Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- Det funker bra om dagen
Einar Kalsæg er fornøyd med egen form, og hva han og resten av gutta mener etter MK kampen kan du lese her  


Kai Olav Ryen er like solid i begge ender av banen. Og som vi ser har han også humøret i orden.
På slutten av kampen ble Kalsæg kåret til banens beste både via publikums SMS stemmer og av Glåmdalens jury. Vi er veldig enige, for mot MK var kantspilleren svært god. I første omgang vekslet han og Olausson på å gjøre livet surt for bortelagets backer. God kontroll på midten og fine baller fra de lengre bak på banen gjorde omgangen til en fryd for de to gutta.

- Nå begynner det å bli høst og det er fint. Dette var jævelig deilig etter det stusselige tapet mot Hødd, slo en noe kryptisk Kalsæg fast.

Gundersen har fylt på med energi hele uka etter sine lumske salmonella problemer. Et godt innhopp viser at formen er på plass igjen.
Mellom de to kantspillerne gjorde Kai Olav Ryen manns jobb som spiss. Med sin fart og fysikk skapte han trøbbel for motstanderen.

- Jeg prøvde å jobbe for å se om det kom noe ut av det. Jeg tror den jobben jeg gjør skaper gode arbeidsforhold for de andre, så jeg er fornøyd med spissjobben. Det siste kvarteret ble det stopperspill igjen, og det endte med en baklengs. Det var et overfall spør du meg. Heldigvis fikk det ikke noe å si for resultatet at dommeren ikke ga meg frispark, konstaterte Ryen.

På midtbanen fikk vi endelig se igjen Harald Stormoen. Til å ha vært ute et år klarte han seg veldig bra, men generalen ble sliten utover i kampen.

- Jeg var ikke plaget av smerter under kampen, men kanskje jeg blir litt stiv i kveld. Skogen så at jeg begynte å bli sliten og satte inn Kula. Det var helt greit for jeg gikk tom. Det var deilig å spille og vinne igjen, men både jeg og laget har en del å gå på, sa Harald, som var en glad gutt onsdag 10. august 2005.

På sidene av Harald serverte Fremming og Nystuen oss indreløperspill av god kvalitet. Fremming imponerte igjen med sin innsats op løpskapasitet, men kunne etter kampen avsløre at han ikke var spesielt sliten. Nystuen som i dag hadde to farlige skudd forklarte hvorfor MK kom mer med i starten av andre omgang.

- Vi legger oss litt lavere og kommer ikke oppi bra nok. De har to stolpen, men skaper ellers lite. Det var greit å vinne og ta tre poeng, sa Espen, som bidro til en veldig samspilt midtbane.

- Ja, vi kjenner hverandre godt. Vi tre har tross alt spilt sammen i åtte år.

Frode Birkeland gjorde alt som var for å bli intervjuet eller fotografert etter kampen. Vi lot oss overtale da han kunne fortelle at mora hans var på kampen.
I den bakre fireren gjorde alle en bra kamp, og John Reidar Jensen, som fikk mye pepper i fjor, føler han har gitt svar til kritikerne:

- Jeg føler jeg har spikra plassen min i klubben nå. I fjor var jeg ny og det tar gjerne et år før man klarer det. Nå kan jeg gjøre feil uten at noen henger seg opp i det. Jeg tror supporterne nå vet at de kan føle seg trygg med meg på backen, mente Jensen.

- Vi har kontroll, sa Jaakko Nyberg, før han med et smil nektet å kommentere om han gleder seg til 2006 sesongen med KIL.

- Av denne kampen kan vi lære at vi bør løse ting litt annerledes når vi leder både 2-0 og 2-1.
De fikk litt kontroll i annen omgang da vi lå lavere, men det ga oss store kontringssjanser. Stort sett har vi god kontroll og de ga oss få problemer, sa Jaakko, som mente begge stopperkollegaene hans gjorde en god jobb.

- Jeg gleder med til neste kamp uansett hvem som spiller bak der med meg.

Bakerst sto Fredrik Eriksen. Han trengte ikke ta frem sitt beste mot MK, men fikk vist at han er stabilt god med beina.

- Vi har kontroll og jeg er fornøyd. Det gikk bra for min egen del og vi gjør det slik at de bare får avslutte fra dårlige posisjoner, sa Eriksen, som akter å gi Fritz kamp om keeperplassen.

Håkon Wibe-Lund fikk skryt av MK sin venstre back da han taklet ballen til Gundersen som kom alene med keeper.

- Han sa det var en bra takling og da jeg sa jeg normalt var back sa han at det skjønte han godt, for taklingen var for god til å være fra en kantspiller.

- Fy f…..., han er god kom det fra en av MK spillerne da Kalsæg herjet som verst i annen omgang..

Selv om forståsegpåere kanskje vil hevde at kampen sto og vippet litt i en periode i annen omgang viser tallene at KIL tok en svært fortjent seier.

Sjanser KIL - MK
1. omg: 5-2
2. omg: 7-3

Cornere KIL - MK
1. omg: 4-3
2. omg: 5-2

Pluss: Kantspillet var glimrende i første omgang. Hele kampen er bra gjennomført og ingen gjør det dårlig.

Minus: Tja, at MK får styre et kvarters tid i annen omgang, og tilskuertallet.

Overraskelsen: At Jensen ikke satte straffen i sitt vanlige hjørne.

PS 1: MK sin innbytter Pål Kristian Økland prøvespilte for KIL i 2001 uten at det ble kontrakt.

PS 2: Også i fjor slo KIL Mandalskameratene 2-1 på Gjemselund i begynnelsen av august. Da scoret Patrick Holtet og Foday Scattred for KIL.

PS 3: David Molnberg, som er lånt ut til Eidsvold Turn scoret da de vant i helga. Onsdag var han tilskuer på Gjemselund.

PS 4: Frode Birkeland forlot banen i annen omgang. Gamlefar hadde vondt o ryggen, men er nok klar igjen etter litt behandling.

PS 5: For 20 år siden hadde KIL besøk av LSK i attende serierunde. Over fire tusen tilskuere så en kamp som endte 0-0.

PS 6: Også for 10 år siden ble det uavgjort på Gjemselund. Vålerenga var på besøk og selv om Jørn Karlsrud og Arnfinn Engerbakk tidlig sendte KIL i føringen 2-0 ble det poengdelig. Espen Haug og Espen Musæus scoret for gjestene.

Sitatet: - Det er utrolig frustrerende å spille på samme lag som Kalsæg. Det er jo umulig å bli banens beste, sutret Birken etter kampen.

Før kampen fikk Einar blomster av supporterklubben etter å ha blitt kåret til vårsesongens beste spiller. Fortsetter han som mot MK kan det bli flere blomterbuketter.


Espen gledet seg over kontroll og tre poeng. Han var heller ikke langt unna scoring. I fjorårets 3-0 seier i Mandal scoret han med hodet.

Publisert: 2005-08-11 15:17:09
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor