Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Styreprat
Vi snakker med styreleder Roger Granseth om klubbens situasjon, sånn generelt.  

Som styreleder blir det alltid mye prat om penger. Hvordan er den økonomiske situasjonen i KIL Toppfotball?

- Vi har bra oversikt over økonomien. Det største usikkerhetsmomentet for resten av året er hvor stor andel av mediainntektene som tilfaller oss. Dette avhenger av endelig tabellplassering. Er vi blant de åtte beste, ender vi på et akseptabelt resultat rundt null. En svakere plassering vil medføre underskudd. Forskjellen vil være to-trehundre tusen, forutsatt at vi ikke rykker ned, forteller styreleder Roger Granseth.

Får dette betydning videre?

- Med et underskudd vil vi ha tapt egenkapitalen som vi hadde ved starten av året. Vi vil få krav fra profflisensnemda om å rette opp det, så de vil stille strengere krav neste år hvis vi går med underskudd i år.

Hvordan ser det ut ellers med budsjettet mot neste år?

- I år vil vi få inntekter fra automatdrift på cirka 1,3 millioner kroner. De faller bort ved årsskiftet siden staten har gitt Norsk Tipping monopol. På plussiden kommer den nye medieavtalen som trer i kraft i 2006. Den kan gi en god sum penger hvis vi gjør det bra, men er litt vanskelig å budsjettere med siden den følger tabellen.

- Ellers satser vi på fortsatt god støtte fra våre lokale sponsorer slik at vi kan øke budsjettet litt i forhold til i år.

Føler du styret klarer å skape rammebetingelser for et godt 1.
divisjonslag?

- Målt i penger finnes det lag i divisjonen med mer å rutte med. Vi i KIL må jobbe med det vi har, tilrettelegge for gode treninger som skaper et godt lag. Høyere lønninger gir ikke bedre spillere, men hvis vi hadde hatt mer penger kunne vi vurdert å kjøpe spillere, det har vi ikke mulighet til i dag. Rammebetingelsene generelt bør være gode nok for at neste sesong blir like bra som i 2004.

Er du fornøyd med det nye bygget på Gjemselund?

- Ja, det er positivt at vi har fått på plass garderober og publikumstoaletter. Det har bedret standarden og i tillegg reddet dispensasjonen for å spille toppfotball på Gjemselund en god stund fremover.

- Vi er i dialog med kommunen om hva vi skal gjøre videre, siden bygget ikke er innredet over første etasje. Vi er innstilt på å bidra, men må først få på plass en avtale med kommunen om bruksrettighetene.

Er det noen nye planer for anlegget på Gjemselund?

- Tirsdag var jeg på informasjonsmøte med fotballkretsen og NFF der vi diskuterte kunstgressbaner i Hedmark. Det ville vært gunstig om vi kunne fått kunstgress på bane 2, som kan varmes opp av spillvarme fra ishallen og gi gode treningsforhold for mange lag. Det må eventuelt komme som et samarbeid med KIL Fotball og kommunen og er noe vi må se på etterhvert.

Over til noe annet. Lokalavisa hevder det er dårlig samarbeidsklima i KIL for tiden. Hva sier du til det?

- Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen selv om vi selvfølgelig kan bli bedre på mange områder. Etter sesongen skal vi gå gjennom og evaluere alle ledd i organisasjonen, men først regner jeg med at alle fokuserer på de siste seriekampene.

- Styret har nettopp vedtatt et nytt sportslig rammeverk for årene fremover, og som et ledd i vår evaluering vil vi også ha en gjennomgang av vår organisasjon. Mye har endret seg de siste årene, og det er viktig at vi også utvikler den administrative delen av klubben.

Espen Nystuen mener KIL burde ha en egen talentutvikler. Har dere vurdert det?

- Det er et forslag som får bli en del av evalueringen etter sesongen. Hvis det viser seg at det er en mangel i klubben bør vi kanskje vurdere det.

Til slutt: Er det egentlig en skuffelse at Kongsvinger ligger under midten på tabellen?

- Målsetningen til klubben er å være blant Norges 18-20 beste lag. I det lyset har vi ikke vært gode nok i år. Det er mulig vi hadde ekstra store forventninger før sesongen på grunn av den gode høsten i fjor, men vi må regne med både oppturer og nedturer, sier Roger Granseth.Publisert: 2005-10-08 14:08:15
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor