Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Dårligste på tre år?
kil.no er ikke enige med Skogheim  

Vegard Skogheim uttalte etter kampen mot Hødd at det var det dårligste han hadde sett i sine knappe tre år som KIL-trener. Om dette ble sagt i frustrasjon og om han fortsatt mener det, vet vi ikke, men fra tribuneplass er vi ikke enige.

Jo visst, vi sleit med markeringer og bevegelse bakover. Vi lot André Nevstad styre midtbanen som om det skulle være kjøkkenet hans og vi lagde hele tre straffer, men det var faktisk også ting som var positive.

Det begynte så bra med Einar Kalsæg sitt mål. Det var for øvrig et vakkert et, og kom etter et flott angrep. Etter hvert som kampen kom skikkelig i gang, så vi imidlertid at KIL var langt fra formen de viste før ferien. Savnet av de som viste form på slutten av vårsesongen, som Peter Lindau og Paul Olausson ble større enn vi hadde ventet på forhånd. I tillegg har Tore Andreas Gundersen vært slått ut av sykdom ei stund, og var ikke i sitt ess når han kom inn.

På tross av problemene, henger vi jo godt med i kampen resultatmessig. Vi leder både 1-0 og 2-1, og ikke før på overtid mister vi det ene poenget. Dette viser etter vår mening i og for seg en slags styrke – vi klarer å henge med, ja endog å lede, selv om vi er det klart svakeste laget og selv om alle spillerne spiller under pari.

Det har kommet fram i media at Skogen brølte ut sin frustrasjon i garderoben etter kampen. Dette er ikke riktig. Det som skjedde var at spillere og trenere hadde en relativt konstruktiv samtale. Det var noen som høynet stemmen, men stort sett foregikk det i rolige former. Konklusjonen ble at det var laget som helhet som hadde sviktet, og at man skulle komme ut av dette sammen. Vi tror dette er mer enn ord, og at kampen mot Mandalskameratene på onsdag vil vise dette.

Hva er så den dårligste kampen de siste tre sesongene? Vi velger oss ut kampen i vår i Mandal. Da var vi milevidt unna å ta poeng, og nær sagt ingenting fungerte – verken defensivt eller offensivt. Det skal hevnes på onsdag!

Tallenes tale er som følger:

Sjanser Hødd – KIL
1. omg: 3-2
2. omg: 10-4

Cornere Hødd – KIL
1. omg: 0-0
2. omg: 3-3

Pluss: Vi er meget effektive. Tre mål på seks sjanser taler for seg.

Minus: At André Nevstad får lov til å styre så til de grader på midten. Han er riktignok en god fotballspiller, men noen Maradona er han ikke, og det burde vært mulig å stoppe ham.

PS 1: Vi vet ikke om noen spillere som har spilt for både Hødd og KIL, men David Molnberg trente med Hødd i sommer, før han valgte å gå til Eidsvoll Turn.

PS 2: KIL sin keeper Fredrik Persson fikk rødt kort og marsjordre. Dette var etter hans eget utsagn for tredje gang som senior. Siden Fritz får karantene, synes det sikkert som banken at Fredrik Eriksen står i mål mot Mandalskameratene. KIL jobber med å få innvilget dispensasjon slik at juniorkeeper Kenneth Volden, som er amatør, kan sitte på benken.

PS 3: Einar Kalsæg er fortsatt toppscorer. Han scoret sitt 7. mål for sesongen på søndag.

PS 4: Børs er vanskelig, men ikke så vanskelig som VG prøver å få det til å være. Gårsdagens totalscore på spillerbørsen på 50 poeng var nok vel høyt – i hvert fall tatt i betraktning av at samme avis presterte å gi bare 43 poeng i kampen mot Sogndal. Hørte vi ordet ”skandale”?

PS 5: For 20 år siden spilte KIL uavgjort mot Bryne på Gjemselund. KIL tok ledelsen 1-0 ved Kjetil ”Skogen” Sagen, men krølltoppen Arne Larsen Økland utliknet etter pause.

PS 6: For 10 år siden gikk KIL på en skrell borte i Kristiansand. 6-2 ble resultatet, etter at Caleb Francis scoret KIL sitt ene mål. Det andre var et selvmål av Petter Belsvik.


Publisert: 2005-08-08 18:11:27
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor