Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Vi oppsummerer igjen
Kombinasjonen personlige feil og en god motstander sørget for at KIL måtte tåle årets tredje hjemmetap  


Fredrik Persson var KILs beste spiller. Han reddet flere 100% sjanser.
Å, så trist det var å våkne på mandag. Skulle nesten tro jeg var på Høddvoll. Det regnet kaldt, blåste surt og det føltes som om høsten var kommet for å bli. Og så kom jeg på at Sandefjordfolk plutselig hadde fått en grunn til å tro at de er noe. Huff! De slo Kongsvinger, og selv om de er et traust, velorganisert og hardtarbeidende lag, vant de til slutt med en slags overlegenhet som kunne minne om stil.

Det var knyttet spenning til hvordan KIL nye midtbane ville fungere. Vi får vel si at den fungerte sånn noenlunde, men samtidig må vi innrømme at gjestene vant duellen på midten.

Som om ikke midtbaneproblemene var nok så måtte også Olausson ut med strekk tidlig i kampen. Da nådde også gjestesupporterne sitt lavmål ved at de jublet høyt da lynvingen hinket bortover og falt sammen.

KIL har en bred stall og på en bedre dag hadde nok Sandefjord fått større problemer. Mange mener at i det KIL var på full fart inn i kampen kom det svært uheldige selvmålet. Sandefjord var kanskje best, men KIL hadde også marginene litt imot.

Lars Erik Fremming løper like mye uansett hvem han spiller sammen med, men søndag synes han det ble lite kriging:

- Det ble ikke så mye kriging på midten. Det er litt for sløvt og vi henger liksom ikke sammen, sa Fremming som i spilte med ansiktsmaske.

- Jeg hadde ingen intensjoner om å ta det rolig i duellene, men jeg var kanskje litt reservert i noen hodedueller. Langs bakken klinket jeg til som vanlig, fortalte Fremming, som av dommeren ble belønnet med et gult kort.

- Jeg mangler litt på posisjonsspillet i den nye rollen, men jeg jobber hardt og prøver så godt jeg kan. Jeg er klar hvis treneren vil bruke meg igjen, sa Pat i garderoben.

Turbo var etter vår mening vår beste midtbanespiller søndag
Det ble alt for store rom for Sandefjord på søndag. I starten prøvde forsvaret å stå litt høyt, men da kom det løp i bakrommet som ga store sjanser. Da la fireren seg litt lavere, men da ble det naturlig nok større rom foran dem. Jaakko Nyberg opplevde det slik:

- Det blir for stort mellomrom. Sandefjord hadde mange dype løp så vi måtte ligge lavt. Presspillet fungerte ikke og de fikk for god plass.

Om de tre scoringene hadde finnen dette å si:

- Det første målet var elendig markering på en corner. På det andre roper Fritz tidlig og jeg står bare og sperrer slik at spissen ikke skal komme på ballen. Da kommer John Reidar og klinker ballen i rett i kassa mi, og det spretter over Fritz og i mål. Det tredje målet må vi bare innrømme at var flott spill, men hadde vi fulgt midtbaneløpene deres ville det ikke skjedd.

Uansett om gutta fulgte løp eller ikke så var KIL litt på hæla søndag. Gang på gang var vi litt for sent ute i duellene og gang på gang landet andreballen hos en blå spiller. En av de som hadde det tøffest var utvilsomt Kai Olav Ryen:

- Ja, midtstopperne deres er duellsterke. Det kom mange høye baller og da blir det mye kriging der fremme. Scoringen min kom etter en corner som gikk over alle. Jeg sto ved bakre stolpe og kunne bare heade den inn ved stolpen. Da var det igjen et kvarter så den kom nok litt for sent. Jeg synes vi møtte et godt lag og de skal ha all ære for jobben de gjør, sa Ryen, som mente KIL i perioder ikke hang sammen som lag.

Frode Birkeland må stå over i hjembyen Bergen neste helg. Hvem tar hans plass, og hvis det blir Ryen; Hvem spiller spiss?
Da får vi håpe trenere og spillere finner limet til neste kamp slik at laget igjen kan fremstå som en enhet. Vi har trua, og gleder oss allerede til kampen i Bergen neste søndag. Da er det en gutt fra Åsnes som har lyst til å spille mer enn de minuttene han fikk i søndag:

- Det er alltid moro å spille og jeg håper det blir mer fremover. Jeg føler jeg er på vei fremover formmessig, sa Kim Roger Strand.

Vi lar Harald Stormoen få siste ord før vi tar tallene og PS’ene. Den skadede midtbanespilleren håper å være i trening igjen om et par dager, og sikter seg inn på kampen neste helg:

- Ja, men jeg må prøve meg frem utover i uka. Mot Sandefjord synes jeg vi taper fortjent. Vi er rett og slett litt tafatte og havner på etterskudd, slo Harald fast.

Så til tallene. Jevnt i sjansestatistikken, men vi må innse at gjestenes sjanser var større enn KIL sine.

Sjanser KIL - SF
1. omg: 2-5
2. omg: 7-4

Cornere KIL - SF
1. omg: 3-2
2. omg: 6-3

Pluss: Vi gir oss ikke og scorer mot slutten, og presser på for mer. Dessverre var vi ikke vasse nok foran mål. Fritz var veldig god.

Minus: Sandefjord fikk alt for store rom å boltre seg i. Personlige feil over hele banen. Kommunikasjonssvikt og mange feilpasninger.

Overraskelsen: At SF fikk lov til å skape såpass mange store sjanser på Gjemsleund

PS 1: Birkeland må stå over etter sitt gule kort. Ingen av de andre som fikk lider samme skjebne.

PS 2: Kjell André Thu, som spilte på midten for Sandefjord var aktuell for KIL i vinter. Han imponerte imidlertid ikke nok.

PS 3: Den gamle KIL-helten Trym Bergman kom inn for gjestene på slutten. KILs assistentkeepertrener og juniortrener Morten Kristiansen er den eneste andre spilleren vi kommer på har spilt for begge klubbene.

PS 4: Paul Olausson forlot banen tidlig i kampen. Han meldte seg kampklar til tross for problemer på fredagstreningen. Dessverre holdt det ikke lenge.

PS 5: SF er det første laget, og forhåpentligvis de siste, som slår KIL i begge kampene i år. I fjor endte begge oppgjørene lagene imellom uavgjort.

PS 6: Sandefjords trener Tor Thodesen kjenner Håkon og John Reidar fra før. Han hadde begge de to da de var elever ved NTG i Bærum.

PS 7: Tjueførste serierunde for tjue år siden var en fin dag på Gjemsleund. Molde ble sendte hjem med 2-1 tap etter scoringer av Kjetil Sagen og Vidar Sanderud. Midtstopperlegendens seiersmål var en straffe på overtid. Husk å kjøpe retro Sanderud-trøye på KILshop!

PS 8: For ti år siden ble det også 2-1, men da var KIL taperen. Gutta måtte reise hjem fra Hamar etter å ha tapt for de grønne der oppe på flatebygdene. Jørn Karlsrud scoret KIL mål. Trym Bergman spilte back.

Det ble litt slenging med kjeften mellom benkene i løpet av kampen, men de fleste tok det med et smil.


Her header Kai Olav Ryen inn sitt andre mål på to kamper.

Publisert: 2005-08-29 17:10:54
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor