Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Tre hårstrå var nok
Ragnar Koffeld var jublende glad over å ha klart å score. Nei, dette er ikke et referat fra en juniorkamp, men et tilbakeblikk på Altakampen i Adeccoligaen  


Ragnar la ikke så mye i mellom under seiersropet etter kampen.
- Jeg fikk tre hårstrå på den, og det var nok. At jeg sitter her i garderoben og har scora for KILs A-lag føles helt urealistisk. Det er en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, sa gladgutten etter kampen.

- Den hadde nok gått inn uansett, men han skal får det målet, sa en gavmild Holtet i garderoben.

Da Ragnar kom inn var det med tanke på å vinne dueller og få litt trøkk inne i boksen.

- Ja, og så skulle jeg komme meg inn foran mål hver gang det kom innlegg. Jeg fikk også beskjed om å løpe som f.. og vinne dueller, fortalte Ragnar, som følte KIL hadde kontroll på slutten av kampen.

Vi gratulerer Ragnar og regner med at søndagens innhopp er en solid oppmuntring til en del av juniorene. Det er faktisk mulig å spille i interkrets og en lite glamorøs 3. divisjon den ene uka, og så score i Adeccoligen noen uker senere.

Kampen var ikke all verden, men alle trakk et lettelsens sukk da dommeren blåste av. Tapsrekka var brutt og positiviteten kan igjen bygge på det å vinne en kamp. Det meste har nok sittet i topplokket, og vi håper det nå lysner der oppe. En som ikke bare har slitt med vonde tanker, men også med en skrantende kropp er Harald Stormoen. Alle som har sett alvdølen i form ser at det er noe som ikke stemmer. Kanskje ikke så rart etter nesten et år på sidelinja.

- Jeg er så sliten, sa Harald der han satt i garderoben og så ut som om han hadde vært med å tape 10-0.

- Kroppen er absolutt ikke på topp, og alt skranter litt. I dag prøvde vi på midtbanen, men vi hang ikke sammen. Min eget spill var skikkelig dårlig. Jeg vet jo at det har en forklaring, men det er ikke moro å spille dårlig selv om jeg vet hvorfor. Alle vet at jeg kan bedre. Slik det er nå så koster alt krefter, og jeg rekker ikke å hente meg inn igjen underveis i kampen slik som jeg gjør når formen er bra, forklarte en frustrert Harald, som understreket at han fortsatt har trua på egne ferdigheter.

En som ikke har fått spilt mye i det siste er Kim Roger Strand. Måltyven sikret seieren med sin scoring like før slutt, og kunne etterpå takke Kalsæg for det fine innlegget:

- Det var et veldig bra innlegg. Det gikk akkurat over en forsvarer, og da den kommer til meg bør jeg sette den. Jeg nikket rett på keeper, men var der og satte returen. Det var deilig å få litt tid ute på bana og i tillegg score. At det ble seiersmålet er selvsagt ekstra artig. Jeg må si jeg føler meg litt truet av juniorspissene, og når Ragnar putta så måtte jo jeg også, gliste Kimsalabim.

Fremming slappet av i et hjørne for seg selv.
Som vanlig prøvde Birkeland desperat å komme til ordet via kil.no, men etter Altakampen følte vi mer for å slå av en prat med en back. Håkon har fått noen kamper i det siste, og i likhet med kollega Byfuglien er han offensiv i hodet. Etter kampen var han mest glad over poengene:

- Jeg tror vi skal glede oss over at det ble seier. Det var det viktigste i dag. Det gjør utvilsomt noe med humøret og moralen. Jeg er så glad jeg ikke sitter her med uavgjort eller tap nå, slo Håkon fast.

Han er av de som ikke har spikret fremtiden enda, og går i så måte på vent. Vi lurte på om han føler at han spiller for ny kontrakt:

- Det er deilig å spille og få være med på en seier, men jeg tenker minst mulig på kontrakten. Det får andre vurdere, men det bør vel snart begynne å bli klart nå? Nå er jeg bare glad for at vi vant, selv om jeg egentlig ikke har følt noe nedrykksspøkelse, sa Håkon.

Mot Alta var KIL i gang med å spille på seg selvtillit i første omgang. Spillet ble gradvis bedre, men så kom bortemålet. Gutta lå under til pause og etter hvilen kjørte de på fra start. Storspillet så vi ikke, og Alta kunne økt til 2-0 før gutta tok tak og satte inn nok mål til å vinne. Fritz kunne også blitt utvist, men linjemannen signaliserte at han ikke reddet med hendene, men med brystet. Vi kan avsløre at linjemannen tok feil:

- Jeg vet ikke om jeg var innenfor eller utenfor streken da jeg tok ballen, men jeg vet at jeg hoppet fra innenfor streken på sekstenmeteren. Jeg skjønte at det kom en lobb og måtte hoppe for å gjøre meg stor. Ballen traff meg i underarmen, sa en ærlig svenske etter kampen. Om han var innenfor eller utenfor får vi nok aldri vite, men at ballen traff armen, det vet vi nå.

Nyklipte Vegard Skogheim kunne endelig glede seg over tre poeng.
Så til tallene. De forteller at KIL vant fortjent. Vi har nok vært litt snillere mot Alta enn Rune Sønsterudbråten, men likevel viser tallene KIL-dominans.

Sjanser KIL - Alta
1. omg: 5-3
2. omg: 4-1

Cornere KIL - Alta
1. omg: 2-1
2. omg: 6-0

Pluss: Med 0-1 på den ikkeeksiterende resultattavla så det ikke lyst ut, men gutta ga aldri opp. Det betalte seg. Ros også til trenerne som gir de unge sjansen. En junior fra start og en inn i annen omgang er positivt.

Minus: Midtbanen er ikke KILs sterkeste lagdel om dagen. Det løpes, men det løpes for lite sammen. Dermed kommer motstanderne seg lett gjennom denne lagdelen.

Overraskelsen: At blodferske Koffeld blir slengt inn på 0-1 i en så viktig kamp.

PS 1: Ragnar Koffeld spilte juniorkamp mot Stabæk lørdag. Han scoret da ett mål i 5-1 seieren.

PS 2: Alta var det andre laget KIL tar seks poeng mot i år. Det andre er Follo. I Alta vant KIL 3-0 etter scoringer av Olausson, Kalsæg og Nystuen.

PS 3: Ragnar rakk mye de tjue minuttene han spilte. Han scoret, fikk gult kort og ble kåret til KILs beste av publikum. Pravda’n hadde Nyberg som KILs beste.

PS 4: Tilskuertallet på 701 var det laveste siden hjemmekampen mot Mercantile i 2. divisjon våren 2003. Da var det 650 innenfor portene. Mot Strømsgodset må alle ta med seg slekta på kamp.

PS 5: Av tidligere KIL-spillere er det så vidt vi vet bare Ove Jørstad og Cato Nilsen som har spilt for Alta.

Sitatet: - Nå har til og med Kim Roger lave skuldre, slo Fremming fast i en lettet KIL-garderobe.

Frode fikk seg en smell og måtte sjekke kneet etter kampen. Beinet hang fortsatt på og da må man vel i utgangspunktet være fornøyd hvis man er på Frodes alder.


Kjetil kunne by på brus etter kampen. Håkon, Einar og Pat takket ja. Gutta har folkeskikk.

Publisert: 2005-10-10 16:43:28
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor