Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Flott feriefotball
KIL valset rundt med Sogndal og kan nå ta en velfortjent ferie. Det stoppet med 3-0, og det skal gjestene være best fornøyd med  


Einar Kalsæg var banens beste spiller. To mål og jevnt godt spill hele kampen. Imponerende!
Kampen på Gjemselund startet friskt. KIL tok initiativet og hadde blant annet et angrep som varte i nesten fem minutter. At det aldri ble noen avslutning var da litt skuffende, men det var kanskje bare en test av gjestenes forsvar. De skulle nemlig får nok å gjøre utover i kampen.

Kampens første sjanse kom etter et snaut kvarter. Einar Kalsæg slo et frispark perfekt inn i boksen og Frode Birkeland stusset ballen videre. Litt bak Frode sto Tore Andreas Gundersen.

- Jeg bare flippet den videre med hodet og den gikk inn i lengste hjørnet, forklarte Tore, og sendte dermed en liten hilsen til Skullerud og G 19 Landslaget.

Og den unge spissen fortsatte å imponere på topp for KIL. Han vant en drøss med dueller og var ett konstant uromoment.

- Peter sa det var sterkt av meg bare å klare å heade den høye ballen, så jeg depper ikke over at den gikk over, smilte en lettere ironisk Frode Birkeland etter kampen.
Etter 1-0 skapte KIL et par halvsjanser, men skikkelig farlig ble det ikke. Sogndal kom mer med i kampen og en stund var ballen mye på midtbanen. Feilpasninger og slurv fra begge lag gjorde at lite ble skapt. Fredrik Persson måtte redde et skudd fra spiss vinkel og Gundersen hadde en heading som ble reddet på streken, men alt i alt var det litt tamt.

Da omgangen var i ferd med å gå over i historien som litt kjedelig kviknet KIL til foran mål igjen. Gundersen vant en duell inne i sekstenmeteren og Einar Kalsæg var på plass for å ta andreballen. Kantspilleren fikk god tid og klinket ballen inn i Skjeldestads lengste hjørne.

Dermed kunne KIL ta pause med en fin 2-0 ledelse. Annen omgang åpnet med en sjanse for Sogndal, men headingen fra åtte meter gikk utenfor. Litt senere hadde gjestene et skudd fra femten meter, men også det gikk utenfor. Det var det Sogndal hadde å komme med.

KIL skapte etter hvert sjanser i bøtter og spann. Sogndal ble dårligere og dårligere og KIL underholdt mer og mer. Kantspillerne Olausson og Kalsæg kjørte rundt med backene og i midten fikk gutta spille ball slik de liker. Det manglet heller ikke på gode offensive løp fra midtbanen.

Olausson hadde en farlig volley like utenfor før Kalsæg la på til 3-0. Han slo en corner inn, fikk klareringen tilbake og serverte så en perlescoring:

- Jeg fikk god tid og vurderte å kline den lavt inn foran mål, men tenkte det var best å skru. Jeg siktet på bakre og håpet på det beste, sa Einar. Og det beste skjedde: Ballen gikk i en nydelig bue, traff stolpen og spratt inn i nettet.

Kjetil Byfuglien spilte en god kamp på sin backplass, men var enig i at han startet dårlig. – I dag var det utrolig godt med seier, slo han fast, mens han gliste fra øre til øre.
Resten av kampen vartet gutta opp med fine kombinasjoner og mye flott angrepsspill. Sogndal var konstant på hæla. Den enste av gjestene som kan få godkjent i dag må være keeper Skjeldestad.

Kalsæg hadde et par gode skuddforøk som keeper reddet fint og like før slutt headet han en ball i tverrliggeren. Selv mener Einar at den ballen spratt ned i mål og ut igjen. Birkeland var også nære nettkjenning da han headet noen centmeter over. Også Fremming var fremme og headet, men han traff bare keeper.

Som dere husker, eller skjønner ut fra dette, hadde KIL sjanser nok til å vinne med enda klarere sifre, men vi er kjempeglade for 3-0. Nå tar laget en velfortjent ferie, vel vitende om at avstandene oppover på tabellen ikke er avskrekkende.

Mandag kommer vi med flere kommentarer fra spillerne og litt tall og tull.

For fakta, se kamper.

KIL delte ut håndtrykk før kampen, men da fløyta gikk delte de ikke ut noe som helst i en fairspilt kamp.


Midtbaneanker Ole Marius Hansen kunne sammen med Gundersen glede seg over 19-åringens andre mål på like mange kamper.

Publisert: 2005-07-17 21:45:06
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor