Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Skjellestad oppsummerer
Etter 22 spilte kamper i 3.divisjon og når 2. plassen i årets serie er et faktum, er det tid for en kort evaluering.  


Med 14 seirer, 7 tap, en uavgjort og med en målscore på 75-36, bør man vel i utgangspunktet være fornøyd. Til en viss grad er jeg også det. Allikevel hadde jeg, og mange med meg, forventninger om at vi skulle klare å vinne denne avdelingen. Grunnen til dette er selvfølgelig at vi i utgangspunktet har mønstret et lag bestående av 5 – 9 spillere fra 1.div. troppen og med det har stilt med et slagkraftig lag i de fleste av kampene.

Allikevel syntes jeg at innsatsen har vært skuffende i noen kamper. Motivasjonen er kanskje ikke den største for å spille på dette nivået, noe som til en viss grad kan være forståelig. Spillerne har selvfølgelig større ambisjoner enn dette. Uansett er det nå en gang slik at skal man klare å utvikle seg og samtidig prøve å spille seg inn på 1.laget, må man også prestere på 3.div laget.

I vårsesongen syntes jeg kampene svingte fra veldig bra til heller dårlig. Samtidig skal det sies at vi i enkelte av kampene var veldig overlegne i banespill. Vi klarte dessverre ikke å omsette godt spill i scoringer og slapp motstanderne litt for lett til foran vårt eget mål.

Utover høstsesongen ble det stadig færre spillere fra 1 div. troppen og flere juniorer. Dette gjorde at jeg følte enn viss uro over at vi ville få det tøffere på høsten. Der tok jeg feil. Jeg syntes at juniorene gjorde det veldig bra tatt i betraktning et tøft kampprogram, og periodevis at mange av de beste juniorene var skadet. Selvfølgelig svingte prestasjonene også nå. Allikevel, med såpass mange unge spillere, må en påregne litt variasjon i kvalitet.

Som forsvar til at det svingte litt i prestasjonene er det en kjensgjerning at det er store utskiftninger fra kamp til kamp med dette laget. Dette til tross, periodevis ble det vist mye bra fotballspill under årets kamper.

Ingen tvil om at klubben har mange talenter som kan prestere på et høyt nivå om noen år. Det viser jo også resultatene i Interkretsserien.

Utfordringen blir å gi dem muligheter og rammebetingelser for å utvikle seg og ikke minst at alle spillerne enten de holder junior- eller senior alder, selv tar ansvar for egen utvikling. Dette gjelder både på det ferdighetsmessige, fysiske og taktiske/mentale plan. Videre er det viktig, at spillerne klarer å holde mer fokus på seg selv og sine prestasjoner enn på andres. Det har blitt alt for mange unødvendige gule kort på grunn av kjeftbruk. Dette bør lukes vekk.

Med forbedringer på dette er jeg overbevist om at vi får mange trivelige stunder på Gjemselund i framtiden.

Takk til alle bidragsytere for mange hyggelige og spennende opplevelser under årets sesong og lykke til videre.

Sportslig hilsen

Ole


Publisert: 2005-10-02 20:30:26
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor