Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Ett poeng mot Start
KIL presterte nok en gang bra mot et topplag da Start gjestet Gjemselund søndag ettermiddag.  

Tande P holdt før avspark en brennende appell om KIL, og de 1064 tilskuerne fikk i dag oppleve at fotball er morsomt og spennende.

Etter fem minutter vartet KIL opp med et par skudd fra Stadsnes og Stormoen etter en frisk åpning av Start, som like etterpå skulle spille seg til kampens desidert største sjanse.

Bortelaget kranglet seg inn i KILs 16-meter og til slutt rullet ballen langs streken. KIL fikk klarert, men ballen endte opp hos en skytevillig Startspiller 15 meter fra mål. Skuddet ble reddet på streken av Vaadal. Alle pustet lettet ut, men Start ville ikke gi seg.

De spilte seg til en corner som endte på hodet til Ottoson. Han stusset ballen til Bjønsås som fluktet ballen inn i det lengste hjørnet. Start hadde tatt en småfortjent ledelse etter 14 minutter.

Etter målet tok KIL over ute på banen. I perioder hadde hjemmelaget skikkelig bra trøkk og Start ble løpende i mellom. Frem mot halvtimen dominerte KIL med teknisk fotball av ypperste merke.

Harald Stormoen mente etter kampen at de hadde klart seg bra på midten. – Vi skal ta kommandoen fra start, men det er bedre å ha kontroll de siste 75 minuttene enn de første 15, sa Harald etter kampen.

Like etter at en halvtime var spilt kom endelig utligningen. Konterud headet Karlsrud igjennom, og som forventet satte han ballen iskaldt i mål. Det var en meget fortjent utligning.

Etter denne scoringen presterte KIL gutta noen angrep som ville gått inn i historien hvis de hadde endt med scoring. Jørn var nesten igjennom en gang til, og Konterud fikk ikke avsluttet da han ble klemt mellom Starts gode stoppere etter tidenes entouchangrep.

KIL spilte med selvtillit og innsats og styrte kampen inn til pause.

Annen omgang fikk en jevn start. Det skjedde lite det første kvarteret. Nystuen hadde en heading som Starts keeper måtte slå til corner, men ellers ble det produsert lite fra de to lagene.

Akkurat da Start var i ferd med å tilrive seg et lite initiativ sendte Medalen Olausson alene igjennom med et langt utspark. Dessverre kom svensken for tett opp i keeper og endte opp ved dødlinja.

Like etterpå scoret Gullerud, men dagens gode dommer annullerte for hands, uten at det var store protester. Bare minutter etter kom dommeren i fokus igjen. Stadsnes førte ballen oppover i banen og endte opp inne i Starts 16-meter. Han ble kroppstaklet av en Startspiller, men dommeren vinket spillet videre. Nok en gang uten store protester, bortsett fra fra tribunen.

Da kampen var inne i sitt siste kvarter presset KIL på for å få seiersmålet. I det 84 minutt vant bortelaget ballen og spilte seg enkelt gjennom en midtbane som ikke var i balanse. I tillegg manglet en mann i forsvaret og Start lekte seg inn i 16-meteren. Til slutt satte Hæstad ballen i mål fra kort hold.

-Vi er udisiplinerte på den andre scoringen til Start. Jeg er ikke fornøyd med de målene vi slipper inn, men det er bra at vi scorer to mot Start, sa Nystuen etter kampen.

Da annen omgangen, som var litt svakere enn den første, ebbet ut kom KILs keeper Medalen i fokus. KILs hodeløse jakt på utligning gjorde at Start kunne angripe i overtall. Til slutt sto Ottoson alene med Medalen. Alle ventet på 1-3, men Medalen reddet skuddet. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende.

KIL gikk rett i angrep og fem minutter på overtid fyrte Straumbotn av et skudd som gikk i Olausson. Ballen spratt til Kristian Berg, som jaktet på returen, det endte med scoring. Slik beskrev han scoringen etter kampen. – Jeg skulle legge den i hjørnet, men så at keeper gikk tidlig. Da dro jeg ei finte og rulla ballen i mål.

Straumbotn versjon av det som skjedde var slik: - Jeg fyrte av et knallhardt skudd som hadde gått i vinkelen. Paul tok ned ballen og spilte til Kristian som finta keeperen opp på tribuna. Han var faktisk innom garderoben.

Steinar Medalen var fornøyd med at han som mot Skeid bidro med avgjørende redninger.

-Det var en kopi av Skeid kampen, men her endte det bare med ett poeng. Vi hang bra med, men første målet deres er utilgivelig. På det andre får de holde på alt for lenge. Vi er slitne og jeg tror avslutningen går mellom beina på to av våre spillere før den går i mål. Når det gjelder redningen så er det selvsagt deilig å se at vi går rett opp og scorer. Jeg prøvde bare å komme tett oppi med en gang, og reddet med armen og beinet, sa Medalen etter kampen.

-Slik det utviklet seg må vi være fornøyd så lenge vi utligner på overtid, var Erik Nystuens konklusjon.

Alt i alt var dette en veldig bra første divisjonskamp med to spillende lag. Det ble ikke tre poeng, men gutta viser at selvtilliten er tilbake og at de ikke lar seg knekke av baklengsmål. Det kan bli en avgjørende egenskap resten av sesongen.
Publisert: 2001-09-23 19:16:07
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor