Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Feil, slurv og tabber
Et ungt KIL 2, uten en syk Tore Andreas Gundersen, fikk problemer mot rutinerte og solide gjester fra Sander  


Harald Stormoen kunne glede seg over en grei omgang. Han melder seg selv klar for kampen mot MK på onsdag.
Første omgang på Gjemselunds hovedbane ble et ganske langt gjesp. Ingen av lagene skapte spesielt mange sjanser, men noen få ble det. Det startet jevnt, men etter hvert tilrev KIL seg et lite overtak. Det endte opp med noen skudd fra brukbar posisjon, men keeper Branes ryddet opp for gjestene. Første omgang oste 0-0 lang vei.

Harald Stormoen spilte første omgang og kom bra fra det. I annen omgang ble han erstattet av Petter Lindstad. Han gjorde som alltid en samvittighetsfull og god jobb som sentral midtbanemann. Dessverre var han i dag av de få som kan få godkjent. Blant mye annet rusk gjorde midtforsvaret nok feil til at Sander kunne ta ledelsen.

Herman Odden dro seg forbi en mann inne i egen sekstenmeter, men spilte ballen rett i beina på nestemann. Sanders nye polakk gjorde ingen feil og gjestene ledet 1-0. KIL klarte ikke å ta seg sammen etter dette og bare minutter senere løp Johansen førti meter alene mot Volden i KILs mål. Dermed sto det 2-0. Soleklar offside mente de fleste, og enkelte påsto etter kampen at linjemann ikke akkurat var med i den situasjonen.

Så fikk KIL en stor sjanse etter et innlegg av Ruben Håkonsen. Dessverre spratt ballen like utenfor etter litt klabb og babb.

Håkon Wibe-Lund fikk ikke vært med så mye fremover i dag, men han tok et frispark mot slutten.
- Det var brennhardt, men gikk i en forsvarer og til corner, kunne han fortelle.
En tabbe av Odden og en av linjemannen og KIL var på hæla både spillemessig og i målprotokollen. Like etter meldte dommeren seg på i tabbegjengen. En Sanderspiller løp alene mot mål, men Eskil Koffeld løp han opp og taklet på ballen, og Sanderspilleren falt. Dommeren blåste frispark på seksten meter. At det da ikke blir verken gult eller rødt kort til Koffeld skjønner ikke vi noe av. Heldigvis ble frisparket resultatløst.

Uansett, det var ikke dommertrioen sin feil at KIL 2 tapte mot Sander. Gjestene jobbet hardt, var taktisk gode, solide og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. Og i dag gjorde gutta uvanlig mange personlige feil, og kom dermed til få store sjanser. Det siste kvarteret tok gutta imidlertid litt tak igjen. Da ble Sander presset noe tilbake, men store sjanser lot de oss ikke få.

Strenge kil.no gir i dag godkjent til tre spillere: Rune Tungen, Harald Stormoen og Petter Linstad. Keeper Volden kunne vel heller ikke lastes for noen av målene. Trøsten får være at vi vet at gutta kan så mye mye bedre.

Trener Ole Enok Skjellestad ville ikke være med på noen svartmaling etter kampen:

- Vi blir straffet for personlige feil og vi må ikke glemme at vi i dag spilte med veldig mange juniorer. De gjør det bra. Det som skuffer mest er at vi mister hue etter personlige feil. Vi må tåle å gjøre feil og så lære av dem i etterkant. Dette er en læringsarena for juniorene, slo Skjellestad fast, før han minnet om at gjestene skapte lite.

- Sander skaper lite bortsett fra de sjansene vi gir dem etter feil, mente han.

Ruben Håkonsen spilte seg opp utover i annen omgang, men den normalt gode skuddfoten var ikke på nett i dag.
Fakta:
KIL 2 – Sander 0-2 (0-0)
Gjemselund stadion
Noe sånt som 150 tilskuere
Gule kort til KIL: Gerhardsen og Strand

Mål:
0-1 Remigiusz Kwit (47)
0-2 Tor Andre Johansen (52)

KIL (4-3-3):
Kenneth Volden
Håkon Wibe-Lund
Eskil Koffeld (K)
Herman Odden
Kjetil Gerhardsen
Rune Tungen
Harald Stormoen
(Linstad fra 45)
Ruben Håkonsen
(Aleksander Eggum fra 84)
Ragnar Koffeld
Kim Roger Strand
Robert Leistad

Benken: Petter Linstad, Chris Lundhaug og Aleksander Eggum

Rune Tungen var etter vår mening KILs beste i kveld. Spesielt var han god til å finne mellomrommet mellom Sanders midtbane og forsvar.


Ferskingen Aleksander Eggum fikk noen minutter på slutten. Det gikk greit.

Publisert: 2005-08-08 22:31:53
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor