Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Nervøs seier
KIL/NTG presterte en middels kamp, men kunne til slutt dra i land en fortjent seier mot HamKam  


Målscorer Robert Leistad gliste fornøyd etter kampen.
Eskil Koffeld flesket til med en susende takling rett etter start og ga med det klare signaler om at HamKam skulle slås på Gjemselund. KIL måtte nok finne seg i å være favoritter før kampen, og de tok også ledelsen tidlig. Robert Leistad spilte Ragnar Koffeld gjennom på kanten. Han utnyttet tvilsomt keeperspill og satte inn 1-0 fra veldig spiss vinkel. Da var det spilt kun tre minutter.

HamKam la seg ikke ned for å dø, men jobbet for å komme inn i kampen. I banespill var det relativt jevnt, men det var KIL som skapte sjansene. Både Sverre Digerud og Kim Daniel Larsen kunne lagt på til 2-0 før Robert Leistad klarte det. Han ble spilt flott gjennom av Rune Tungen og tuppet ballen elegant forbi keeper.

Ham Kam hadde også et par sjanser og de reduserte raskt til 2-1 etter at en ball fikk passere flere spillere inne i boksen. Fra bakre stolpe ble det ikke gjort noen feil.

Da klokka rundet tjue minutter var Digerud millimetere fra å øke til 3-1, men headingen ble reddet på streken. Begge lag hadde en stor sjanse før hvilen, men tre mål ble fasit.

Ganske avgjørende for resten av kampen var det nok at Ragnar Koffeld måtte forlate banen etter en smell i hodet. Han prøvde å fortsette litt, men da han traff det samme stedet med en heading måtte han rusle groggy av banen. Resten av KILs fysikk fremover på banen forsvant da Sverre Digerud måtte byttes ut etter en lårhøne tidlig i annen omgang.

Innbytterne Krybelsrud og Nedrum er ikke de høyeste i verden og sammen med Leistad kompletterte de ”smurfkedjan” på topp. Det ga mer fart, men svekket duellstyrke og kapasitet i lufta.

Gjestene fra flatbygdene rundt Mjøsa gnagde seg inn i kampen og KILs forsvar fikk mye å gjøre etter hvert. Flere ganger var de fryktelig nære å skape store sjanser, men stødig forsvarsspill, med Odden i spissen, holdt unna. I tillegg reddet Volden fint da en av de grønnhvite var alene gjennom.

Midt i annen omgang spilte gutta seg til noen cornere. Etter den første fikk keeper mirakuløst parert til corner. Da den ble slått inn gikk ballen over etter at Eskil Koffeld brente av. Heldigvis var ballen borti noen og dommeren annonserte ny corner. Rune Tungen fortalte hvordan det gikk:

- Det ble en retur og jeg fikk ballen inne i boksen og visste jeg hadde bra med rom. Da var det bare å vende opp slik Lampard gjorde mot Bayern München i Champions League i fjor. Det føltes veldig godt da skuddet gikk inn for selv om jeg føler vi hadde brukbar kontroll så hadde vi litt problemer før jeg scora.

Tor-Christian Bækken var en av KILs to guttespillere som startet kampen. Den andre var Sverre Digerud.
Problemene ble ikke mindre av Runes 3-1 mål. Ham Kam fikk gode arbeidsforhold på midten og lempet baller inn i KILs sekstenmeter. Men det nærmeste de kom scoring i ordinær tid var det nettopp Rune som sto for.

- Da Ragnar måtte ut mistet vi ryddemannen vår på dødballer og jeg tenkte at jeg fikk ta den jobben. Innlegget kom på innsiden av meg og jeg måtte prøve å få den over. Den gikk i tverrliggeren så du kan godt si jeg hadde litt flaks, men det er på tide vi har marginene litt med oss, sa Rune.

Da ballen ramlet ned rett foran to HamKam-spillere var heldigvis Volden der med to lange armer.

På overtid fikk derimot gjestene sin redusering. En ellers meget god Hermann Odden slapp en lang ball over seg. Der var det en grønnhvit, og Volden kunne ikke avverge. Dermed ble det fem nervøse overtidsminutter, men gutta rodde det i land og kunne gå jublende i garderoben.

Ragnar Koffeld var svært omtåket etter trøkkene han fikk i hodet.
KIL/NTG – HamKam 3-2 (2-1)
Gjemselund stadion
Drøyt 100 tilskuere
Gule kort til KIL: Gerhardsen

Mål:
1-0 Ragnar Koffeld (3)
2-0 Robert Leistad (17)
2-1 (19)
3-1 Rune Tungen (69)
3-2 (90+1)

KIL/NTG (4-3-3):
Kenneth Volden
Chris Lundhaug
Eskil Koffeld
Herman Odden
Kjetil Gerhardsen
Kim-Daniel Larsen
(Tunheim Aarsheim fra 85)
Tor-Christian Bækken
Rune Tungen
Sverre Digerud
(Krybelsrud fra 56)
Ragnar Koffeld
(Nedrum fra 40)
Robert Leistad
(Dobloug fra 89)

Benken:
Jan Martin Knashaug
Randulf Nedrum
Jon-Kristian Krybelsrud
Axel Dobloug
Stig Tunheim Aarsheim

Rune Tungen var fornøyd etter en assist og et mål. Det ble nesten et selvmål også.


HamKam-trener Frode Birkeland måtte se seg slått av Trond Amundsens disipler.

Publisert: 2005-09-28 19:43:43
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor