Vĺre střttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Høddvoll ingen lykkebane
Tapte 4-3 i dramatisk kamp.  


Jaakko Nyberg scoret på corner. Vanligvis står han igjen bak, og an la nå inn en søknad om å få være med opp oftere.
KIL fikk som i fjor en smakstart på kampen på Høddvoll. Etter bare 8 minutter tok vi ledelsen ved Einar Kalsæg. Kai Olav Ryen vant en hodeduell, og omsider endte ballen ute hos Espen Nystuen som hadde dratt seg ut på hjørnet av 16-meteren på høyre side. Han la ballen glimrende inn foran mål, og der var Kalsæg med pannebrasken sin. Einar styrte ballen vakkert ned i keepers høyre hjørne.

Etter målet benyttet ikke KIL muligheten til å fortsette å kjøre på. Hødd fikk ta over. Vi sleit med presisjonen i pasningsspillet, og det gjorde at Hødd fikk flere muligheter til kontringer. De klarte heldigvis ikke å utnytte disse til annet enn å stresse forsvaret vårt litt.

Daglig leder, assistenttrener, kaptein og midtbanespiller André Nevstad er den desidert viktigste spilleren deres. I dag styrte han det meste på laget sitt, og var nesten over alt på banen for å rydde opp. Sunnmøringene skal være glade for at han etter mye nøling valgte å ta en sesong til.

Hødd sin gode periode varte vel et kvarter før vi kom oss inn bedre inn i kampen. Da fikk vi tilbake presisjonen, og Kai Olav Ryen begynte å vise seg frem litt mer på topp. Han fikk en god sjanse da han litt presset fikk skutt fra 15 meters hold med litt spiss vinkel, men dessverre var Høddkeeperen patent.

De siste minuttene tok Hødd over igjen. Først reddet Frode Birkeland et hardt og godt skudd på streken, og rette etter fikk de frispark som ble lempet inn i feltet. Vi klarer ikke å klarere, og etter en del klabb og babb, blåste dommeren straffe mot Frode Birkeland. Litt strengt etter vår mening, det var en duell som ikke så spesielt stygg ut fra vår plass på tribunen.

Andre omgang er av de svakere vi har sett av KIL på lenge. Hele laget fungerte veldig dårlig defensivt, og Hødd fikk styre spillet på midtbanen. Framover på banen var vi til tider farlige. Hjemmelagets forsvar var ikke deres sterkeste lagdel, og gjorde feil når de ble satt under press. Det gjorde Lars Erik Fremming når han gikk på tvers inne i 16-meteren deres. Han ble felt av en forsvarer, og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Jeg hadde ballen litt langt foran meg, så det var vel litt unødvendig å felle meg. Det var ikke noe stygt, men det var kontakt mellom oss, fortalte Fremming etter kampen.

Straffen tok Espen Nystuen. Keeper reddet det relativt velplassert skuddet nede i sitt venstre hjørnet, men dommeren pekte på straffemerket på nytt. Keeper hadde gått for tidlig, og dermed fikk vi en ny sjanse. Jaakko var fremme og var klar til å ta det, men Espen tok ansvar selv, og feilet ikke i andre forsøk.

KIL sin toppscorer Einar Kalsæg scoret sitt sjuende mål for året etter et meget pent angrep. Dessverre var det ikke mange av de andre angrepene våre som var av samme kvalitet.
Hødd gikk rett i angrep etter målet vårt, og det tok ikke mer enn drøyt to minutter før dommeren dømte sin tredje straffe for dagen. Denne var helt klar. Fredrik Persson reddet et skudd fra høyresida, men måtte gi retur. Håkon Wibe-Lund skulle bare klarere, men så ikke Hødd-spissen som kom, og dermed feide Håkon ham i bakken. Nevstad gjorde heller ikke nå noen feil, og utliknet.

Det hele fortsatte med press fra hjemmelaget. Vi sleit veldig med å komme oppi på midtbanen, og markeringene i forsvar var til tider heller ikke all verden. Hødd styrte alt og vi ble løpende veldig mye imellom.

Det var imidlertid dårlig kommunikasjon som førte til kampens fjerde straffe. Kjetil Byfuglien forsøkte å heade ballen tilbake til Fredrik Persson, men svensken var på vei ut og headinga gikk i flott bue over ham. Richard Enge snappet ballen og hadde fri bane mot åpent mål. Det ville ikke Persson ha noe av, og ordnet det hele med ei skikkelig kroppstackling. Det likte ikke dommeren, og han pekte på straffemerket før han tok opp det røde kortet og gjorde at KIL måtte spille resten av kampen med 10 mann.

Fredrik Eriksen kom kald inn på straffa, og hadde ingen sjanse. Det var imidlertid ikke lenge han fikk være kald. Etter 3-2 scoringa kom Hødd framover i bølge etter bølge. Eriksen måtte blant annet strekke seg så lang han var etter et skudd fra 40 meters hold. Heldigvis fikk han slått ballen ut.
Så klarte vi faktisk, nærmest fra det store intet, å utlikne. Jaakko Nyberg headet enkelt og greit inn en corner fra Einar Kalsæg, og dermed trodde vi faktisk at det skulle gå mot KIL sitt første poeng noensinne i Ulsteinvik. Etter spill og sjanser ville det ikke på noen som helst måte ha vært rettferdig. Hødd var best i det aller aller meste. De skulle da også til slutt få sitt velfortjente seiersmål. Vi var klart underbemannet i forsvar da Kristoffer Tollås fikk stå helt alene på bakre stolpe og banke inn et innlegg fra kampens suverene ener André Nevstad.

Etter uttalelsene til dommer Morten Høgberg, er det trolig at Fredrik Persson slipper unna med en kamps karantene. Uansett vokter Fredrik Eriksen buret mot Mandalskameratene i onsdagens kamp på Gjemselund.

Hødd – KIL 4–3 (1-1)
Høddvoll, 685 tilskuere

Gule kort for KIL: Espen Nystuen, Frode Birkeland, Fredrik Eriksen
Rødt kort for KIL: Fredrik Persson

0-1 Einar Kalsæg (8)
1-1 André Nevstad (str. 43)
1-2 Espen Nystuen (str. 59)
2-2 André Nevstad (str. 62)
3-2 André Nevstad (str. 73)
3-3 Jaakko Nyberg (85)
4-3 Kristoffer Tollås (90)

KIL (4-3-3)

Fredrik Persson
John Reidar Jensen
Frode Birkeland
Jaakko Nyberg
John Reidar Jensen
(Håkon Wibe-Lund i 32 min.)
Espen Nystuen
Ole Marius Hansen
(Fredrik Eriksen i 17 min.)
Lars Erik Fremming
Patrick Holtet
(Tore Andreas Gundersen i 32 min)
Kai Olav Ryen

Espen Nystuen fikk to sjanser til å score på straffe, og traff på den andre.


Reservekeeper Fredrik Eriksen fikk ingen rolig kveld etter at han kom inn da navnebror Persson ble utvist. Hødd hadde hele sju klare målsjanser etter at han kom inn.

Publisert: 2005-08-07 21:52:35
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor