Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 
Siste oppsummering
For siste gang i år kan du lese spillernes og kil.no sin kampoppsummering.  

Først vil vi få lov til å rose FK Tønsberg for et glimrende arrangement og ei flott hovedtribune. Sjelden har fotballspillere, ledere og media blitt mottatt på en så god måte som det vi ble i Tønsberg på søndag. Det virket som om ingenting var overlatt til tilfeldighetene, så på spøk må vi kunne si at hadde laget deres holdt samme standard hadde de vært helt i toppen av tabellen.

Det er de som kjent ikke. Tønsberg var allerede klare for nedrykk før kampen, og KIL hadde heller ikke mye å kjempe for. Det så imidlertid ut som om flere av KIL-spillerne ville bruke en kamp uten press til å finne fram finspillet.

- Jeg følte meg pigg i dag, hadde lyst til å løpe mye, og det fikk jeg da også gjort. Espen var flink til å holde på ballen, og da bød det seg flere sjanser til å komme til innlegg fra dødlinja. Dessuten er det jo moro å ha Kim foran mål – han er rå i boksen, forteller Håkon Wibe-Lund.

Håkon spilte kanskje sin beste kamp for året, og det så ut som om han ville vise at han er god nok til å kapre en plass på laget også når neste sesong starter igjen
Espen rakk å veksle noen ord med Karim under kampen.
En annen som var fornøyd var Espen Nystuen. Liasvarten spilte på uvant plass på høyreflanken, men var ikke sur av den grunn.

- Jeg får ballen mye, og da er det moro. Tønsberg jobbet dårlig hjem, så vi fikk mye plass å løpe på, sa han.

Vi så også antydninger til Flo-pasninger ut til Nystuen. Motstanderbacken var ikke av de høyeste, og Espen vant alt som var i lufta der ute. Under kampen hadde han også fått tid til å veksle noen ord med sin gamle lagkamerat Karim, som var midtstopper.

- Jeg hadde to store sjanser på headinger i dag, og den jeg bommet på var egentlig størst. På scoringa kom jeg meg foran midtstopperen og konsentrerte meg om å treffe målet når jeg satte fram panna, fortalte Kim Roger Strand etter kampen.

Det viste seg jo at det gikk glimrende, og solungen Kim Roger satte inn sitt tredje mål for sesongen. gså en eidskoging tegnet seg på scoringslista. Kai Olav Ryen var frampå etter et frispark.

- Ballen detter bare ned foran forsvaret, og der var jeg. Jeg siktet ikke i det hele tatt, men bare klinte til så hardt jeg kunne med venstrebeinet fra tre meters hold, sa han med et smil om munnen.

For Frode Birkeland var det litt spesielt å komme tilbake til Tønsberg Gressbane. Han spilte her i 1997 og 1998 for Eik. Ingen av spillerne fra den tida var tilbake nå, men Birken meinte å ha kjent igjen en av vaktene på stadion. Det er da noe. Birkeland var uansett en fornøyd kar. Under spillerpresentasjonen ble han kalt «ikke ukjente Frode Birkeland». Da var det ikke fritt for at han nikket og smilte fornøyd.

En annen som var fornøyd var Kjetil Gerhardsen. Han debuterte på KIL sitt A-lag som innbytter for Patrick Holtet de siste 20 minuttene.

- Det var moro. Jeg spilte på litt uvant plass, men det var godt å få debutert. Jeg gleder meg allerede til neste år, avsluttet han.

Sjanser FK Tønsberg – KIL
1. omg: 3-4
2. omg: 2-2

Cornere FK Tønsberg – KIL
1. omg: 4-2
2. omg: 4-5

Pluss: Gutta slapp seg løs og det så ut som om de syntes det var veldig morsomt å spille fotball!

Minus: At vi ikke klarte å skape mer etter pause. Da hadde hjemmelaget nærmest resignert.

Overraskelsen: At vi var så effektive foran mål før pause. Det har vi slitt med tidligere i år.

PS 1: Det er tredje året på rad at KIL sin motstander i siste seriekamp rykker ned. I 2003 var det FF Lillehammer, i fjor FK Haugesund og i år altså FK Tønsberg. En kuriositet er det at alle de tre er klubber som er dannet etter klubbsammenslåing de senere år.

PS 2: Are Brodtkorb var ikke i FK Tønsberg sin tropp, han er sykemeldt. Vi traff ham imidlertid inne i klubbens utmerkede VIP-lokale.

PS 3: KIL bedret kunstgress-statistikken sin. De tre siste seriekampene på kunstgress før helgas kamp har endt med tap. To ganger mot Pors og en gang mot Løv Ham.

PS 4: Det var glissent på den flotte tribunen. Bare 389 personer hadde møtt opp. Av disse var det faktisk noen titalls KIL-supportere.

PS 5: Hjemmepublikumet var innbyrdes uenige om hva de skulle mene om Sandefjords kamp mot Moss. Det førte til at det faktisk var noen som jublet høylytt da Moss scoret, mens andre lagde liv da Sandefjord puttet på.

PS 6: Etter kampen takket leder i FK Tønsberg for sesongen. Spesielt takket han spillerne, og uttalte at de hadde gjort som de skulle gjennom sesongen. Hvis han mener det kan vel ikke nedrykk komme som noen overraskelse?

PS 7: To spillere har så vidt vi vet spilt i både FK Tønsberg og KIL. Dette er Are Brodtkorb og Karim.

PS 8: Kjetil Gerhardsen pådro seg gult kort i sin debutkamp, hvilket ikke overrasker noen som kjenner ham fra juniorfotballen. Han var ikke særlig overrasket selv heller.

PS 9: Med Gerhardsens innhopp har KIL brukt totalt 25 spillere i Adeccoligaen i år, deriblant fire juniorer. De fire er i tillegg til Gerhardsen Tore Andreas Gundersen og brødrene Eskil og Ragnar Koffeld.

PS 10: kil.no har med dette satt ny rekord i antall PS i oppsummeringen etter en kamp.

Sitatet: «Norsken til Karim var upåklagelig – akkurat som Jaakko sin er» kringkastet Espen Nystuen etter kampen.
KIL-gutta stilte i blå trøyer, hvite shortser og blå strømper mot et rødkledd hjemmelag.


Kim Roger fikk sjansen fra start og takket for tilliten med scoring.

Publisert: 2005-10-31 22:14:38
KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor