Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Effektivt og nervøst
KIL tok godt vare på sjansene sine på Voldsløkka søndag. Det resulterte i tre poeng med i bussen hjem, noe Skeid nok er skuffet over.  


Espen Nystuen jubler sammen med KILs toppscorer; Einar Kalsæg.
Det ble en fornøyelig førsteomgang på Voldsløkka for KIL sin del. Gutta var utrolig effektive og hele omgangen igjennom virket Skeid ufarlige. Bare en gang satt vi med hjertet i halsen, og da var det bare spilt fire minutter. Fredrik Persson mente etter kampen at det var hans feil da en Skeidspiller fikk ballen i sekstenmeteren. Han kranglet ballen forbi keeper, men Nyberg fikk pirket ballen ut. Avslutningen kom, men da var Nyberg på plass på streken og ryddet opp.

Nå fikk KIL roet seg ned og begynte å spille ball, og omtrent midt i omgangen kom det sjanser. Først hadde Olausson en god mulighet før Jensen ordnet 0-1. Etter dueller inne i feltet fikk han ballen og satte den i en spiller og i mål. Ballen fikk en perfekt bue over keeper.

Her setter Ryen inn 3-0, mens servitør Kalsæg ligger og drar seg i gresset bak mål.
- Jeg prøver å slå på en mann inne i feltet, men treffer spilleren og ballen går i mål. Artig, for det er bedre at jeg får målet selv, gliste Jensen etter kampen.


Det ble plenty med dueller i kampen.
Dermed ledet KIL og hadde god kontroll. De gangene Skeid var fremme ryddet Persson opp. Han viste godt feltarbeid ved flere anledninger

Fem minutter før pause viste Espen Nystuen frem sin suverene hodestyrke, og for en gangs skyld blåste dommeren ikke frispark. Han stusset nydelig til Olausson, og svensken spilte Kalsæg perfekt gjennom på kanten.

- Det var en jævlig bra pasning av Paul. Fortsetter han slik så skal jeg være fornøyd. Når jeg fikk ballen konsentrerte jeg meg bare om å treffe den reint. Jeg tror jeg satte den mellom beina på keeper med vrista, sa Kalsæg etter kampen.

KIL skapte ikke all verden i første omgang, men en gang til før pause ble det farlig, og nok en gang endte det med scoring. Stormoen vant ballen på midten, spilte vegg med Nystuen før han sendte Kalsæg igjennom på kanten. Han gjorde ingen feil og slo inn i boksen. Der kom Ryen på første stolpe og satte inn 0-3.

- Det var et kjempeangrep. Løpet stemte bra med pasningen og jeg klarte å komme meg foran slik at jeg kunne styre den inn, forklarte en lykkelig Eidskoging etter kampen.

KIL løp inn på banen med tre måls ledelse, men allikevel ble det skikkelig spennende i annen omgang. Skeid gjorde noen bytter som absolutt satte sitt preg på oppgjøret. Omtrent rett fra avspark reduserte hjemmelaget ved Espen Grina. Byfuglien skled når han skulle blokkere og Fritz fikk bare slått ballen videre inn i mål da han gjorde et tigersprang. Litt marginer i mot, men resten av omgangen hadde vi de med oss.

Skeid tok med seg optimismen utover i omgangen og spilte seg til mange cornere og frispark. Farlig ble det gang på gang, men Skeid brukte heldigvis hele omgangen før de klarte å score igjen.

I mellomtiden var det et stresset KIL-lag som jobbet hardt for å holde Skeid fra livet. Fredrik Persson vartet opp med et par gode redninger og noen ganger avsluttet Skeids gutter utenfor fra fine posisjoner. KIL skapte bare to sjanser i annen omgang. Kalsæg hadde en heading rett på keeper tidlig i omgangen og like før slutt ble han spilt perfekt gjennom av Patrick Holtet. Avslutningen gikk dessverre rett på keeper.

Skeid gikk da rett i angrep og Tettey reduserte til 2-3 etter en sleiv av Birkeland. Da viste klokka heldigvis 94 minutter, og gutta kunne dra i land seieren. Vi tipper Skeid er skuffet over å avgi poeng i dag. Årsaken til det er utelukkende en svært effektiv første omgang av KIL.

- Det er greit å vinne litt også på dårlige dager. Vi har tapt på langt bedre dager enn dette, så det jevner seg vel ut, oppsummerte Ryen etter kampen.

Mandag kommer vi tilbake med kommentarer, tall og tull.

For fakta, se kamper.
Her har Jensen sendt av gårde ballen. Den gikk via en Skeidspiller og i en fin bue over keeper.


Kai Olav Ryen kontrollerer at Jensens noe heldige skudd går i mål.

Publisert: 2005-08-21 23:07:39
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor