Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Sverre ble helten igjen
Strømsgodset ble slått 3-1 i kvartfinalen, og den største helten er fortsatt bare 16 år.  


Jermund og Petter var så glade så glade etter kampen.
For en gangs skyld var det KIL/NTG som tok kommandoen fra start. Vi hadde fått tips om at Strømsgodset var et fysisk sterkt lag som satset på lange baller, og det skulle vise seg å holde stikk.

Vi fikk to store sjanser etter ikke så lenge, og begge kom etter dødballer. På den første endte ballen opp i beina til Jermund Udnæseth som fra fem meters hold ikke klarte å sette den i mål. Ballen ble blokkert til ny corner. Neste sjanse var det Eskil Koffeld som fikk. Han fikk ballen på 16-meteren og brente løs. Heller ikke dette endte i mål.

Det aller meste av spillet vårt kom på vår venstreside. Kjetil Gerhardsen kom mye rundt både Jermund Udnæseth og Robert Leistad. Det ble få innlegg, men desto flere dødballer.
Sverre Digerud blir omfavnet av Randulf Nedrum etter kampen.
Ledermålet vårt var en enkeltprestasjon av de sjeldne. Sverre Digerud fikk ballen midt på Strømsgodsets banehalvdel. Han tok den ned og nærmest tråklet seg gjennom forsvaret. Det nest siste han gjorde var å slå ballen forbi den siste forsvareren og løpe etter – det siste han gjorde var å sette ballen helt nede i hjørnet.

- Jeg får til det jeg prøver på, og det er klart det er moro, sa Sverre til kil.no etter kampen.

Etter dette slapp vi oss veldig ned og lot Godset ta over. Det ble alt for mye jobbing en og en. Spesielt på midtbanen.

- Vi ga dem alt for mye rom, forteller midtbaneankeret Petter Linstad.

Drammenserne spilte nå seg til flere store sjanser, og uttelling fikk de bare et par minutter før pause. Markeringa glapp totalt på et frispark, og en Godsetspiller fikk gå opp alene og sette ballen vakkert i det bortre hjørnet.

I pausen sa trenerne at det var viktig å begynne å jobbe kollektivt igjen og å være mer tålmodige i bevegelsene fremover. Det så ut til å hjelpe. I andre omgang tok vi mer og mer over. Løpene kom, høyresida ble bedre, og midtbanespillerne våre fikk mer og mer kontroll. Det var noe rusk i forsvaret, her var det i dag Kjetil Gerhardsen som var den beste.

Godset hadde et par farlige skudd, men ingen av dem ga tellende resultat. Vi hadde våre sjanser. Stian Aaserud hadde ei god heading, Sverre Digerud hadde en farlig stuss, men den største sjansen hadde nok Robert Leistad når han fikk ballen midt foran mål på åtte meters hold. Han skaut et brukbart skudd, men Strømsgodsetkeeperen gjorde en flott redning og fikk slått ballen til corner.

Vi hadde begynt å forberede oss på straffesparkkonkurranse da Stian Aaserud tente til på høyrekanten. Han avanserte innover, og ble felt inne i straffefeltet. Det var en soleklar straffe – det var ingen av forsvarerne som var inne på ideen om å protestere til dommeren.

Straffa satte Fredrik Nilsen, hospitant fra Ull/Kisa, sikkert i mål.

Kampen ble definitivt avgjort på overtid. Rune Tungen vant på midten og headet gjennom til Sverre Digerud. Han kom alene med keeper og scoret sitt andre mål for dagen.

- Den gangen sikta jeg faktisk. Jeg så at keeperen ikke sto midt i mål, og dermed var det bare å sette ballen i hjørnet han var lengst unna, sa Digerud.

Vi lar oss imponere så til de grader. 16-åringen har ikke spilt så mye som en omgang i interkretsserien hittil i år, men i JET har han virkelig tatt av. Han har en touch og en stil som minner veldig om Tore Andreas Gundersen. Han får med seg ballen i pressede situasjoner, og er god og tøff i dueller inne i feltet.

Gutta er nå i semifinalen. Den går mot Odd Grenland på Hamar stadion i morgen klokken 1600. Vi håper at flest mulig tar turen over skogen til Hamar og ser på. Møt opp med flagg og støtt gutta videre i kampen for å nå finalen. Det fortjener de virkelig!

KIL/NTG – Strømsgodset 3-1 (1-1)
(2 x 40 min.)
Ottestad Stadion, 100 tilskuere

Gule kort for KIL: Jermund Udnæseth og Herman Odden

1-0 Sverre Digerud (20)
1-1 (38)
2-1 Fredrik Nilsen (76)
3-1 Sverre Digerud (80)

KIL/NTG (4-3-3)

Kenneth Volden
Chris Lundhaug
(Rune Tungen i 33 min.)
Herman Odden
Eskil Koffeld (K)
Kjetil Gerhardsen
Fredrik Nilsen
Petter Linstad
Jermund Udnæseth
Randulf Nedrum
(Stian Aaserud i 55 min.)
Sverre Digerud
Robert Leistad
(Ruben Haakonsen i 2 min.)
Stian Aaserud skaffet straffe, og det var Chris Lundhaug godt fornøyd med.

Vi fikk mange cornere i første omgang. Her venter gutta på en av dem.


Publisert: 2005-07-15 18:29:58
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor