Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
RBK fikk bank!
Juniorgutta har funnet JET-formen, og 4-1 mot Rosenborg i dag var intet mindre enn imponerende.  


Chris Lundhaug kom inn i pausen og gjorde en flott jobb. Han nærmest nøytraliserte RBK sin venstreving, som hadde dominert før pause.
Kampen begynte med et overtak for Rosenborg. De prøvde hele tiden å utfordre forsvaret vårt på farten – spesielt hadde de en meget rask og god venstreflanke som Fredrik Nilsen sleit en del med å ha kontrollen på. Ved hjelp av småpent klikk-klakkspill rundt og innenfor 16-meteren fikk de et par sjanser. Kenneth Volden hadde blant annet en meget god redning der han strakk seg så lang han var, hvilket sier en del, og fikk reddet nedre ved den høyre stolpen sin.

Som mot Wycombe på tirsdag jobbet vi oss imidlertid inn i kampen igjen. Mot engelskmennene kom aldri Jermund Udnæseth opp mot sitt beste, men det gjorde han til gangs i dag. Han jobbet og sleit, taklet og løp som om han hadde styggen sjøl i hælene, og det skulle gi uttelling etter vel 20 minutter. Etter en corner ble det flere avslutninger, og til slutt var det Udnæseth som fikk stå på hjørnet av 5-meteren og brenne løs. En forsvarer nådde ballen rett før streken, men det skjedde ikke noe annet enn at han forlenget ballen videre inn i mål, slik at det sto 1-0.
Herman Odden blir omfavnet av midtstopperkollega Eskil Koffeld. Øyerværingen Herman styrte forsvaret og spilte veldig godt.
Sverre Digerud fikk en sjanse til å øke ledelsen til 2-0. Rosenborgs keeper fikk et tilbakespill som han på merkelig vis klarte å få til å rulle under beinet sitt. Tilbakespillet var ganske hardt, og han måtte dra i gang en liten spurt for å nå ballen. Sverre spurtet fortere, og tok ham nesten igjen, men dessverre bare nesten, og keeper fikk klarert.

Trøndernes representanter på Hamar ga seg selvfølgelig ikke med dette. Fortsatt var de farlige på venstrekanten sin, og flere ganger var det ikke mye om å gjøre at vi fikk store sjanser mot oss. I omgangens siste minutt klarte vi ikke å stå imot. Eskil Koffeld felte en spiller rett utenfor 16-meteren, og på det påfølgende frisparket var faktisk ikke en gang Kenneth Volden lang nok til å rekke helt ned i hjørnet. Dermed var utlikningen et faktum, på det psykologisk vanskeligste tidspunktet rett før pause.

- Du får bare ta alle ballene som kommer i 2. omgang, du, så er vi fornøyde, sa Vegard Skogheim til Kenneth Volden i pausen.

Rosenborgs keeper ble ikke noe sikrere i løpet av pausen. Han var nær ved å fomle ballen i eget mål, så Petter Linstad trengte ikke å gjøre så mye for å få satt inn ledermålet etter fire minutter i andre omgang.

Etter et kvarter husket Kenneth Volden Skogens ord i pausen. Rosenborg fikk straffe etter en noe klønete felling, men Volden var på plass og reddet skuddet. Dette var helt klart psykologisk bra for oss, og når en trønder noen minutter senere sparket en liggende Kjetil Gerhardsen og korrekt ble sendt av banen med rødt kort, var kampen i prinsippet avgjort.
Naturlig nok var det mye jubel etter kampen.
Både spillere og ledere hos Rosenborg var frustrerte. Og med ti mann hadde ikke trenerne deres, Trond Henriksen og Kåre Ingebrigtsen, mottrekk å komme med. De prøvde selvfølgelig å gå framover, men det endte bare med at vi fikk en haug med overgangsmuligheter. På en av disse avgjorde Jermund Udnæseth kampen. Skuddet hans fra hjørnet av straffefeltet fikk en fantastisk bue, og føyk inn i bakerste stolpe. Et flott skudd – og Jermund var så glad så glad.

Stian Aaserud fikk fastsatt sluttresultatet til 4-1 på overtid. Det målet gjorde at vi har et mål bedre målforskjell enn Brann, og dermed går vi videre med minst uavgjort i morgen.

Kenneth Volden fikk ros for god innsats etter kampen.

- Jeg gjorde jo bare som Skogen sa, var hans tørre kommentar.

Rosenborg – KIL/NTG 4-1 (1-1)
(2 x 40 minutter)
Treningsfeltet Hamar stadion, 150 tilskuere

Gule kort for KIL: Robert Leistad og Jermund Udnæseth
2 gule og 1 rødt kort for Rosenborg.

KIL/NTG (4-3-3)

Kenneth Volden
Fredrik Nilsen
(Chris Lundhaug i 40 min.)
Eskil Koffeld
Herman Odden
Kjetil Gerhardsen
Ruben Haakonsen
(Rune Tungen i 25 min.)
Petter Linstad
Jermund Udnæseth
Randulf Nedrum
(Kjetil Sørum i 5 min.)
Sverre Digerud
(Stian Aaserud i 15 min.)
Robert Leistad
Jermund Udnæseth var banens gigant, og scoret to mål.


Rune Tungen laget straffe, men var blid igjen etter kampen.

Publisert: 2005-07-13 18:39:46
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor