han hadde også et par meldinger til supportere etter kampen:

- Jeg føler det slik at ingen sier noe når jeg gjør noe bra, men så fort jeg gjør en feil begynner tiskinga på tribunene. Jeg hører det og bryr meg om det, selv om jeg selvfølgelig ikke burde det. Også kan du hilse til de utrolig negative folkene på nettet å si at det går an å spille midtstopper for en spiss, sa Frode, som vel nå har bevist at han behersker plassen bra.

Når du er trener må du regne med en del telefoner og tekstmeldinger.
Men det var flere enn Birken som var gode mot Tønsberg. Peter Lindau sto frem på midtbanen og mens grovarbeidet i hovedsak ble gjort av Kula og Turbo sto Lindau for mye av det kreative. Sammen med Karim får han æren av forarbeidet til 1-0. Fikse kombinasjoner og tekniske lekkerbiskner ble ofte fulgt opp av en god pasning. Svensken er rimelig beskjeden, men var etter kampen enig i at han hadde gjort en fin match:

- Det gikk bra i dag. Laget spiller godt og da er det lettere å være god. Jeg synes vi spiller bra fotball i perioder. I annen omgang ble jeg litt sliten og da var det greit å bli byttet ut. Espen kom inn, og han er en kjempespiller så det var greit at han kom inn. Jeg var rett og slett ganske tom for krefter, fortalte Peter etter kampen.

Alt i alt tok KIL en meget fortjent seier mot Tønsberg. Slik laget nå fremstår virker det trygt bakover, og det skjer mye positivt fremover på banen. Bortsett fra en periode på et kvarter i annen omgang er gjestene rett og slett ufarlige. De var overraskede tamme og det må være lov å si at vi har sett både Karim og Brodtkorb langt bedre.

Her erstatter Patrick Holtet en ankelskadet Paul Olausson.
Bakerst sto som vanlig Fredrik Persson, og Fritz kunne glede seg over at nullen holdt. Det har bare skjedd to ganger før i år, uten at det er Fritz sin skyld. I dag var svensken fornøyd med laget sitt:

- Vi har spilt bra bakover i det siste og de målene vi har fått imot er tilfeldigheter. I dag er gutta ”hur bra som helst”. Vi er organiserte, har flyt i spillet og jobber knallhardt for hverandre i nitti minutter, og ti til om det skulle være nødvendig. Vi vinner nærkampene og det er motstanderne som ligger igjen på bakken etter duellene, slo Fritz fast.

Da vi spurte om han kunne trekke frem noen medspillere i etter kampen sa han følgende:

- Fremming må få for jobben han gjør, og Tore sliter der oppe på topp. Det er deilig å se på. I tillegg var hele backlinjen god.

Mot Tønsberg var det nok flere enn Fritz som syntes det var morsomt å se på Gundersen. 19-åringen gikk seirende ut av mange dueller med stopperne og gjorde alt i alt en god kamp på topp. Kanskje KIL endelig har funnet spissen man har lett etter i mange år? Først scoret han kampens eneste mål, og i annen omgang kjempet han frem en corner om endt i 2-0.

- Det var deilig å få inn et mål tidig og resten av kampen jaktet jeg hele tiden på scoring nummer to, men den kom ikke selv om jeg var nære. Ellers prøver jeg å gjøre jobben min og være en trussel hele tiden, sa Gundersen. Vi mener han klarte det.

Og i dag gjorde han virkelig jobben sin. Hele angrepet var flinke til å låse av høyt oppe og Tønsberg fikk sjelden satt i gang bakfra. Når de kom ut på banen møtte de et kompakt KIL-lag, som jobbet hardt. Det gjorde sitt til at KIL fikk et solid overtak i kampen. Når det i tillegg serveres flotte angrep og gode kombinasjoner er det mye som tyder på at gutta virkelig er på rett vei.

Vi konkluderer med at gjestene var med et kvarter i annen omgang, og skapte store sjanser da. Men alt i alt var KIL mye bedre og vant svært fortjent.

Sjanser KIL – FKT
1. omg: 6-1
2. omg: 4-5

Cornere KIL– FKT
1. omg: 5-1
2. omg: 3-2


Pluss: Laget fremstår som en enhet og de virker trygt bakover. I tillegg var det i går en del virkelig godt angrepsspill.

Minus: Gjestene får skape sjanser nok til å utligne i andre omgang.

Overraskelsen: At gjestene, som skal være bedre borte enn hjemme, var såpass tamme som de var. KIL fikk akkurat de rommene de trengte.

PS 1: Vi kan komme på følgende spillere som har spilt for både FKT og KIL: Are Brodtkorb og Abdul-Karim Ahmed. I tillegg har Frode Birkeland og André Ulla vært i både KIL og Eik Tønsberg.

PS 2: Gundersens scoring etter snaue halvminuttet må være et av de raskeste KIL-mål gjennom tiden i norsk toppfotball. Vet noen om andre kjappere scoringer tar vi gjerne imot innspill på kilpost@kil.no.

PS 3: Tore Andreas Gundersen scoret sitt første mål for KIL.

PS 4: Thanh Tran og David Molnberg debuterte begge for Eidvold Turn i går. Det ble dessverre tap for Raufoss, men i følge Turns hjemmesider kom de begge godt fra debuten.

PS 5: I femtende serierunde for tjue år siden var Viking på Gjemselund. KIL vant 3-1 etter å ha scoret fire mål. Cato Holtet, Kjetil Sagen og Kjetil Rydje scoret den riktige veien, mens gutta også satte en ball inn bak Svein Ystenes.

PS 6: Også for ti år siden ble resultatet 3-1, men da var KIL på bortebane. Vidar Riseth ga oss en tidlig ledelse, men scoringer av Arild Stavrum, Ole Gunnar Solskjær og Ole Bjørn Sundgot sørget for at Molde vant.

Sitatet: ”Ta også slappa litt da for h…..”, kom det fra dommeren da han begynte å bli lei av sutrete Tønsbergspillere.

Til slutt ønsker vi Are og Karim lykke til med resten av sesongen (bortsett fra mot KIL).

Vi kan ikke akkurat skryte av publikumstallet i år, men noen er da trofaste.


Fredrik Persson er fornøyd med laget han står bak.

Publisert: 2005-07-11 11:03:57
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor