Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
- Bra kontroll
Det var gjennomgangsmelodien da gutta uttalte seg om Follo kampen. Birken var mest opptatt av den nye vendinga i karrieren...  


- Einar slo inn og jeg hadde en back foran meg. Jeg løp på tvers, vippet ballen forbi mannen og bredsidet den inn, forklarte Paul om sin scoring.
- Jeg skjønner ikke at jeg har kastet bort femten år av livet mitt som spiss. Allerede når jeg var i Sogndal mente Aabrekk at jeg burde vært stopper, men jeg hørte ikke. Det er jo mye morsommere enn å være spiss for det er mer ballkontakt, også får man jo applaus når man klarerer. Dette er fantastisk for meg, sa Birken med sedvanlig glimt i øyet. Og han er også fornøyd med sin midtstopperkollega Jaakko Nyberg:

- Det er lett å spille meg Jaakko. Vi har en fin rollefordelig og passer bra sammen. Vi er en litt annen type midtstopperpar enn Jaakko og Kai. Jeg er nok mer kynisk enn Kai, mente Birken, som også gledet seg over at fireren bak nå har mange som kan spille gode baller fremover.

Vi er enige med Birken, og alle som var på Ski stadion lørdag kunne se en forsvarsfirer som fungerte godt. Stopperne rydder godt opp i midten og backene har god kontroll på sine sider. I tillegg bidrar de offensivt. Jensen var som vanlig sikker på straffe, og Byfuglien var på flere fine raid fremover. Et av hans brudd endte med straffe da Olausson ble lagt i bakken av keeper. Noen i Folloleiren mente det var filming fra Olausson sin side.

- Han var borti meg og jeg juger hvis jeg sier jeg ikke kunne gjenvunnet balansen, men da hadde jeg nok ikke rukket ballen. Filming er det ikke så lenge han er borti meg, men det er vel kanskje fifty fifty om dommeren blåser eller ikke, sa svensken om den situasjonen. I første omgang kunne det se ut som at han ble skadet i et ballmottak, men det gikk heldigvis bra:

- Kneet ga litt etter og jeg kjente det, men det gikk bra. Det gjør ikke vondt nå. Det flyter bra om dagen og når jeg er i god form skal det være slik. Hvis jeg holder konsentrasjonen og tempoet oppe fremover skal folk få problemer med å stoppe meg, lovte Paul.

John Reidar klinket til fra start og dermed var lettvekteren Peter Enckell ute av kampen. Han ble byttet ut i pausen.
Det fungerer bra på kantene for KIL om dagen. Flankene og backenes spill gjør det vanskelig for motstanderen både å forsvare seg og å angripe. I midten er det også solid, så da kan vi slå fast at hele laget er i brukbar form. Nok en gang var Kjetil Byfuglien av KILs aller beste.

- Vi har veldig kontroll mot Follo og det er deilig å holde nullen. Alle fire bak er gode, og vi kjenner hverandre bedre og bedre. I dag følte jeg at vi måtte drite oss ut skikkelig for at de skulle score. Det er trygt bakover og da er det lettere å være med fremover på banen. Det er artig å krydre det med noen offensive involveringer, sa en glad Byfuglien etter kampen.

Harald Stormoen har enda ikke fått igjen kapteinsbindet fra Jaakko Nyberg, men det tar han med stoisk ro. Harald er generelt i meget godt humør ettersom han igjen kan spille fotball. Noen meninger om kampen hadde selvsagt:

- De var aggressive fra start, men så får vi roet oss ned og da går det bra. Vi har meget god kontroll. Det er bare små perioder der alt ikke er som det skal, slo Harald fast.

Lars Erik Fremming i kjent stil. I denne situasjonen ble det ikke mål, men det var nære på. Keeper var meget sint på dommeren etter disse duellene.
- Dette var tusen prosent bedre enn mot Hødd. I dag går vi inn med innsats i bånn, mens vi bare dulla med Hødd, sa Fremming, som var fornøyd med egen innsats.

- Banen så bra ut, men det var humpete utpå der, sa Nystuen, og tenkte på at KILs pasningsspill var bra forholdene tatt i betraktning.

Det var trygt og sikkert det KIL foretok seg på Ski stadion lørdag. Seieren var egentlig aldri truet, og selv om Follo manglet flere spillere av ulike årsaker har gutta grunn til å være stolte av jobben de gjorde. Sjansestatistikken viser solid KIL overtak og gir et riktig bilde av kampen. Av Follos tre sjanser var det bare en stor, men da sto Fritz på rett sted og reddet lett.

Sjanser Follo - KIL
1. omg: 0-5
2. omg: 3-7

Cornere Follo - KIL
1. omg: 2-3
2. omg: 3-3

Pluss: Til tross for bortebane klarer gutta å fortsette de gode tendensene fra de siste hjemmekampene. Det er ikke antydninger til at vi blir feige selv om vi leder.

Minus: kil.no føler ikke for å klage nå.

Overraskelsen: At Follo skapte så lite på hjemmebane.

PS 1: Follo er det første laget KIL slår i begge kampene denne sesongen. På Gjemselund i vår ble det 2-1 til KIL. Også da scoret Jensen på straffe, mens Ryen hindret et Follo-ran ved å score 2-1 i det nittiende minutt. Da telte vi 10-4 i sjanser.

PS 2: Dette var første gangen KIL tok tre poeng på Ski stadion. I 2002 ble det 1-1 etter scoring av Kristian Berg.

PS 3: Fritz måtte ty til ispose etter kampen. Han hadde problemer med det ene benet etter en smell, men det er trolig ikke alvorlig.

PS 4: Før kampen ble det fra KILs spillere klaget over en skeiv bane. Sto du midt i det ene målet var du langt fra midt i det andre. Vi tror det beste laget uansett vant, men slik bør det ikke være.

PS 5: Formtabellen for de fem siste kampene ledes av KIL, med 12 poeng. Like bak er Pors og Stabæk med 11. Overraskelsen Hødd har 10. Nederst ligger Tønsberg og Skeid med 1 poeng hver.

PS 6: I nittende serierunde for 20 år siden hadde KIL en lite vellykket tur til Kristiansand. Start ble alt for sterke og vant hele 5-1. Cato Holtet satte inn KILs trøstemål like før slutt.

PS 7: Også for 10 år siden gikk det dårlig i nittende runde. Det er vel ikke å ta i for mye hvis vi tar frem ordet skandale. Tromsø vant 8-0 på Alfheim. Sigurd Rushfeldt scoret tre mål, Bjørn Johansen to, mens Tore Andre Flo, Jonny Hansen og Arne Vidar Moen nøyde seg med ett hver. Dette er KIL største tap i Norsk toppfotball (sammen med 8-0 tapet for Godset i 1997).

Sitatet: - Ryen kunne kanskje gitt en bedre pasning så jeg hadde sluppet å løpe så langt ut på siden, sa Einar om sitt mål.

Paul Olausson og en svimmel back


Fremming i arbeid

Publisert: 2005-08-14 20:28:56
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor