Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Forhandlinger pågår
Vi snakker med Svein Ystenes om kontraktsforhandlingene som er i gang.  

Flere spillere har kontrakter som går ut etter denne sesongen, og forhandlinger er i gang for å få med folk videre.

Allerede i sommer ble stallen slanket noe, og ideen er at A-laget neste år skal bestå av en kjernetropp på 18-19 spillere som suppleres med talenter fra vårt gode juniorlag, som vil trene med A-laget og utfordre til en plass på laget.

Sportslig leder Svein Ystenes jobber for tiden med å sette sammen laget frem mot neste sesong, og han må ta mange hensyn.

- Vi skal sette sammen en tropp med tanke på spillertyper, posisjoner, alder, kontraktslengde og andre ting, sier Ystenes.

Fem spillere har fått kontraktsforslag foreløpig: Harald Stormoen, Einar Kalsæg, Kai Olav Ryen, Espen Nystuen og Paul Olausson.

- Først hadde vi møter med de fem spillerne der vi la frem utkast til kontraktsforslag. Så har vi fått tilbakemeldinger fra spillerne som vi har diskutert i sportslig utvalg. Og denne uka presenterer vi endelige forslag til spillerne.

- De får en tidsfrist til å svare ja eller nei, og etter fristen faller tilbudet bort. Her vil vi selvfølgelig være både fleksible og litt strenge. Vi ønsker sterkt at disse spillerne fortsetter i KIL, samtidig hvis noen velger å gå er det viktig for oss å få tid til å jobbe med navn som kan erstatte disse spillerne.

- De andre spillerne med kontrakt ut 2005 skal vi ta når vi har fått klarhet med de første fem. Jeg vet ikke om alle vil få nye kontraktsforslag ennå, det kommer an på blant annet hva de presterer og hvilke svar vi får fra de som har fått tilbud, forteller Ystenes.

Ved siden av dette forhandler KIL også med Tore Andreas Gundersen om en lengre og bedre kontrakt selv om han har igjen et år av den nåværende og ifølge Ystenes er de stort sett enige.

- Når det gjelder Jaakko har vi en avtale om å snakke sammen ved sesongslutt. Vi vil selvfølgelig beholde han og har en god dialog, men aksepterer at han er blitt attraktiv ved å prestere bra for KIL.

Hvordan er de økonomiske rammene til lønninger?

- Det blir mye likt som i år, med deltidsansatte spillere. Man må ha en ekstrajobb eller eventuelt studere ved siden av. For klubben som helhet er det klart at et godt budsjett er avhengig av publikumsinntekter, velvillige sponsorer og en god plassering i høst. Neste år vet vi også at medieavtalen vil gi nye inntekter, mens automatinntektene er borte.

Opererer KIL med et lønnstak eller likelønn?

- Ja, forsåvidt. Styret har gitt oss en total pott til rådighet som skal lønne hele A-laget, i tillegg til noen talenter på mer symbolske kontrakter.

Hvordan vil du beskrive kontraktsforhandlingene som pågår?

- Jeg tror KIL opplever det samme som mange klubber i 1. divisjon: At spillere ofte vil vente i håp om et tilbud fra eliteserien eller utlandet. Og det er naturlig at gode spillere har ambisjoner. Samtidig må vi tenke på oss selv. Kongsvinger er en fotballby med en god klubb i 1. divisjon, og det skal være attraktivt å spille på KIL. Selv om vi har vært ustabile i sommer er det store sportslige utfordringer i klubben.

- Det er mange hensyn å ta i kontraktsforhandlingene. Vi har gode samtaler og jeg tror mange fortsetter, men ikke alle. Så langt har vi kjørt en åpen prosess med spillerne. Nå vil vi bli mer konkrete og be om klare svar.

Er det aktuelt å benke noen som ikke skriver ny kontrakt for å slippe til andre?

- Nei, jeg tror ikke slike trusler er riktig. Det beste for klubbkulturen er å være åpen og forutsigbar. Men det er opp til Vegard hvem han vil bruke i kamp.

Hva med keepersituasjonen neste sesong?

- Vi regner med at Fritz går videre til en toppklubb i Sverige eller Norge. Hvis han skal fortsette blir det snakk om en overgangssum vi ikke kan betale. Eriksen har vi ikke diskutert med ennå. Ulla er tilbake i lett trening, så får vi se utpå høsten om han tåler full satsing igjen.

Hvordan speider KIL etter nye spillere?

- Vi ser først og fremst etter spillere uten kontrakt for å unngå overgangspenger. Tips får vi fra forskjellige steder, og så reiser vi rundt og ser kamper.

- Vegard er viktig i den jobben, siden han har god oversikt i markedet og har meninger om hva vi trenger. Jørn Karlsrud og Åge Steen hjelper til, og vi har et godt kontaktnett.

Ellers kan Ystenes røpe en liten historie fra dagen etter G18-landskampen på Gjemselund da Norge spilte mot Polen:

- Han ene polakken synes vi var spennende, så vi bestemte oss for å sjekke litt rundt han. Etter noen telefoner til klubb og agent viste det seg at han hadde prøvespilt i Chelsea og var ønsket av flere europeiske toppklubber. Så da var døra stengt der, men det var greit å teste.Publisert: 2005-09-13 17:06:52
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor